in

Warner Bros. Discovery, HBO Max ve Discovery+’ı “MAX” Adlı Yeni Bir Akış Hizmetinde Buluşturabilir

HBO Max ve Discovery+ platformları birleşecek. Warner Bros. Discovery, yeni akış servisinin ismini “MAX” olarak belirleyebilir.

HBO Max Discovery Plus Birlesme Yeni isim
- Reklam -
- Reklam -

HBO Max ve Discovery+ platformları için birleşme hazırlıkları sürüyor. Medya dünyasında ses getiren Warner Bros. ve Discovery Inc. birleşmesinin ardından şimdi de dijital platformların tek çatı altında toplanması için adımlar atılıyor. Ortaya konacak yeni markanın ise “MAX” ismini alabileceği kaydedildi.

Amerika’nın köklü film stüdyolarından Warner Bros. geçen mart ayında Discovery Inc. ile birleşme kararı almıştı. Öncesinde AT&T’nin Time Warner şirketi altında yayın yapan şirket; şimdi çok daha geniş bir imkânla üretime devam etmeye hazırlanıyor.

Sancılı geçen birleşme süreci, işten çıkarmalar, düşen hisse değerleri ve şirkete açılmaya hazırlanan davalar bir yana; Warner Bros. Discovery yakın gelecek çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

- Reklam -

WB’nin altında hizmet veren HBO Max ile Discovery’nin dijital kanadı Discovery+’ın, dev birleşme sonrasında tek çatı altına alınacağı biliniyordu. Bu birleşimin ardından ortaya çıkacak markanın ismi ise uzun süredir saklanıyordu.

HBO Max - Discovery Plus Birleşme

CNBC’nin haberine göre, isim konusunda önemli bir adım atıldı ve yeni markanın “MAX” olmasına karar verildi.

HBO Max ve Discovery+ Birleşmesinden Doğacak Platformun Adı Henüz Netleşmedi

Kaynaklara göre, şirketin yeni ismi “MAX” şu anda avukatlar tarafından inceleniyor. Henüz resmi bir karara varılmadı ve isim hâlâ değiştirilebilir. Ancak şirket içinden gelen bilgiler, “MAX” adının en olası seçim olduğunu kaydediyor.

Aktarılanlara göre WarnerMedia yöneticileri, mevcut HBO Max isminin HBO markasının prestijini sulandırabileceğini öne sürerek HBO ile dijital kanadı keskin bir şekilde ayırmak istiyor.

WBD’nin yeni CEO’su David Zaslav da, HBO’nun marka reformuna yardımcı olmak için HBO Max orijinali birçok dizinin fişini erkenden çekme kararı almıştı.

HBO Max - Discovery Plus Birleşme

- Reklam -

HBO’nun kitlesi ağırlıklı olarak ABD merkezli. Dijital platformda ise Discovery’nin realite şovlarından, CNN’in haber belgesellerine, Warner Bros.’un filmlerinden çocuk dizilerine dek geniş bir içerik yelpazesi yer alacak.

Warner Bros. Discovery yönetimi, geçen günlerde yaptığı açıklamada akış hizmetlerinin birleştirilmesini 2023 yılının baharına ertelediklerini duyurdu.

Discovery içeriğinin eklenmesi de dahil olmak üzere yeni platformda hazırlıklar sürüyor. Bu sırada, mevcut platformun bazı eksikliklerini giderecek değişikliklere de imza atılıyor.

Öte yandan yeni mecranın fiyat politikası hakkında da kararlaştırılması gereken detaylar hâlâ bulunuyor.

Birleşme Kararı HBO Max’in Türkiye Planlarını Askıya Aldırmıştı

Mevcut birleşme planları sonrasında HBO Max yeni ülkelerde yayına girme politikasını ertelemişti. Bu durum da, neredeyse altyazı ve dublaj hazırlıklarının bile sonuna gelerek RTÜK lisansını alan platformun Türkiye macerasının 2024 yılına kalması anlamına gelmişti.

Siz bu birleşme ve yeni marka hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mickey 17 Vizyon Tarihi - Tanıtım

Robert Pattinson’lı Bilimkurgu Filmi “Mickey 17”in Vizyon Tarihi Belli Oldu: İşte İlk Görüntüler

Kirstie Alley: 'Bak Şu Konuşana' Yıldızı Öldü

90’ların Popüler Yapımları “Bak Şu Konuşana” ve “Cheers” ile Tanınan Kirstie Alley Hayatını Kaybetti