in

HBO Max Avrupa’da Yayına Başlıyor: Türkiye Henüz Gündemde Yok

HBO Max, Avrupa seferine başlıyor. WarnerMedia’nın dijital yayın platformu, yayına gireceği 6 yeni ülkeyi açıkladı. Türkiye listede yok.

hbo max avrupa yayın
- Reklam -
- Reklam -

HBO Max Avrupa macerasına başlıyor. Ünlü dijital yayın platformu 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren İspanya, İsveç, Danimarka, Norveç, Andorra ve Finlandiya’da hizmete açılacak. Kanalın Türkiye’ye ne zaman geleceği sorusu ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

WarnerMedia’nın çiçeği burnunda dijital yayın platform, ilk olarak Mayıs 2020 tarihinde hizmete başlamıştı. Kanal, WarnerMedia bünyesindeki Warner Bros., HBO,TNT, Cartoon Network, Adult Swim, DC Comics, Hanna-Barbera gibi güçlü markaların içerikleri sayesinde HBO Max kısa zamanda sektörde ciddi bir pay sahibi olmayı başardı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Warner Bros ve DC Comics filmlerinin sinemalara girmeye tereddüt etmesi ve dijitali tercih edişi de HBO Max’in yükselişinde önemli rol oynadı. Öte yandan beyaz perdeyle aynı zamanda dijitalde de çıkan filmler, yönetmenlerden tepkiler de topladı.

- Reklam -

Neticede Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, Disney Plus gibi mecralar karşılarında dev bir rakip bulmuş durumdalar. Şimdi ise bu ses getiren kanalın ABD sınırlarını aşma zamanı.

HBO Max Kanalı Avrupa’da Bazı Ülkelerde Yayına Giriyor

WarnerMedia yeni ülkelere açılmak üzere yatırımlarına hız kazandırmayı hedefliyor. 26 Ekim 2021’de Avrupa’da 6 ülkede boy gösterecek HBO Max’in, 2022 yılı içerisinde 14 farklı ülkede daha yayına başlaması planlanıyor. Bu ülkelerden şimdilik adı bilinenler Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Moldovya, Montenegro, Kuzey Makedonya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya ve Sırbistan şeklinde. Ancak Türkiye için henüz bir adımın atıldığına dair bir açıklama yapılmış değil.

hbo max türkiye içerikleri

Ülkemizde bu kanala ait kimi yapımların BluTV üzerinden yayınlanması, belki de Türkiye’deki bekleyişin kaderini etkileyecek en önemli etmen.

- Reklam -

HBO Max’in benzer nedenlerle İngiltere, Almanya ve İtalya’da da genişleme sürecini ağırdan aldığı biliniyor. Adı geçen ülkelerde de Now TV gibi yerel sağlayıcılar üzerinden dağıtım anlaşmaları imzalandığı için platform doğrudan yayına başlamakta çekingen davranıyor.

Platformun Nisan 2021 tarihinde abone sayısı 67,5 milyon olarak açıklanmıştı. 190’dan fazla ülkede yayın yapan Netflix’in güncel abone sayısı ise 207 milyon. WarnerMedia’nın yeni ülkelere yelken açmasından sonra, bu farkın ne ölçüde değişeceği de merakla bekleniyor.

WarnerMedia’nın son olarak Discovery ile birleşmesi, yayın pazarındaki hareketliliği artırmıştı.

Siz kanalın genişleme stratejisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Venüs Projesi - İlker Korkutlar bilimkurgu

Venüs Projesi – İlker Korkutlar | Yazarının Kaleminden

Biz Beş Kişiyiz - Matias Faldbakken | Haftanın Kitabı #188

Biz Beş Kişiyiz – Matias Faldbakken | Haftanın Kitabı #188