in

Harry Potter Dizisi Geliyor: HBO Max Çalışmalara Başladı

Harry Potter dizisi sonunda gerçek oluyor. HBO Max, Büyücülük Dünyası’nı konu alan dizi için ön hazırlıklara başladı.

Harry Potter Dizisi Geliyor HBO Max
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter dizisi HBO Max ile geliyor olabilir! Dijital yayın platformu, ağına milyonlarca yeni abone kazandırabilecek dev bir proje için kolları sıvadı. J.K. Rowling’in Büyücülük Dünyası için uzun süredir hayal edilen dizi macerası sonunda gerçekleşiyor olabilir.

İlk defa 1997 yılında Felsefe Taşı adlı kitap ile raflara gelen ve sonrasında tüm dünyada milyonlarca hayran kazanan Harry Potter, artık Wizarding World (Büyücülük Dünyası) adında koca bir evreni temsil ediyor. Sağ kalan çocuğun yedi kitap boyunca yaşadığı macera yediden yetmiş yediye birçok okura dokundu. Ardından gelen filmler, yan hikâyeler, oyunlar, yeni film serisi, tiyatro oyunu ve çok daha fazlası derken şu anda bile tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor.

Şimdi de gelen son dakika haberine göre uzun yıllardır heyecanla beklenen bir olayın gerçekleşmesinin an meselesi olduğu ortaya çıktı. The Hollywood Reporter’ın haberine göre HBO Max yöneticileri, gişe rekorları kıran seriyi diziye uyarlamak adına yazarlarla bir dizi toplantı yaptığını açıkladı.

- Reklam -

Harry Potter Dizisi İçin Resmi Açıklama Henüz Gelmedi

Harry Potter Dizisi HBO Max

“Accio, Harry Potter yazarları,” şeklinde konuya giriş yapan THR, Warner Media destekli dijital yayın servisi yöneticilerinin, bir Harry Potter dizisi için çeşitli fikirleri araştırdığı ve birtakım yazarlarla görüştüğünü iddia etti. Şu an dizi için erken bir hazırlık aşamasında olduğu ve toplantıların bir parçası olarak geniş fikirlerin tartışıldığı söyleniyor. Yani Harry Potter’ın maceralarından öncesini, örneğin Çapulcuları konu alan bir yapım gelebilir. Aynı zamanda bilindik seri yeni oyuncularla tekrar diziye de uyarlanabilir.

Kanal yöneticilerinin şu an çeşitli fikirleri tartışıyor olduğu söylense de, herhangi bir resmi anlaşma olmadığının altı çiziliyor. Üstelik HBO Max ve Warner Bros.’un yaptığı açıklamada, “Stüdyoda veya yayın platformunda geliştirilmekte olan hiçbir Harry Potter serisi yok,” dediği de belirtiliyor.

HBO Max, Harry Potter Uyarlamaları İçin En Olası Kanal

Şu an için bir kesinlik kazanmamış olsa da, söylentilerin çıkması ile yakında resmi duyurunun yapılabileceği de konuşuluyor. Sonuçta Netflix, Amazon Prime Video ve Disney+ gibi yayın devleri arasında HBO Max böyle bir hamleyle farkını ortaya koyabilir.

Warner Media’ya ait olan pek çok marka, HBO Max çatısı altında buluşuyor. Bunun içinde DC Comics, The CW, Cartoon Network, Adult Swim, Hanna-Barbera gibi önemli isimler yer alıyor. Wizarding World de bir noktada yayın önceliği açısından Warner Bros. ile yakın. Haliyle dijital bir platforma gelecek olası dizi için önceliğin HBO Max’te olması çok normal.

- Reklam -

Harry Potter dizi

27 Mayıs 2020 tarihinde yayına başlayan platform henüz ülkemizde hizmete girmedi. Geniş içerik arşiviyle dikkat çeken kanal, FriendsSex and the City ve Gossip Girl gibi meşhur yapımlarını yeniden canlandırarak da gelecek projeleriyle izleyicileri heyecanlandırmayı başardı.

Amazon Prime Video’nun Yüzüklerin Efendisi, Netflix’in The Witcher uyarlamasına, HBO Max de yepyeni bir Harry Potter dizisi ile cevap verebilir.

Peki ya siz olası Büyücülük Dünyası dizisi konusunda neler düşünüyorsunuz? Sizce yapım nasıl bir konuyu işlemeli? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    10 yıldır akılları nerelerdeydi?

  2. Avatar for usta1905 usta1905 dedi ki:

    fantastik canavarlar gibi olursa izlenmez :frowning:

  3. Avatar for Rena Rena dedi ki:

    Güzel olabilir ama olmayabilir de. Ana hikayede değişiklik olmazsa birileri bir şeyleri değiştirip daha iyi(!) hale getirmek için uğraşmazsa iyi olabilir.

    Lanetli Çocuk ve Fantastik Canavarlar’da, maalesef :adhesive_bandage: Umarım bu da onların listesine eklenmez.

  4. Avatar for keltmuzoso keltmuzoso dedi ki:

    Kararsız olduğum bir konu. Filmin kadrosu kafamızda o kadar özdeşleşti ki karakterlere sanki filmlerin tadı yakalanmayacak gibi. Ama kitaplarda olmayan birçok detayı görebilirsek ( umarım ) heyecanlandırabilir.

  5. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    10 yıl önce Netflix daha Amerika’da bile yeni yeni oturmaya başlamıştı. Ancak şu an işler değişti. Haberde de yazmıştık aslında, Netflix’in The Witcher’ı Amazon Prime’ın Yüzüklerin Efendisi, Disney+'ın Marvel Sinematik Evreni derken HBO Max’in elindeki en ağır toplardan biri Harry Potter olarak gözüküyor. Haklı olarak bu kartını öne sürmek ve abone kazanmak isteyecektir.

    Ortaya iyi işler çıksın da, biz bir süre daha bekleriz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

Ölmeden Önce - Şehnaz Erkan

Ölmeden Önce: Şehnaz Erkan’dan Acayip ve Muzip Bir Kitap

The Witcher: Blood Origin Başrol Jodie Turner-Smith

The Witcher: Blood Origin Dizisinde Başrol Belli Oldu