in

Kaan Müjdeci, Hamlet’i Diziye Uyarladı: Erdal Beşikçioğlu ve Elit İşcan Başrollerde

Hamlet dizisi geliyor. Kaan Müjdeci, William Shakespeare’in ünlü eserini “fayton krallığı” üzerinden çağdaş bir uyarlamaya konuk ediyor.

Hamlet Dizisi: Kaan Müjdeci
- Reklam -
- Reklam -

Hamlet dizi oluyor. Ödüllü yönetmen Kaan Müjdeci, William Shakespeare’in ünlü eserini televizyona uyarlıyor. Yapımın başrollerinde ise Erdal Beşikçioğlu ve Elit İşcan yer alıyor. Dizinin çekimleri tamamlandı. Yapımdan ilk görseller de paylaşıldı.

İngiliz edebiyatının efsane oyun yazarı William Shakespeare’in unutulmaz oyunu Hamlet, yeni bir yorumla ekranlara gelmeye hazırlanıyor.

Çıkışını 2014 yılında Sivas filmi ile yapan ve Venedik Film Festivali dahil pek çok prestijli organizasyonda adından söz ettiren Müjdeci, daha sonra 2016’da Kapalı Gişe: Türkiye’de Tekelleşen Film Dağıtımı adlı belgeseli çekti. Iguana Tokyo adlı bilimkurgu / drama filmi ise şu sıralar post prodüksiyon aşamasında.

- Reklam -

Hamlet Dizisi: Kaan Müjdeci fayton krallığı

Kaan Müjdeci’nin Hamlet dizisi ise toplamda 7 bölümden oluşuyor. Prodüksiyon süreci İstanbul, Büyükada’da 2,5 ayda tamamlanan yapım, GAİN adlı dijital yayın platformunda izleyicinin karşısına çıkacak.

Kaan Müjdeci İmzalı Hamlet Dizisi, Klasik Esere Çağdaş Bir Bakış Açısı Kazandırmayı Hedefliyor

Gerçek bir hikâyeden ilham alan dizi, Büyükada’daki “fayton krallığı” üzerinden hayatın ve Türkiye’nin gerçeküstü, absürt ve çarpıcı taraflarını masaya yatıracak. Yapım, kısa film, uzun metraj ve belgesel türlerinde eserlerini gördüğümüz Kaan Müjdeci’nin ilk dizisi olma özelliğini de taşıyor.

kaan müjdeci dizi

William Shakespere’in Hamlet oyunundan serbest bir şekilde uyarlanacak dizinin başrollerini Canım Ailem, Albüm, Tatlım Tatlım ve Ulan İstanbul ile tanınan Elit İşcan ve Behzat Ç., Bal, 46 Yok Olan ve Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku ile öne çıkan Erdal Beşikçioğlu paylaşıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler ise şu şekilde: Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Fakat ve Mustafa Alabora.

Hamlet Dizisi: Kaan Müjdeci elit işcan

- Reklam -

Dizi, 16. yüzyılda kral olan babasını öldürerek tahta geçen Prens Hamlet’in trajedisini konu alan oyuna, “fayton krallığı” üzerinden bir 21. yüzyıl bakışı sunuyor. Uyarlamada Hamlet’i bir kadın olarak göreceğiz.

Hamlet Dizisi Konusu

Hamlet dizisinin hikayesi ise kısaca şu şekilde:

Büyükada’da 81 atın toplu şekilde gömüleceği bir gecede, faytonların sahibi cinayete kurban gidiyor. Katil ise öldüren adamın kardeşi. Kurbanın kızı, babasının katilini bulmak ve karanlık ilişkileri çözümlemek için bir intikam planı hazırlıyor. Buna göre kadın, cinayette şüpheli gördüğü bütün isimleri ünlü bir televizyonun reality show’unda bir araya getirmeyi hedefliyor.

hamlet dizi

Hamlet dizisi için yayın tarihi şimdilik açıklanmış değil.

Sizin yapımdan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Beyaz Perde

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

john wick 4 çekimleri set fotoğrafı

John Wick 4 Çekimleri Başladı: İlk Görsel Paylaşıldı

Knives Out 2 çekimleri - bıçaklar çekildi

Knives Out 2 Çekimleri Başladı: Bıçaklar Çekildi Devam Ediyor