in

Hakan: Muhafız Dizisine “Çalıntı Senaryo” Davası

Hakan: Muhafız için çalıntı iddiası! Netflix’in ilk Türk dizisine, “fikrin izinsiz kullanımı” sebebi ile senarist Adem Bıyık tarafından dava açıldı.

hakan muhafiz calinti davasi
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Türkiye’nin ilk yerli yapımı olma özelliğini taşıyan Hakan: Muhafız (The Protector), yeni ve tatsız bir iddia ile gündemde. Çağatay Ulusoy’lu Netflix dizisi, Adem Bıyık adlı senaristin açtığı “çalıntı” davasıyla anılıyor.

Hakan: Muhafız dizisi 3. sezon için gün sayıyor. Geçen haftalarda yayınlanan son fragmanla izleyiciler yeniden yapımın havasına sokulmaya çalışılırken Senarist Adem Bıyık’tan beklenmedik bir dava geldi. Bıyık, dizi senaryosunun kendisine ait olduğu gerekçesiyle The Protector’ın yapımcısı O3’e dava açtı.

Adem Bıyık tarafından açılan dava, bugün İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemeye Adem Bıyık’ın avukatı ve O3’ün avukatı katıldı. Dava konusu, mahkemenin hakimi tarafından Adem Bıyık’ın hak sahibi olarak geçtiği “Kerem: İstanbul’un Oğlu” adlı senaryonun O3 adlı yapımcı tarafından Hakan: Muhafız’a uyarlanarak izinsiz kullanımın söz konusu olduğunu açıkladı.

- Reklam -

Senarist Adem Bıyık: “Hakan: Muhafız” Senaryosu Çalıntı

Duruşmada, senarist Adem Bıyık’ın avukatı, dizinin ilk üç bölümün senaryosunun, bilirkişilerce incelenmesini talep etti. Özellikle diyalog, sahne geçişleri ve ana karakter konumlarının; hikâye gelişimi ve karakterler arasındaki ilişki açılarının incelenmesini istedi.

Hakan: Muhafız

Bugün gerçekleştirilen duruşmanın sonucunda mahkeme, O3’ten dizinin ilk üç bölüm senaryosunu istedi. Buna göre Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Uzmanı birisiyle birlikte, bir senarist ve bir yazarla birlikte oluşturulacak bilirkişi heyeti tarafından senaryolar incelenecek.

İncelemenin sonuçlarının ise 24 Eylül 2020 tarihindeki bir sonraki mahkemeye yetiştirilmesi bekleniyor.

Dizinin, Nilüfer İpek Gökdel’in Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikâyesi adlı eserinden uyarlandığını hatırlatalım.

- Reklam -

Hakan: Muhafız 3. Sezon Bölümleri 6 Mart 2020’de Netflix’te Olacak

The Protector 3. sezon yeni bölümleri ise önümüzdeki hafta Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Yapımın yeni sezon konusu, virüs nedeniyle karışan dünyaya odaklanacak. Hakan, bir panzehir yapmak ve şehri kurtarmak için maceraya atılacak.

Dizinin 3. sezon kadrosunda Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık ve Burçin Terzioğlu yine aynı rollerle performanslarına devam edecek. Ayrıca bu isimlerle birlikte Funda Eryiğit, Taner Ölmez, Bige Önal, İlayda Alişan, Emre Mutlu, Halit Özgür Sarı ve Hasan Üner ekibe yeni katılan oyuncular arasında.

Hakan: Muhafız 3. sezon bölümleri 6 Mart 2020’de yayında olacak.

YouTube video

Peki siz bu çalıntı iddialarını nasıl karşıladınız? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


Hakan: Muhafız 2. Sezon İncelemesi: Hayal Kırıklığı mı, Hatalar Silsilesi mi?

Kaynak: T24

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

steven spielberg indiana jones 5

Steven Spielberg, Indiana Jones 5 Filmini Yönetmekten Vazgeçti

Candyman 2020

Candyman İlk Fragman: Korkunun Kült Yapımı Geri Dönüyor!