in ,

HBO Max Abone Sayısı 8.5 Milyonu Geçti

HBO Max abone sayısı 8.5 milyonu geçti. WarnerMedia’nın yeni dijital platformu, istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

Raised by Wolves 2. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

WarnerMedia’ya ait olan dijital yayın platformu HBO Max yoluna emin adımlarla devam ediyor. 2020’nin üçüncü çeyreğinde toplamda 4.5 milyon yeni aboneye sahip olan platform, toplam 8.6 milyon aboneye sahip oldu. ABD’nin en popüler kablolu kanallarından birisi olan HBO ile birlikte sayarsak ise bu sayı 57 milyona kadar erişiyor.

Çok uluslu bir telekomünikasyon şirketi olan AT&T tarafından satın alındıktan sonra WarnerMedia, dijital dünyadaki ağını da genişletmeye devam ediyor.

27 Mayıs 2020 tarihinde yayına başlayan HBO Max, henüz Türkiye dahil dünyanın birçok yerinde erişime açılmamışken abone sayısını hızlı bir şekilde yükseltmeyi başardı. Bunda kuşkusuz halihazırdaki HBO abonelerinin ekstra bir ücret ödemeden HBO Max’e de geçebilmelerinin de katkısı büyük oldu. Platformun ABD’deki üyelik ücreti aylık 15 dolar olarak belirlendi.

- Reklam -

HBO Max

Her ne kadar sayılar pozitif yönde olsa da Disney+ ve Netflix gibi devlerle kıyaslandığında, bu başlangıcın WarnerMedia’ya yeterli gelip gelmediği şüpheli. Çünkü platform, bütün HBO içeriklerinin yanı sıra Raised by Wolves, Love Life, Close Enough ve Looney Tunes Cartoons gibi HBO Max orijinal yapımlarıyla da öne çıkmıştı.

HBO Max Yeni Orijinal Yapımları ile Kitlesini Genişletmeyi Hedefliyor

Koronavirüs pandemisi, pek çok mecranın yeni içerik üretimine sekte vurdu. HBO Max de bu noktada birçok yeni prodüksiyonu ile sıkıntı yaşayan platformlardan birisi oldu. Orijinal dizilerin çekim takvimleri ertelendi ya da çekimler yarıda kaldı. Geçen eylül ayında yayına giren ve yaratıcılığını Aaron Guzikowski’nin üstlendiği Raised by Wolves ise kanaldaki çoğu yeni abonenin üyelik alma sebebi olarak gösteriliyor.

Hbo Max Abone Sayısı - Raised by Wolves

HBO Max henüz Multichannel television in the United States (MVPD) platformuna eklenmiş değil. MVPD, Amerika’daki yaygın dijital platformları bir araya getiriyor. Birçok Amerikalı kullanıcı da bu mecralara MVPD üzerinden erişim sağlıyor. WarnerMedia’dan bu yönde bir atılım yapılıp yapılmayacağı ise henüz belli değil.

- Reklam -

Studio Ghibli’nin ABD içerisindeki yayın haklarını satın alarak önemli bir adım atan HBO Max, aynı zamanda The Sopranos, Mad Men, Game of Thrones gibi büyük ölçekli HBO yapımlarını da bünyesinde bulunduruyor. Kanal, Friends ve The Big Bang Theory gibi sit-com’ların, hakları Warner Bros.’ta olan DC uyarlamalarının ve popüler çizgi dizi Rick and Morty’nin de yayıncısı konumunda. Ancak Raised by Wolves’tan da anladığımız kadarıyla platformu asıl öne atacak etken orijinal içerikler olacak.

Dune yan dizisi (spin-off) Dune: The Sisterhood, Zack Snyder’s Justice League, yeni Green Lantern uyarlaması, Gossip Girl yan dizisi gibi projeler HBO Max’in abone sayısını ilerleyen zamanlarda çok daha yukarı taşıyabilir.

WarnerMedia’nın HBO Max’e yıl sonuna kadar yapması planlanan toplam yatırımın boyutu ise 2 milyar dolar olarak açıklandı.

HBO Max servisinin, Amazon Prime’ın yakın zamanda yaptığı gibi Türkiye’ye ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor.

Peki sizin HBO Max’ten beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Raised by Wolves 1. Sezon İncelemesi: Kaliteli Bilimkurguya Aç Olanlara

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kütüphane Şehri Konya

Kütüphane Şehri Projesi Konya’da: Apartmanlar Kütüphaneye Dönüşüyor

Mindhunter 3. sezon iptal

Mindhunter 3. Sezon Muhtemelen Gelmeyecek: David Fincher Açıkladı