in

HBO Max Modern Bir Yunan Mitolojisi Dizisi Hazırlıyor

Homeros’un Odesa destanında yer alan ünlü Yunan büyücüsü Circe, HBO Max platformunda modern bir hikâyeye uyarlanıyor.

HBO Max Circe
- Reklam -
- Reklam -

WarnerMedia, yeni dijital platformu HBO Max’i 2020 yılında yayınlamaya hazırlanıyor. Platformda orijinal yapımların yanı sıra Friends, Game of Thrones gibi önemli yapımlar da yer alacak.

HBO Max’in orijinal dizilerinden biri ise “Circe”. Homeros’un Odesa destanında yer alan, Odysseus’un mürettebatını domuza çevirmesiyle ünlü Yunan büyücüsü/cadısı Circe, yeni diziyle birlikte modern bir hikâyeye uyarlanıyor. Variety‘ye göre, HBO Max 8 bölümlük bir Circe dizisi siparişi verdi. Dizi, Madeline Miller’ın çok satan romanına dayanacak ve bu antik Yunan mitini günümüze uyarlanacak.

Yapımın senaryosunu ve baş yapımcılığını, Rick Jaffa ve Amanda Silver üstlenecek. İkili daha önce Jurassic World ve Planet of the Apes gibi yapımlarda beraber çalışmıştı. Şimdi de Disney’in yeniden çekilen Mulan filmi ile Peter Jackson’ın Avatar filmlerinde birlikte çalışıyorlar.

- Reklam -

Amanda Silver and Rick Jaffa

HBO Max Platformunda Yayınlanacak Circe Dizisinin Konusu

Dizi, su perisinden (nymph) güçlü bir büyücüye dönüşen bu büyücünün gözünden anlatılacak. HBO Max’ten Sarah Aubrey dizi için şunları kaydetti:
“Circe; aşkı, kayıpları, trajediyi ve sonsuz bir çatışmayı anlatıyor. Bunların hepsini öfkeli bir kadının gözünden izliyoruz. Ayrıca, Rick ve Amanda’nın yaptığı işler, epik dünyalar yaratırken derin ve dinamik karakterler de oluşturabilmeleri gerçekten harika. Cherning ve Topping’in de ortak olmasıyla, Circe’yi hayata geçirecek hayalimizdeki ekibi kurduk.”
Odesa hayranları ne yazık ki biraz beklemek zorunda. HBO Max’in beta sürümü yıl sonunda hayata geçecek. Platformun orijinal yapımlarının da 2020 yılı gibi yayınlanması bekleniyor. Animasyon dizisi Gremlins ve kadın odaklı Dune: Sisterhood gibi önemli yapımların bulunduğu bu listeye Circe’yi de ekliyoruz.

circe yunan mitoloji

- Reklam -

Bu 8 bölümde Circe’nin büyücüye dönüşme sürecini mi yoksa daha çok Oddyseus ile yaşananları mı izleyeceğiz? Kadın gözünden izleyeceğimiz bu dizide Circe dışında Penelope, Athena gibi başka kadın karakterler de diziye dahil olacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Sizler bu yeni yapımla ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Çözerken Bozkırın Tuhaf Ruhlarıyla Karşılaşacağınız Zorlu Altay Şamanizmi Testi

* HBO Max Platformunda Yayınlanacak Dizi ve Filmler

* Netflix ve Disney+’a Yeni Rakip: HBO Max

Kaynak: Engadget

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Netflix, en son Akhilleus’u siyahi yapmıştı. Bakalım HBO Max ne gibi değişiklikler yapacaklar. Ben asyalı Oddyseus, trans Athena, kadın Zeus gibi değişiklikler olmasını bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peaky Blinders

Peaky Blinders 5. Sezon Yayın Tarihi Belli Oldu

The Boys

The Boys, Amazon’un 2019’da En Çok İzlenen Dizilerinden Biri Oldu!