in

HBO Jon Snow’un Ebeveynleri Konusuna Noktayı Koydu

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 6. sezon finaliyle dizinin büyük finalinin ayak seslerini ufaktan duyurmaya başlayan HBO, bu sefer aklımızda yeni sorular yaratmak yerine apaçık bir cevap verdi.

jon snow daeneyrs
- Reklam -
- Reklam -

Baştan uyaralım, yazının içeriği Game of Thrones 6. sezon finalini hala seyretmemiş olanlar için spoiler içeriyor olabilir.

Altıncı sezon finalinde gördüğümüz pek çok olaydan belki de en çok bekleneni ve dikkat çekeni, Tower of Joy hadisesiydi. Sezonun ikinci bölümünde azıcık gösterilen bu olayın, Jon Snow’un gerçek ebeveynlerini açıklayacağına kesin gözle bakılıyordu ve heyecanla bekleniyordu.

Sezon finalinde genç Ned Stark’ın küçük kardeşi Lyanna ile olan konuşmasını sonunda görmüş olsak da, Lyanna’nın bazı kısımları fısıldayarak söylemesi ve ettiği bazı laflar, seyredenlerin kafasında yine de soru işaretleri oluşturmuştu. Ned ve Lyanna’nın Cersei ve Jaime gibi bir ilişki yaşadığından tutun da, Jon’un babasının aslında Robert Baratheon olduğuna kadar pek çok iddia ortaya atıldı. Bu sıralarda işitme engelli olduğu için yıllardır dudak okuyabilen bir Reddit kullanıcısı da, Lyanna’nın Ned’e söylediği ismin “Aerys” olduğunu iddia etti.

- Reklam -

Tam da bunların üzerine HBO, yayınladığı bir görselle bu sorunun cevabını kesin olarak verdi ve Jon’un babasının Rhaegar Targaryen olduğu ortaya çıktı. Tabii bu durumda da, gelecekte Jon’la aşk yaşaması umulan Daenerys’in de Jon’un halası olduğu ortaya çıkmış oldu.

Ayrıca görselde, pek çok karakterin de arasındaki nasıl bir ilişki olduğunu görmek mümkün.

- Reklam -

Hayatımızdan bir sır daha eksildiğine göre yaklaşan kış gecelerinde artık daha rahat uyuyabiliriz…

jon snow aile

Sizler de konu hakkındaki fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da yazabilirsiniz.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

video yildiz gemisi

Kayıp Rıhtım İnceliyor – “Yıldız Gemisi Askerleri”

ninja kaplumbagalar surekli degisim

Ninja Kaplumbağalar Cilt 1: Sürekli Değişim Raflarda