in ,

Harry Potter Hayranları Dizi Uyarlamasından Neler Bekliyor?

Harry Potter dizi olmaya hazırlanıyor. Hayranlardan bazıları bu haberi coşkuyla karşılarken kimileri de haklı çekincelere sahip.

Harry Potter Dizi Uyarlaması Beklenti
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter dizi uyarlaması haberi resmiyete yaklaşmasıyla birçok hayran kutlamalara başladı bile. Bazıları ise J.K. Rowling’in cinsiyet konusundaki duruşunun yapımı lekeleyeceğini düşünüyor.

Bu hafta paylaşılan yeni bir uyarlama haberiyle birçok Harry Potter hayranı heyecanlanmıştı. HBO Max ve J.K. Rowling arasındaki anlaşmanın sağlanmaya yakın olduğu söylentileriyle birlikte Harry Potter televizyon dizisinin yolda olduğu ortaya atılmıştı.

Bloomberg’in haberine göre her sezonu yedi kitaptan birine odaklanacak yapımın gelişmeleri sonrası “Harry Potter oyuncu kadrosu” gibi başlıkların global Google aramalarında %250 artış gösterdiği görüldü.

- Reklam -

Bu hafta dünyanın dört bir yanından gelen Harry Potter hayranı, serinin sembol yerlerinden King’s Cross tren istasyonundaki 9 3/4 Numaralı Platform’un önünde fotoğraf çekildi.

Harry Potter Dizisi Uzun Zamandır Bekleniyordu

“Bu uzun zamandır olması gerektiğini söylediğimiz bir şey,” diyor eşi ve bebeğiyle birlikte İspanya’dan Londra’yı ziyaret eden 30 yaşındaki Sofia Correa ve ekliyor:

“Bir televizyon dizisi, filmlerde atlanan ve kitapta geçen her şeyi içerebilir. Örneğin kitaplarda Ron gerçekten zeki bir karakter ve harika bir büyücü. Ancak filmlerde aptal bir karakter gibi gösteriliyor. Ginny de altı erkek kardeşle büyümesine rağmen kitaplarda harika bir kişiliğe sahip oluyor ama filmlerde bu durum sönük kalıyor. Kitapların her bir bölümüne ayrı bir bölüm ayırsanız eksik olan tüm detaylara sahip olabilirsiniz.”

Harry Potter Dizi Uyarlaması Beklentiler

Filmlerde Eksik Çok

Benzer şekilde, San Diego’dan gelen ve Londra’yı ziyaret eden 31 yaşındaki Noelle Alcom, bir dizinin kitaplara daha sadık kalma fırsatı sağlayacağını söyledi.

“Peeves kitaplarda çok komikti ama filmlerde tamamen çıkartıldı. Ateş Kadehi’nde, filmlerde gösterilebilecek o kadar şey vardı ki… ama hiçbirini yapmadılar. Ayrıca, Dudley’nin kendini affettirici davranışlarının hiçbirini dahil etmediler. Tüm bu detayları diziye ekleyebilirler.”

Harry Potter hediyelik eşya mağazasındaki uzun kuyrukta bekleyen Berlinli 19 yaşındaki Simon Hippenstial ise, “Bu benim jenerasyonuma Harry Potter’ı yeni bir şekilde ve keyifle izleyebileceği bir şans veriyor. Ayrıca kitapları yeni hayranlara tanıtabilir. Birçok insan için yeni bir dünya açacak ve fikirlerini değiştirecek,” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti:

“Hayranların ne görmek istediklerini sormalarının gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım filmlerden farklı bir hikâye anlatır. Melez Prens filminde öğrendiğimiz bilgilerin üzerine koyarak Voldemort’un arka plan hikâyesini görmek isterim.”

J.K. Rowling Tartışmaları Sürüyor

Dizi ile ilgili haberler ortaya çıktığında internet üzerinde görüşler ikiye bölündü. Harry Potter serisi (tahmini olarak yaklaşık 25 milyar dolar kazandıran kitapları, filmleri, tiyatro gösterileri ve video oyunları ile birlikte) 21. yüzyılın en büyük kültürel başarı hikâyelerinden biri olsa da bazı hayranlar Rowling’in cinsiyet kimliği konusundaki açıklamaları nedeniyle artık yazarın eserlerini destekleyemeyeceklerini söylüyor.

Harry Potter Dizisi HBO WBD

- Reklam -

78 milyondan fazla indirme ve 600.000’den fazla abonesi olan popüler podcast programı Potterless’ta bir yetişkin olarak Potter kitaplarını okuma yolculuğunu belgeleyen Mike Schubert, bu nedenle haberden heyecan duymadığını söyledi.

“İzlenme sayısı açısından başarılı olacağından eminim ve filmlerde kesilen sahneleri ekranda görmek için harika bir fırsat. Ancak iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum. J.K. Rowling’in projedeki rol oynaması ve bundan kar elde edecek olması benim için en büyük sorun. Bunun ötesinde filmler hâlâ yeni ve sevilerek izleniyor. Aynı hikâyelerin yeniden anlatılmasına ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.

“Sadece 7 yıldır bu hayran kitlesinin bir parçası olsam da Harry Potter dizisini on yıllardır bekleyen insanlar var. Potter hayranları olarak nihayet gerçekleşmesini umduğumuz bir şeyi alacağız. Ancak J.K. Rowling birçok kişi için bu heyecanı mahvediyor.

HBO’nun çatı şirketi Warner Bros Discovery, orijinal Potter film serisine imza atan şirket olarak Rowling ile yakın bağlarını sürdürmeye devam ediyor. Yazarla geçen yıllarda Harry Potter evreninde geçen spin-off serisi olan Fantastic Beasts filmleri ve bir tema parkı için anlaşmalar imzalamıştı.

Rowling 20. Yıl Özel Programına Katılmamıştı

Bununla birlikte Rowling, kitapların büyüsünü ekrana taşımak için bir araya gelen ve filmin oyuncularını anan Harry Potter’ın 20. yıldönümü özel programında yer almadı. Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint daha öncesinde Rowling’in “transseksüel bireyler” hakkındaki açıklamalarını eleştirmişlerdi. Diğer taraftan Helena Bonham Carter ve Ralph Fiennes ise yazarı savunan oyuncular arasında yer almıştı.

harry potter return the hogwarts hbo max

Warner Bros Discovery’ın büyük bütçeli video oyunu Hogwarts Legacy ise bu yılın başlarında yayınlandı ve Rowling’in bazı açıklamalarıyla ilgili tartışmaların ortasında kaldı. Buna rağmen, İngiltere satış listelerinde beş hafta boyunca birinci olarak iki haftada toplam 850 milyon dolar gelir elde etti.

Diğer bir kesim ise özellikle Rowling’in 2007’de Dumbledore’un eşcinsel olduğunu açıklamasından sonra geliştirilecek bir televizyon dizisinin, uyarlamalarda eksik kalan ırk ve yönelim çeşitliliğini telafi edebileceğini düşünüyor.

Warner Bros. konu hakkında yorum yapmayı reddederken Rowling’in temsilcileri de uyarlama haberi hakkında herhangi bir görüş paylaşmadı.

Sizin Harry Potter dizi uyarlaması için beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla TV içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Kitaplardaki espri seviyesini tuttursun, oyunculuk fakiri gençleri kullanmasın, …larından durup dururken saçma sapan aşk öyküleri uydurmasın bana yeter.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Sadece ırkçı / seksist ilan edilmemeyi bekliyorlar.

  3. Avatar for poppiejean poppiejean dedi ki:

    Bir an önce iptal edilmesini.

  4. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Yukarıda da söylendiği gibi tek istedikleri ırkçı ve cinsiyetçi olmadıklarını kanıtlamak. Böylece sosyal adaletçilerin gönlünü hoş edecekler.
    Filmlerde işlenememiş kısımların işlenmesi mantıklı olsa da bunu yapmayacaklarını, yola çıkış amaçlarının bu olmadığını hepimiz biliyoruz. Umarım en kısa sürede rafa kalkar yoksa çocukluğumu mahfetmelerini izlemek zorunda kalacağım.

  5. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Tek güvencem HBO kalitesi…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

Still: A Michael J. Fox Movie Belgeseli Geliyor

Geleceğe Dönüş’ün Yıldızı Michael J. Fox’ın Parkinson’a Karşı Verdiği Mücadele Belgesel Oldu

American Horror Story 12. Sezon Kim Kardashian

American Horror Story’nin 12. Sezonuna Kim Kardashian Katıldı (Emma Roberts Geri Dönüyor)