in

Harlan Coben, Netflix ile Çalışmaya Devam Etmek İstiyor

Harlan Coben, Netflix ile çalışmaya kararlı. Ünlü polisiye ve suç yazarı yeni uyarlamalarda dijital yayın devi ile yola devam etmek istiyor.

harlan coben netflix uyarlama
- Reklam -
- Reklam -

Harlan Coben Netflix ile çalışmaya devam etmek istiyor. Ünlü polisiye yazarı, platform ile daha önce The Stranger ve Stay Close dizi uyarlamalarında birlikte çalışmıştı. Kanalla anlaşmasının sonuna gelen Coben, en az iki projede daha dijital yayın devi ile ortaklık kurmayı planlıyor.

Harlan Coben son yıllarda sadece yazdığı kitaplarla değil aynı zamanda Netflix uyarlamaları ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Yazar Safe, İhanetin Beş Yüzü (Gone for Good) ve Kimseye Söyleme (Tell No One) gibi yapımlarıyla izleyici karşısına çıkmıştı. Ayrıca geçen aylarda polisiye gerilim türünde kaleme aldığı Sığınak (Shelter) kitabının dizi uyarlaması duyurulmuştu. Ancak yazarın ismini geniş kitlelere duyurmasında rol alan en etkili yapım The Stranger dizisi olmuştu. Çevresindekilerin sırlarla dolu hayatını açığa çıkarmak isteyen bir adamın hikayesini anlatan The Stranger izleyicilerden iyi bir not almayı başarmıştı.

31 Aralık tarihinde Netflix’e gelmesi beklenen Stay Close ise yine yazarın merakla beklenen yapımları arasında yer alıyor. Hobbit filminden tanıdığımız Richard Armitage’ın yer aldığı dizi üç arkadaşın gizemli yaşamlarına derinden bir bakış sunacak.

- Reklam -

stay close Harlan Coben netflix

Şimdiye kadar platforma taşıdığı eserlerine yenisini katmak isteyen Harlan Coben, Netflix ile birlikte çalışmaya devam etmek istiyor. Platformuyla beş yıllık sözleşmesi bitmek üzere olsa da ünlü yazar geleceğe dair umutlu.

“Henüz bundan sonra ne olacağı konusunda düşünmedim. Ama şimdiye kadar yaptığım şeye devam edeceğimi umuyorum.

“Netflix ile birlikte çalışmak çok güzeldi ve diğerleri de istediği sürece ne yapmak istediğim konusunda beni özgür bıraktılar. 31 Aralık tarihinde Los Angeles’ta birisi bir düğmeye basacak ve 190 ülkeden 200 milyon kişi benim dizimi izleme fırsatını yakalayacak. Bu çok heyecan verici.”

- Reklam -

Harlan Coben Kitap Uyarlamalarındaki Farklı Tercihler Hakkında da Konuştu

Ünlü yazar dizi adaptasyonlarını kitaplardan farklı yapmasıyla izleyicilerin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Bununla birlikte Coben dizi uyarlamaları yaparken bazı değişiklikler yapmak konusunda oldukça cesur. Özellikle son çıkacak dizisi Stay Close’un kitapta geçtiği yer olan Atlantic City yerine İngiltere’ye taşıması konusunda yaptığı açıklama ise dikkat çekici.

“Bazı şeylerin yerlerini değiştirmek benim için oldukça eğlenceli bir deneyim. Şimdiye kadar izlediğimiz en kötü uyarlamalar orijinal metne fazla sadık kalanlar oldu. Oyuncularla ve karakterlerle birlikte hikâyeyi devam ettirmeyi seviyorum.”

Yazarın eserinden uyarlanan son yapım Stay Close 31 Aralık 2021 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Siz Netflix’te daha fazla Harlan Coben adaptasyonu izlemek ister miydiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sherlock Holmes Chapter One incelemesi

Sherlock Holmes: Chapter One İncelemesi – Ünlü Dedektifin Geçmişine Yolculuk

The Batman Filmi Hafta Sonu Gişesi

The Batman’den Yeni Bir Fragman Daha: “The Bat and The Cat”