in

George R.R. Martin, “House of the Dragon”da Daha Fazla Zaman Atlaması ve Oyuncu Değişikliği İstediğini Açıkladı

George R.R. Martin, House of the Dragon dizisinde birçok izleyiciden olumsuz eleştiri alan tercihin “aslında daha çok yapılması gerektiğini” açıkladı.

george rr martin house of the dragon istek
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, House of the Dragon dizisi hakkında bazı yorumlarını paylaştı. Amerikalı yazar, seride kimi izleyicilerin yapımdan uzaklaşmasına neden olan uzun soluklu zaman atlamaları ve oyuncu değişiklileri konusunda, seyircilerle aynı fikirde değil.

Çoksatar Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) romanlarının yazarı George R.R. Martin, Game of Thrones uyarlamasıyla adını tüm dünyaya duyurmayı başarmıştı. 2019’da final yapan Taht Oyunları’nın ardından, HBO aynı evreni paylaşan yeni yapımlar için düğmeye bastı.

Son aşamaya gelip izleyicilerle buluşmayı başaran ilk dizi ise Targaryen Hanedanlığı’na odaklanan House of the Dragon dizisi oldu. Game of Thrones’un hikâyesinden 172 yıl önce başlayan dizi, birçok hayran ve eleştirmenden olumlu yorumlar aldı.

- Reklam -

2. sezon onayını da erkenden kapan dizide, merakla yeni bölümler bekleniyor. Serinin baş yapımcılarından Ryan Condal, bir süre tartışma konusu da olan uzun soluklu zaman atlamalarının ve oyuncu değişikliklerinin yeni sezonda yaşanmayacağını açıklamıştı.

George R.R. Martin House of the Dragon dizisinin tüm bölümlerini izledi

Martin ise geçen günlerde verdiği bir demeçte gönlünden geçen uyarlamada, çok daha geniş bir zaman diliminin çok daha fazla oyuncuyla anlatıldığını kaydetti.

George R.R. Martin, “House of the Dragon”ın Zaman ve Oyuncu Kararları Hakkında Konuştu

Dizide Milly Alcock ve Emma D’Arcy, Rhaenyra Targaryen’i; Emily Carey ve Olivia Cooke ise Alicent Hightower gibi başrolleri canlandırmıştı. Bu değişimler sırasında ise dizi birçok yapımcı tarafından cesurca bulunan önemli zaman atlamalarına ev sahipliği yapmıştı.

George R.R. Martin, çoğunluğun aksine House of the Dragon dizisindeki bu sıçramaların daha sık yapılması gerektiğini düşünenlerden.

Martin’in Fire and Blood (Ateş ve Kan) kitabından uyarlanan dizi için yazarı, “Senaristlerin en büyük sorunlarından birisi, uyarlamayı nereden başlatacakları oldu,” diyor.

“Başyapımcı Ryan Condal, Lordların Jaehaerys’in varisinin seçildiği Büyük Konsey ile başladı. Jaehaerys, oğlu Baelon’u apandisitten yeni kaybetmişti. Şimdi varisi kim olacaktı? Lordlar, oylarını Rhaenys yerine Viserys’i seçmek için kullandı.”

Martin, dizinin başlangıç noktasının, “Antik Yunanistan’dan bir ilham perisiyle gelmediğini,” savundu. Martin sözlerine şöyle devam etti:

“Ben ve diğer yazarlar, bu hikâyeye tam olarak nereden başlayacağımız hakkında birçok hararetli tartışmada bulunduk.

- Reklam -

“Benim isteğim 40 yıl kadar öncesinden, Jaehaerys’in iki oğlu Aemon ve Baelon’un hâlâ yaşadığı The Heir and the Spare (Varis ve Yedek) adlı bölümden başlamaktı.”

george rr martin house of the dragon hbo

Martin, bu isteğini ise şu sözlerle temellendirdi:

“Bu sayede iki büyük hanedanın iki tarafı arasındaki dostluğu ve rekabeti görebilirdik. Bildiğiniz gibi Aemon, arbalet kullanan Myr’li birinin Tarth’ta kazayla onu vurmasıyla hayatını kaybedince Jaehaerys kimin yeni varis olacağına karar vermek zorunda kalıyor. Yeni ölen büyük oğlunun kızı mı, yoksa kendi oğullarından ikincisi mi? Kız, yalnızca genç bir kız. İkinci oğulsa bir erkek.”

“Bu Konuda Tek Hevesli Bendim!”

Ünlü yazar sözlerini şöyle noktalıyor:

“Böylece 40 yıla daha sahip olurdunuz ve daha fazla zaman atlaması yaşanırdı. Oyuncu değişiklikleri de daha fazla yaşanırdı. Ve evet. Bu konuda gerçekten hevesli olan tek kişi bendim!”

house of the dragon zaman atlamaları

House of the Dragon 2. sezon, büyük ihtimalle 2024 yılı içerisinde izleyicilerle buluşacak.

Siz George R.R. Martin’in bu isteği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for autarch autarch dedi ki:

    Yapımcının tercihi daha mantıklı. İlgiyi Targaryen hanedanlığının geneline yaymak yerine Rhaenyra özelinde tutmak izleyici odağının sürdürülmesi konusunda verimli olur. Sonuçta dizi izliyoruz Targaryen belgeseli değil.

  2. Avatar for Ferhat_AYDENIZ Ferhat_AYDENIZ dedi ki:

    Keşke yazarın isteği olsaydı daha fazla bölüm ve entrika izlerdik. Sonuçta dizinin genel ismi taht oyunları ve Viserys nasıl tahta çıktı.

  3. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Zaten dedeme kalsa Fatih Aegon falan bile değil direkt Andalların Westerosa gelişinden başlarız da o olmaz be dedem

  4. Avatar for autarch autarch dedi ki:

    Yapımcılar, izleyici tarafından bir ilgi görürlerse eski zamanlar için de bir dizi çekerler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cadılar Meclisi - Lizzie Fry

Lizzie Fry’ın “Cadılar Meclisi” Romanı Okurla Buluşuyor

Studio Ghibli Tema Parkı

Miyazaki’nin Büyülü Dünyası Gerçek Oluyor: Studio Ghibli Tema Parkı Açıldı