in

Harry Potter, HBO Dizisi Oluyor: Her Kitap, Bir Sezon Olarak Ele Alınacak

Harry Potter HBO dizisi olmaya hazırlanıyor. Warner Bros. Discovery, dev anlaşmayı tamamlamaya artık çok yakın.

Harry Potter HBO Dizisi - WBD
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter dizisi için çalışmalar resmiyet kazanıyor. Uzun süredir gündemde olan proje, J.K. Rowling’in 7 kitaplık roman serisini ekrana taşıyacak. Her kitabın bir sezon olarak değerlendirileceği yapım HBO kanalında izleyicilerle buluşacak.

Warner Bros. ile Discovery Inc.’in birleşmesinin ardından yeni adıyla Warner Bros. Discovery’nin başına geçen David Zaslav, stüdyonun eski ve büyük markalarına yönelik daha fazla girişimde bulunacağını açıklamıştı. Bu uğurda DC’nin sinematik evrenini Peter Safran ve James Gunn ile tekrar tasarlayan şirket; New Line Cinema ile de yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri için harekete geçmişti.

WBD altındaki en kârlı markalardan olan Wizarding World için de uzun süredir tüm ihtimaller değerlendirme aşamasındaydı. Büyücülük Dünyası’nın yeni film serisi Fantastik Canavarlar bekleneni veremezken şirket doğrudan Harry Potter odaklı yeni projeler tasarlamayı sürdürüyordu.

- Reklam -

Harry Potter Dizisi HBO WBD

Bloomberg’in aktardığına göre WBD Harry Potter dizisi için anlaşmayı tamamlamaya oldukça yakın. Proje, bir tür spin-off yerine doğrudan J.K. Rowling’in çok satan kitap serisini kaynak alacak ve geniş yıllara yayılan bir franchise yaratılacak.

Yeni Harry Potter Dizisi Projesine J.K. Rowling de Dahil Olacak

Gelen bilgilere göre ismi bir süredir tartışmalı konularla anılan J.K. Rowling de projeye dahil olacak. İngiliz yazar dizide önemli bir rol oynayacak olsa da yapıma dizi sorumlusu ya da yaratıcı kimliğiyle dahil olmayacak.

Kaynaklar, Warner Bros. Discovery ile Rowling arasındaki görüşmenin henüz başlangıç aşamasında olduğunu söylüyor. HBO imzasını taşıyacak dizi, yakın zamanda Discovery+ ile birleştirilecek HBO Max’in de yayın programında yer alacak.

- Reklam -

Warner Bros.’un yeni bir Harry Potter uyarlaması isteği Discovery anlaşmasından da önceye dayanıyor. Şirket, yeni yapıma dair detayları 12 Nisan’daki bir sunumda ekranlara taşıyacak. Bu etkinlik HBO Max ve Discovery+ entegrasyonunun nasıl sağlanacağıyla birlikte platform için geliştirilecek içerikler hakkında da bilgiler paylaşılacak.

Yeni Harry Potter Film Serisi Gelebilir

Warner Bros. toplamda 8 filmde ele aldığı Potter kitaplarıyla toplam 7.7 milyar dolarlık gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı. Orijinal film serisinin ardından Lanetli Çocuk tiyatro oyunu, Fantastik Canavarlar film serisi ve Hogwarts Legacy video oyunu ile Wizarding World şekillenmeye devam etmişti.

Siz HBO’da yayınlanacak bir Harry Potter dizisi ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla TV içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Önce bir nisan şakası sandım ve keşke gerçekten şaka olsa diyorum.
    Harry Potter hayatımı değiştiren ve en sevdiğim serilerden biri ama anlamıyorum, dünyada yaratıcı içerik sıkıntısı mı var? Neden aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar? İyi veya kötü, Harry Potter’ın çekilmiş ve gayet başarılı olmuş sekiz filmi var. Kalkıp o filmleri tekrar dizi yapma fikri, filmler bu kadar ulaşılabilirken bana saçma geliyor. Dizi olma fikri filmlerde işlenememiş bazı şeyleri daha detaylı ele almak için bir fırsat olsa bile anlamsız çünkü öyküyü düzgün anlatmak için yola çıkmayacaklar. İşin içine SJW ve politik doğruculuk girecek, Hogwarts Legacy’de olduğu gibi anlamsız tartışmalarla gündeme gelecek.
    Holiwood artık farklı fikirlere yönelsin lütfen. Sıkıldım aynı şeyleri izlemekten.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Blue Beetle Fragmanı: Yeni DC Filmi Yolda

DC Sinematik Evreni’nin Yeni Filmi “Blue Beetle”dan İlk Fragman Yayında

Fatih Aegon Game of Thrones Dizisi

Yeni Game of Thrones Dizisi Geliştiriliyor: Fatih Aegon’un Westeros’u Fethi İşlenecek