in

HBO Başkanı, Game of Thrones Finalini Savundu

HBO başkanı Casey Bloys, Game of Thrones finalinden memnun olduğunu ve Benioff ile Weiss ikilisinin çok iyi bir iş çıkardığını belirtti.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones dizisinin 8 yıllık televizyon macerası geçtiğimiz hafta sona erdi. Ancak görünen o ki daha uzun süre boyunca dizi hakkında konuşulmaya devam edecek. Özellikle de hayranlarının büyük bir bölümünü hayal kırıklığına uğratan son sezonu hakkında…

Bildiğiniz gibi, dizinin kendi oyuncularından bazıları da dahil olmak üzere pek çok kişi sezon finalinden memnun kalmadı. Hatta sekizinci sezonun baştan çekilmesi için bir imza kampanyası bile başlatıldı. Bununla birlikte Stephen King ve Jason Alexander gibi isimlerse aksi yönde yorumlarda bulundular.

Variety de bu konuyla ilgili HBO başkanı Casey Bloys’la bir röportaj yapmış. Kanalın program yapımcısının verdiği demeç şöyle:
“Bence Benioff ile Weiss harika bir iş çıkardılar. Bir dizinin bittiğini görmek her zaman üzücüdür fakat televizyon dünyası böyledir ve hayat devam ediyor. Yine de bu diziyle gurur duyuyoruz. […]

- Reklam -

Bu kadar büyük bir dizi söz konusu olduğunda herkesi memnun etmenizin imkânsız olduğunu düşünüyorum. Bazı insanlar finali sevdi, bazılarıysa sevmedi. Bu ne beklediğinize bağlı. […] Herkesi mutlu edemezsiniz, hedefiniz de bu olmamalı zaten.

- Reklam -

Benioff ile Weiss’ın kafasında çok uzun zamandan beri belirli bir plan vardı. Bu öyle bir anda yapılmış bir şey değil. Son sezona gelip de bu sene altı bölüm çekmek istiyoruz demedik. Her şey üzerinde uzun uzun düşünülerek yapıldı.”
Hatırlarsanız bundan birkaç yıl önce Lost dizisinin finali de benzer tepkiler almış ve dizinin hayranları hiç memnun kalmamıştı. Hatta senaristler sırf dizinin sonuyla ilgili tahminleri boşa çıkarmak için hiç beklenmedik bir final yazmakla suçlanmıştı. Game of Thrones dizisinde de aşağı yukarı aynı şeyin olduğunu söylemek mümkün aslında. Onca karakter, onca soru ve dizinin ta en başından beri merak edilen konunun beklenmedik bir “çözüme” kavuşturulması…

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Her şey gerçekten de beklentilerle mi alakalı? Yoksa Martin’in kitaplarından yoksun kalan HBO gerçekten de kötü bir iş mi çıkardı? Forumumuzdaki tartışmalara katılıp fikrinizi belirtmeyi unutmayın!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Kötü demek bu kadar mı zor yahu. Bi kendileri beğenmiş zaten. Onun dışında herkes memnun değil. İzleyen olarak bizlerin memnun olması gerekmez mi ?

  2. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Tamam HBO başkanı finali savunuyorsa iyidir… Tamam Sophie Turner iyi olduğunu söylüyorsa bize söz hakkı düşmez… Tamam kıçı kırık sanat duayeni Bran (Isaac Hempstead Wright) emek var, iyi oldu tamam mı diyorsa biz kimiz ki?

    Ulan bi’ hasss… Neyse. :relaxed:

  3. Avatar for ybn ybn dedi ki:

    Kitaptan koptuktan sonra replikler tuhaflaştı, olaylar o kadar hızlı gelişti ki 7.sezonda babasının yaptıkları için özür diliyen Dany, 8.sezonda küle çevirdi her tarafı. Game Of Thrones sayesinde belki de kazanamayacakları paraları 10 yıl içinde kazandılar, popüler kültürde çok büyük pay sahibi oldular, rekor üzerine rekor kırdılar tabi ki de çıkıp savunursunuz. Bazı oyuncuların ve HBO sorumlusunun bu tutumunu (şahsen) beğenmedim.

  4. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Patron böyle istemiş… Dağılabiliriz. :smiley: Patron memnunsa izleyiciye laf düşmez. :sweat_smile:

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Açıklamanın üstünde biraz daha çalışılsaymış keşke. Hem dizi dünyası böyle deyip hem de her şey planlandığı gibi gitti demek, pek olmamış. Demecinde, sadece dizi dünyası böyle işte üzerinden yürüseydi, daha uygun olurdu.

    Ayrıca, bu gibi açıklamalar ortaya çıkan işi savunmak maksatlı değilmiş gibime geliyor. Daha çok, yanlış bir biçimde markayı koruma çabası içerisindeler gibi. Popüler film-dizi olunca lisanslı ürünlerin getirdiği kazancı unutmamak gerek. Örneğin Star Wars serisi; oyuncak, oyun, kitap vs. önemli yer tutar.

    GoT’un yarattığı hayalkırıklığı, GoT ile alakalı gelecek projelerin reytingini ve lisanslı ürün anlaşma/satış kısmına zarar verebilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Terminator

Terminator: Dark Fate Filminden İlk Poster Yayınlandı

Centilmen Piç 4. kitap

Centilmen Piç Serisinin Dördüncü Kitabı Tamamlandı