in ,

HBO Max Açılış Tarihinde Değişiklik Yok

HBO Max, Koronavirüs salgınına rağmen açılış tarihini ertelemiyor. WarnerMedia’nın dijital yayın platformu Mayıs 2020’de açılıyor.

HBO Max Açılış Tarihi
- Reklam -

Dijital yayın dünyaları her geçen gün yeni atılımlarla kendilerine daha güçlü konumlar ediniyor. Warner Bros. cephesinden WarnerMedia’nın sahibi olduğu HBO markası altında yayına hazırlanan HBO Max de onlardan birisi. Yeni dijital platform, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına rağmen programını değiştirmiş değil.

Netflix ile başlayan çevrimiçi yayın servisleri son yıllarda iyice popüler hale geldi. Amazon’un Amazon Prime, Disney’in Disney+, Apple’ın Apple TV+ ile giriştikleri yarış her geçen gün hız kazanıyor. WarnerMedia da bu yarışa geriden de olsa dahil olma peşinde.

Kanal, hakimi olduğu geniş marka zinciri nedeniyle yayına başladığında dikkat çeken bir dalga yakalayacak gibi duruyor.

- Reklam -

Yalnızca Warner Bros. ve New Line stüdyolarının filmleri ve HBO kanalının klasik dizileri bile HBO Max’i yarışa ciddi bir avantajla dahil edecek. Kanal her ne kadar geç kalmış görünse bile bir yandan hazırladığı orijinal içeriklerle bunu telafi etmek niyetinde.

HBO Max Açılış Tarihi

ABD’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden birisi olan AT&T tarafından satın alındıktan sonra iyice büyüyen WarnerMedia markasının altında yer alan bazı mecralar şu şekilde: New Line Cinema, Time INC. Hbo, Warner Bros., Cartoon Network, Adult Swim, CNN, DC Comics, Hanna-Barbera, AOL ve Turner Broadcasting System.

WarnerMedia CEO’su John Stankey, Corona Virüsü salgını nedeniyle önümüzdeki aylarda başlatmayı planladıkları HBO Max kanalının stratejisine dair konuştu.

WarnerMedia CEO: “HBO Max Planlandığı Tarihte Yayına Başlayacak”

Koronavirüs salgını nedeniyle sektördeki pek çok dizi ve filmin prodüksiyon süreci durdurulurken yayın ve vizyon tarihleri de ötelendi. John Stankey, çalışanlarına Corona Virüsü önlemlerine dair gönderdiği bir e-postada; durdurulan yapımların prodüksiyon çalışanları için 100 milyon dolardan fazla bütçe ayırdıklarını belirtti.

John Stankey
John Stankey

Bununla birlikte Stankey, HBO Max tanıtımının mayıs ayında gerçekleştirileceğine dair yapılan programa bağlı kalınacağının da altını çizdi. Stankey pazarlama ekiplerinin oluşan olağanüstü koşullara uygun yenilikçi yollar üzerinde çalıştığını da belirtti.

- Reklam -

Görünen o ki HBO Max aldıkları önlemler çerçevesinde dijital bir platform hazırlamanın verdiği avantajdan da yararlanarak salgına rağmen yola planlanan tarihte çıkacak.

HBO Max Kanalında Hangi Yapımlar Yer Alacak?

Kanalın şu sıralar en büyük kozları arasında Friends bulunuyor. Eski bölümlerin yanı sıra yıllar sonra hazırlanacak özel bölüm de oldukça merak ediliyor. The Big Bang Theory, South Park gibi klasik diziler; Joker, Wonder Woman, Aquaman, Watchmen, V for Vendetta gibi DC filmleri; The Matrix üçlemesi gibi Warner Bros.’un önemli yapımları; HBO’nun Game of Thrones, Euphoria gibi dizileri kanaldaki yerini alacak.

Friends

Ayrıca HBO Max, The Last of the Mohicans, Doom Patrol, Circe, Station Eleven, Green Lantern ve Strange Adventures gibi orijinal dizilere de yer verecek.

Mayıs 2020 tarihinde, kanalın yalnızca ABD içinde mi erişime açılacağı henüz bilinmiyor. Beklentiler, platformun Disney+ gibi aşama aşama yürürlüğe girmesi yönünde.

Sizin HBO Max kanalından beklentileriniz neler? Sizce Türkiye’de ne zaman hizmete açılacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* HBO Max Platformunda Yayınlanacak Dizi ve Filmler

Kaynak: Adweek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fascinate fascinate dedi ki:
    HBO'yu çok seviyorum ama Türkiye'ye gelmesini istemiyorum. Şu an için HBO dizilerini Bein Connect üzerinden çok uygun fiyata, ABD yayınından hemen sonra izleyebiliyoruz. Game of Thrones ve Westworld bu şekilde yayınlandı. Eğer gelirse üyelik ücreti Netflix'ten bile pahalı olacaktır. Bein Connect'teki HBO dizilerine de (Friends dahil)  elveda demiş olacağız. Benim için çok kötü bi senaryo bu.
  2. Avatar for Ardaszen Ardaszen dedi ki:

    söylediklerinde haklısın ama bence bu pazarda rekabet artmalı ve kaliteli yapımlar görmeliyiz netflix mesela başlarda kitlesini arttırmak için iyi yol izlerken son 2 yılda kalitesiz yüzlerce dizi çıkardı ve ben bundan çok rahatsızım

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

I Am Not Okay With This 1. Sezon İncelemesi

I Am Not Okay with This 1. Sezon İncelemesi: Netflix’ten Anti Kahraman Hikâyesi

Sony Pictures Koronavirüs Erteleme Morbius

Sony Pictures Filmleri Koronavirüs Nedeniyle Ertelendi