in

Güç Yüzükleri Yapımcısı: “Sauron 2. Sezonda, Walter White ya da Tony Soprano Gibi Olacak”

Güç Yüzükleri dizisi ilk sezonu noktalarken serinin yürütücü yapımcıları, 2. sezonda Sauron’un nasıl işleneceği konusuna açıklık getirdi.

güç yüzükleri sauron
- Reklam -
- Reklam -

Güç Yüzükleri dizisi 1. sezon finali yayınlandı. Çok konuşulan The Rings of Power ilk sezon macerasını tamamlarken dizinin yürütücülüğünü üstlenen J.D. Payne ve Patrick McKay ikilisi, gelecek sezona ve Sauron karakterine dair açıklamalarda bulundu.

14 Ekim 2022 tarihinde yayınlanan Alloyed bölümüyle Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power’ın ilk sezonu sona erdi. Sezon finaliyle beraber hayranların ilk bölümden itibaren merak ettiği bazı sorular da yanıt bulmuş oldu.

Haberin devamı, sezon finaline dair spoiler (sürprizbozan) içermektedir.

- Reklam -

Güneşin İkinci Çağı’nda geçen Orta Dünya dizisi Güç Yüzükleri’nde, Sauron ve Meteor Adam karakterlerinin kim çıkacağı merak konusu olmuştu. Sezon finaliyle birlikte Kara Lord’un Halbrand karakteri olduğu ortaya çıktı. Meteor Adam’ın ise büyük ihtimalle Gandalf olacağına dair birçok ipucu verildi.

güç yüzükleri sauron kim

The Hollywood Reporter’a konuşan J.D. Payne ve Patrick McKay, Güç Yüzükleri dizisinin 2. sezonunda Sauron karakterinin nasıl ele alınacağını, diziye bakış açılarını ve yapımın diğer eserlerle olan benzerliklerini açıkladı.

Güç Yüzükleri Dizisi, Sauron’un Orijin Hikâyesini İşliyor

Patrick McKay şu ifadeleri kullandı:

“Yüzüklerin Efendisi kitaplarında herkesin korktuğu kötülük o kadar güçlü ki, fiziksel olarak tezahür etmesine gerek bile yok. Peter Jackson’ın uyarlamasında bu kuledeki bir göz. Biz ise Sauron’un başlı başına bir karakter olması gerektiğini düşündük. O Kara Lord’a dönüşürken içinden geçenleri göstermek ve onu takip eden izleyicileri ödüllendirecek şekilde incelemek istedik. Artık onu Sauron isminden fazlasıyla tanıyoruz. Bazı yönlerinden Sauron için bir orijin hikâyesi anlatmak istedik. Sauron’u avlamakla ilgili bir dizi yapmakla ilgilenmedik ancak Sauron’un izleyicilerin de bir kısmını aldatacak olması fikrini seviyoruz.”

Milton’ın Kayıp Cennet’i

J.D. Payne ise şunları açıkladı:

“Milton’ın Kayıp Cennet’te yaptığı ve çokça konuştuğumuz bir şey var. Şeytan’ı gerçekten çekici bir karakter yapması. Bazı yönlerden ilk anti-kahraman ve gözlerinizi ondan alamazsınız. Milton bunu bilerek yaptı. Çünkü Adem ve Havva ile aynı fikirde olmanızı istiyor. Şeytan’ın öyle ikna edici olmasını istiyor ki okuru da baştan çıkarıyor.”

“Tolkien’in Sauron’u da bir aldatıcı. İkinci Çağ’da onun bedenen göründüğünü biliyoruz. Peki ya size gizlice yaklaşıp ona sempati duymanız konusunda sizi ikna edebilse? Onun kim olduğunu anladığınızda, zaten kancalarını çoktan size takmış olsa? ’Bu kişi kötü, geri durmalıyım,’ demek kadar kolay değil. Çünkü onunla zaten belli bir oranda bağ kurdunuz. Peki ya seyirciyi de buna benzer bir yolculuğa çıkartabilseydik, nasıl olurdu?

güç yüzükleri sauron halbrand

- Reklam -

Payne, hayranların Halbrand karakterini çoktan tahmin etmelerine de pozitif yaklaşıyor:

“Eğer bütün bir sezon boyunca şüphelenir ve sonunda haklı çıkarsanız, duygusal bir ilişki kurulmuş olur. Trajedi, en yüksek sanat biçimlerinden birisi. Sonunda ne olduğunu bilmenize rağmen Romeo ve Juliet’in hâlâ oynanmasının bir nedeni var. Sürpriz, sizi yalnızca bir defa ödüllendirir.”

Güç Yüzükleri 2. Sezon Sauron’un Eksik Parçalarını Tamamlayacak

Payne, ilk sezon ve ikinci sezonu kıyaslayarak Sauron’un geleceğine dair ipuçları verdi.

“Birinci sezon ’Galadriel kim, nereden geldi, hangi acıları çekti ve neden sürüldü?’ gibi soruları yöneltiyor. İkinci sezonda aynı şeyi Sauron için yapıp tüm eksik parçaları tamamlayacağız.”

Güç Yüzükleri 6. bölüm incelemesi

McKay ise sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Sauron artık sadece Sauron olabilecek. Tony Soprano veya Walter White gibi. O kötü bir karakter ama karmaşık bir şekilde. Bu karmaşıklığı ilk sezonda verirsek diğer her şeyi gölgede bırakacağını hissettik. Yani ilk sezon Batman Begins gibi. Sauron’un açıktan harekete geçeceği ikinci sezon ise The Dark Knight olacak. İkinci sezonun kanonik bir hikâyesi var. Birinci sezonda görmek istediğimiz hikâye bu, diyen izleyiciler olabilir. 2. sezonda onlara bunu vereceğiz.”

Çekimleri başlayan The Rings of Power 2. sezon en iyi ihtimalle 2024 yılı içerisinde yayınlanacak.

Siz Güç Yüzükleri yapımcılarının Sauron yorumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    Bu sezonda Galadriel’in hikâyesi işlendi, önümüzdeki sezon Sauron’un öyküsünü ele alacaklarmış. Ama siz Galadriel’i doğru düzgün anlatamadınız ki, Sauron’u nasıl gösterecekler merak ediyorum doğrusu. Umarım daha iyi şeyler görürüz. Belki hayranların tepkileri değerlendirilir diye umut ediyorum.

    Bu arada Milton ile ilgili bir cümle iki kez yazılmış. Emeğinize sağlık.

  2. Avatar for silence silence dedi ki:

    O Kara Lord’a dönüşürken içinden geçenleri göstermek.

    İkinci sezonun nereye gideceği belli oldu. Birinci Çağ’da Morgoth’un iki numaralı adamı Sauron değil, Beren ve Luthien hikayesinde Beren’i ve dostlarını avlayan Sauron değil ve daha bir çok olayda hiç etkisi yokmuş sanki. Artık inandım ki bu kişiler bu projenin başına geçene kadar Orta Dünya ile bilgileri Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinden öğrendiklerinden fazlası değilmiş.

  3. Avatar for berzah1 berzah1 dedi ki:

    Onu da rezil edeceksiniz yanı

  4. Avatar for Akousa Akousa dedi ki:

    Tüm Orta Dünya Kitaplarında Mordor’un safına geçtikten sonra Sauron saf kötülüğü temsil eder. Lakin Tolkien’in hayatını adadığı bu kurgusal evrene asıl kötülüğü sizler yaptınız. Orta Dünya Aşıkları bu ihaneti unutmaz.

  5. Avatar for Onur_Ozdokumaci Onur_Ozdokumaci dedi ki:

    Ortada yazılmış ana hatları olan hatta ve hatta tüm hatları apaçık olan bir başyapıt var. Dizi senaristleri kendi orta dünyalarını oluşturmak istemişler. Siz Tolkien değilsiniz! Sauron Valinor’dan gelen ve elf görünümünde olan bilge ve becerikli bir karakter bu şekilde manipüle ediyor herkesi. 2500 yıldır hayatta olan en büyük demir ustası olan o çağ için Celebrimbor’a bir insan gelecek ve saçma sapan bir iki akıl verecek onun da aklına bu kadar basit şeyler gelmeyecek öyle mi ? Mithril hikayesi baştan sona saçmalık. Amazon iptal etsin de diziyi daha fazla rezil olmasın gerekli insanlar yapacaksa yapsın bu dünyayı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Billur Kalkavan Hayatını Kaybetti

Kanserle Mücadele Eden Oyuncu Billur Kalkavan Aramızdan Ayrıldı

Irkların İcadı - Guido Barbujani

Guido Barbujani’nin Irk Kavramının Perde Arkasını Ele Aldığı “Irkların İcadı” Kitabı Raflarda