in

Harry Potter Dizisi İddialarına J.K. Rowling’den Yanıt Gecikmedi

Bir süredir dış basında yoğun şekilde yer alan Harry Potter dizisi iddiaları, J.K. Rowling cephesinden gelen açıklamayla noktalandı.

Harry Potter
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter macerası 7 kitap ve 8 filmle sonlanmış, üzerine de Lanetli Çocuk adlı tiyatro oyunu ile Potterların defteri tamamen kapanmıştı. En azından Rowling’in söylediği buydu. Ancak geçtiğimiz günlerde dış basın, Warner Bros.’un yeni bir Harry Potter televizyon dizisi ihtimali üzerine onlarca haber yaptı. Sonrasında da açıklama J.K. Rowling’den geldi.

Sözde Warner Bros.’un açıklamalarına göre detayları sır gibi saklanan proje ile, Potter dünyasına ait bir televizyon dizisinin ön hazırlığı yapılmaktaydı. Dizi ağırlıklı olarak Hogwarts sınırları içerisinde geçmekteydi ve yapımın yayın tarihi için ise 2020 iddiaları konuşuluyordu.

Bizler J.K. Rowling’in, “Potter hikâyesi devam etmeyecek,” açıklamalarını dün gibi hatırlıyorduk. Ancak dediğimiz gibi, iddialar öyle bir boyuta ulaştı ki gözlerimizi ister istemez Batı’ya çevirdik.

- Reklam -

Şu sıralar Fantastik Canavarlar 3′ün senaryosunu baştan yazmakta olan Rowling de bu curcunaya daha fazla kayıtsız kalamadı. Ünlü yazar temsilcileri aracılığıyla Hypable‘a şu açıklamayı yapıp tartışmalara noktayı koydu:
“Harry Potter hikâyelerini televizyon dizisine uyarlamak konusunda hiçbir plan yok. Gördüğünüz haberler tamamen spekülasyonlardan ibaret.”
JK Rowling

Böylece bir kez daha hayaller suya düşmüş oldu. Elbette birçok hayran çıkan bu haberlere temkinle yaklaşmıştı. Ancak söz konusu J.K. Rowling olduğunda insana her şey mümkünmüş gibi geliyor. Tıpkı Harry Potter ve Lanetli Çocuk macerasında olduğu gibi. Bir gün yepyeni bir Potter projesiyle karşımıza çıkılması ve bütün bu yalanlamalar hiç yaşanmamış gibi yapılması işten bile değil.

Hayranların merak ettiği bir diğer soru ise Lanetli Çocuk’un film uyarlaması hakkındaydı. Bu ihtimale dair bütün detayları şuradan okumanız mümkün.

- Reklam -

Amazon’un dev bütçeli Yüzüklerin Efendisi uyarlaması, Netflix’in The Witcher hazırlığı derken gözler bir Potter uyarlaması için daima hazırdı. Fakat görünen o ki J.K. Rowling, Fantastik Canavarlar beşlemesini sonlandırmadan yeni bir sinema/televizyon yapımı için yola çıkmayacak. Bu da demek oluyor ki daha uzun yıllar farklı bir Büyücülük Dünyası projesi bir hayalden ibaret.

Fantastik Canavarlar 3 filminin 12 Kasım 2021′de vizyona gireceğini hatırlatalım.

Not: Bu haber ilk olarak kardeş sitemiz olan FantastikCanavarlar.com’da yayınlanmıştır.


* J.K. Rowling İmzalı 4 Yeni Harry Potter Kitabı Geliyor!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for gearcy gearcy dedi ki:

    Seriyi dizi olarak çekmeleri güzel olurdu bence. Lanetli çocuk gibi hikayeyi devam ettirmelerini hiçbir şekilde istemem ve lanetli çocuğu çöpe atmışlığım da var ama aynı hikayeyi başka yorumla izlemek güzel olurdu. Şimdi olmasa da birgün olacak ama inanıyorum.

  2. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Asla istemezdim. Ha çıksa izlerdik napalım :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Final Fantasy Serisi Televizyon Dizisi

Final Fantasy Serisi Televizyon Dizisi Oluyor

Zürafa

Kayseri’de 7.5 Milyon Yıllık Fil, Zürafa, At ve Gergedan Fosilleri Bulundu