in

HBO Asya Direktörü: “10 Yıla Kendi Game of Thrones’umuzu Yapabiliriz”

HBO’nun Asya direktörü, Asya’nın 10 yıl içinde kendi Game of Thrones’unu yapabileceğini düşünüyor: “Birkaç ejderha eklersek…”

game of thrones ejderha
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones 2011 yılında ilk sezonuyla ekranlara geldiğinde, kimse bu yapımın dizi tarihini böylesine değiştireceğinden haberdar değildi. Geçen 8 yılda birçok anlamda insanların epik-fantezi türüne bakış açısı değişti. Yüzüklerin Efendisi ile tırmanan ivme, Taht Oyunları ile ekranda da bu tip yapımları görmenin kârlı olabileceğini yapımcılara gösterdi.

Şimdiyse herkes kendi Game of Thrones’unu yapma derdinde.

Dizininin yayıncısı HBO’nun Asya Direktörü Jessica Kam-Engle Hollywood Reporter‘a dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Engle, Asya’nın 10 yıl içinde kendi Taht Oyunları’nı yaratabileceğini savunuyor.
“Asya 10 yıl içinde kendi Game of Thrones’unu yaratacak güçte. Şu anda gördüğümüz gibi, çok daha fazla büyük bütçeli TV yapımı var, mesela Çin’de, oldukça yüksek yapım değerlerine sahipler.”

- Reklam -

‘Birkaç ejderha eklersek…’

“Hikâyeler açısından bakarsak, Asya imparatorluklarında güç mücadelelerini anlatan drama bolluğu var. Bunlara birkaç ejderha eklersek, Game of Thrones’un temelinde yatan şeyi elde ederiz.

“Game of Thrones gibi bir yapım, bir ya da iki kişinin eforuyla değil, binlerce uzmanın emeğiyle yaratılıyor. Küresel izleyiciye odaklanma yeteneği gerektiriyor. Dizi, bir günde belki de dört ülkede birden çalışan farklı yapım ekiplerine sahip. Bu tarzda dizi sorumlularımız olmayabilir. Asya’da uzmanlar geleneksel olarak yerel izleyiciye odaklanmak üzere eğitiliyorlar. Bu aşamada dünyayı hedefleyecek profesyonellerimiz yok. Onları dışarıdan getirtmek durumunda kalabiliriz.”
game of thrones dragon

‘Önce kendi mahallemiz…’

“Asyalı izleyicilerin kendi ihtiyaçları var, bunu bypass edip dünyayı hayran bırakacak bir Çin ya da Japon yapımı peşinde koşarsak, yerel izleyicilerimizi de kaybedebiliriz. Önce kendi mahallemizle ilgilenmeliyiz.”
HBO Asya, daha önce bu bölgeye yatırımlarını sürdürmüştü. Bunlardan birisi de dizinin final sezonu için özel tasarlanan dört özel yapım Game of Thrones ayakkabısıydı.

Siz ne dersiniz? Asya’dan bir Game of Thrones çıkar mı? Çıkmalı mı? Daha yeni keşfedilen 13. Dede Korkut Destanı Salur Kazan’ın Ejderhayı Öldürmesi dururken gözleri dışarıya dikmek mantıklı mı?

- Reklam -

Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Sputnik

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Yerli ve milli GoT…

    Bu ne arkadaş tanıdık tanıdık cümleler :smile:

  2. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Katanalar,Japon balıkçı kasabaları,Tek katlı evler…

  3. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Asya’nın kendine ait bir kültürü var ve fazla bir bilgim yoksa da mitolojileri de en az batılılarınki kadar zengin. Ne diye Game of Thrones diye yanıp tutuşuyorlar anlamış değilim. Kendilerine özgü bir şeyler yapsalar ya?
    Bitmedi gitti şu Game of Thrones kompleksi. Üzücü bir durum…

  4. Avatar for Marius Marius dedi ki:

    Bir haftada ortaçağ, 15 günde yeniçağ, yemin ediyorum 1 aya kadar fransız devrimine kadar götürürüz biz bu işi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

avengers endgame filipin

Avengers: Endgame Filipinler’de Özel Bir Kanalda Korsan Olarak Yayınlandı

waiting barbarians film

Johnny Depp’li “Waiting for the Barbarians” Uyarlaması Ufukta Gözüktü!