in ,

HBO ve BBC Yapımı Fantastik Uyarlama “His Dark Materials”tan Yeni Fragman

HBO ve BBC tarafından Philip Pullman’ın fantastik üçlemesinden uyarlanan “His Dark Materials” dizisinden heyecan veren bir fragman geldi.

his dark materials sdcc fragman
- Reklam -
- Reklam -

San Diego Comic Con etkinliğinden yeni fragmanlar gelmeye devam ediyor. Sıradaki duyurumuz Philip Pullman’ın kült fantastik serisi His Dark Materials (Karanlık Cevher) cephesinden geldi.

BBC ve HBO ortak yapımı dizi kadrosundaki Ruth Wilson, James McAvoy, Clarke Peters gibi yıldızlarla bizleri heyecanlandırırken yayınlanan ilk fragmanıyla da yüzümüzü güldürmüştü. Şimdiyse ortada yeni bir tanıtım videosu var ve açıkçası heyecanlanmamak elde değil!

İngiliz yazar Philip Pullman‘ın kaleme aldığı ve tüm dünyada 20 milyondan fazla satan kitap serisi 2007 yılında The Golden Compass (Altın Pusula) adıyla sinemalara gelmiş ama oldukça olumsuz eleştiriler almıştı. Bu nedenle serinin devam kitapları için film projeleri de iptal edilmişti.

- Reklam -

Şimdi gelin His Dark Materials için San Diego Comic Con’da yayınlanan yeni fragmana birlikte bakalım:

YouTube video

Phillip Pullman’ın fantastik kitap serisinden uyarlanan dizi, her insana kendisine has şekil değiştiren cinleriyle yoldaşlık yaptığı alternatif bir evrende geçiyor. Oxford’da bir yetim olarak yetişen Lyra Belacqua’nın hikâyesine odaklanacağımız maceranın ilk kısmında, Lyra’nın en iyi arkadaşını bulmak için Kuzey Kutbu’na doğru çıktığı yolculuk işleniyor. Lyra kendisini dünyanın egemen kilisesinin yönettiği bir komplonun içinde bulacak.

Lyra Belacqua karakterini Logan filminden tanıdığımız genç oyuncu Dafne Keen’in canlandırdığı dizinin uyarlamasını Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyunundan da hatırladığımız Jack Thorne yaptı. Dizinin yönetmen kadrosu da şu şekilde: Jamie Childs, Tom Hooper, Otto Bathurst, Euros Lyn, William McGregor ve Dawn Shadforth

- Reklam -

“His Dark Materials”ın ilk sezon yayın tarihi için 2019 sonbahar işaret edilse de henüz net bir tarih alabilmiş değiliz.

Serinin kitaplarına gelirsek, dilimize Karanlık Cevher Üçlemesi olarak çevrilen eserlerin hakları İthaki Yayınları’nda. Şu an için kitapların baskısı tükenmiş olsa da, yaklaşan dizi uyarlamasıyla yeni baskının yolda olduğu haberini de verelim.

Fragmanı siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alan Moore emekli

Çizgi Romanın Efsane İsmi Alan Moore Resmen Emekli Oldu

Cats film fragman

Ünlü Müzikalden Uyarlanan “Cats” Filminden İlk Fragman