in ,

HBO Max’te Deprem: İptal Edilen Projelerin Ardından Şirket Çalışanlarının Yüzde 70’i İşten Çıkartılıyor

HBO Max birçok çalışanının işine son vermeye hazırlanıyor. Dijital yayın servisi, Max Originals markasını da rafa kaldırmayı planlıyor.

hbo max deprem
- Reklam -

HBO Max, orijinal içerik üretimini büyük ölçüde azaltmaya karar verdi. Dünya genelinde en çok abonesi bulunan dijital yayın servisleri arasında yer alan platform, Discovery+ ile gerçekleştirilen birleşme sırasında birçok çalışanıyla da yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

HBO Max yayın hizmeti düzinelerce Warner Bros. filmine ev sahipliği yapıyor olmanın yanı sıra, “Max Originals” adlı çok sayıda orijinal film ve dizi de üretiyor. Max Originals, Game of Thrones, Barry ve Euphoria gibi yapımlarla tanınan tanınan ve Tokyo Vice, Peacemaker ve Our Flag Means Death gibi yapımlar içeren ana hat HBO markası ve kanalından farklı bir şekilde işliyor.

Warner Bros. Discovery birleşmesinden bu yana, her iki stüdyonun da dijital yayın servisleri olan HBO Max ve Discovery+’ı birleştirmek için planlar yapıldı. Aylardır bu entegrasyonun nasıl olacağı merak ediliyordu. Yeni CEO David Zaslav’ın liderliği altında, yaklaşan birleşme HBO Max Orijinal içerikleri adına bazı kayıplara yol açmaya başladı.

- Reklam -

batgirl filmi sinema hbo max

Şimdiye kadarki en dikkat çekici kayıp, Leslie Grace’in başrolde olduğu ve kadrosunda Michael Keaton, J.K. Simmons ve Brendan Fraser’ın yer aldığı Batgirl’ün iptali ile yaşandı. Projenin ilk test gösterimlerinin kötü yorumlar alması nedeniyle iptal edildiği ve 90 milyon doların çöpe atıldığı söylendi. Scooby-Doo’nun devam filmi olan Scoob!: Holiday Haunt filmi için de benzer bir karar alındı. Proje neredeyse tamamlanmış olmasına ve şimdiye dek 40 milyon dolar harcanmasına rağmen rafa kalktı.

HBO Max Şimdiye Dek Birçok Orijinal Yapımını Platformdan Kaldırdı ya da İptal Etti

Şimdi de The Wrap’te yer alan bir yazıya göre tüm bunların yalnızca bir başlangıç olduğu görülüyor. Bir dizi HBO Max Originals yapımının da platformdan sessizce kaldırıldığı ortaya çıktı. Haber, HBO Max’in senaryolu televizyon yapımları bölümünü tamamen ortadan kaldıracağını ve HBO’ya çekileceğini öne sürüyor. Raporda HBO Max geliştirme ekibinin %70’inin işten çıkarılacağını ve HBO’nun genel olarak daha az senaryolu dizi üreteceği iddia edildi. Yazıda yer alan bir kaynaktan gelen yorum şu şekilde:

“Tek bildiğim HBO Max’i HBO’ya dönüştürüyorlar. Görünüşe göre artık HBO’nun devraldığı HBO Max senaryolu diziler iptal ediliyor. Bu yüzden genel olarak daha az senaryolu içerik göreceğiz.”

hbo max orijinal işleri iptal edildi

- Reklam -

Peki şimdiye kadar platformdan hangi yapımlar kaldırıldı? Başrollerini Cole Sprouse ve Zach Braff’ın paylaştığı Moonshot, Melissa McCarthy’nin oynadığı Superintelligence, The Witches’ın 2020 versiyonu olan ve Seth Rogen’ın başrolde olduğu An American Pickle, başrollerini Chiwetel Ejiofor ve Anne Hathaway’in paylaştığı Locked Down ve Lotfy Nathan’ın 2013 belgeseli 12 O’Clock Boys’a dayanan Charm City Kings HBO Max’ten sessiz sedasız kalkan yapımlar arasında yer alıyor. Ayrıca, LeBron James ve Maverick Carter’ın 28 Temmuz’da HBO Max’te prömiyer yapması planlanan ancak hiçbir zaman yayınlanmayan House Party yeniden başlatılması da gösterim alamadan iptal edilen yapımlar arasında.

HBO Max Türkiye Orijinal Dizileri de İptal Edildi

HBO Max senaryolu yapımlar için operasyonlarını durduruyor olsa da, bunun mevcut tüm Max Originals dizilerinin hepsini kapsamayacağı da biliniyor. Örneğin Peacemaker’ın yaratıcısı James Gunn, kısa süre önce dizinin HBO Max’teki genel sarsıntıların ortasında güvende olduğunu doğruladı. Ancak elbette bu durum, dizinin yeni sezonunun artık Max Originals olmayacağı, bunun yerine HBO markası altında sunulacağını gösteriyor.

Peacemaker 2. sezon onayı

Bu yılın sonlarına doğru ülkemizde de yayın hayatına başlaması beklenen HBO Max Türkiye için de benzer bir karar alınmış durumda. Türkiye’de yayına girmeden önce bazı dizi hazırlıklarına başlayan platform, planladığı tüm yerli orijinal yapımları rafa kaldırdı. Potansiyel aboneler, şimdilik sadece yurt dışı yapımlarıyla yetinmek zorunda kalacaklar.

HBO Max için alınan son kararlar hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce bu tarz bir yaklaşım doğru mu? Büyüme potansiyeli olan bir dijital servis abone kaybı yaşayabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: The Wrap, Indie Wire

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the office geri dönecek mi B.J. Novak

The Office’in Geri Dönüş İhtimaline Net Cevap: “O Gemi Çoktan Kalktı”

eternals 2 kesinleşti marvel

Eternals 2 Kesinleşti: Chloé Zhao’nun Yöneteceği Devam Filmi Oyuncusu Tarafından Doğrulandı