in

HBO, The Big Bang Theory’nin Yayın Haklarını Aldı

The Big Bang Theory’nin yayın hakları, sektöre hızlı bir giriş yapmayı hedefleyen HBO Max’in oldu. Anlaşma en az 600 milyon dolarlık!

The Big Bang Theory - HBO Max
- Reklam -
- Reklam -

HBO Max The Big Bang Theory dizisinin yayın hakları için yapılan yarışı kazanan taraf oldu. WarnerMedia’nin yeni atılımlar peşinde olan yayın platformu HBO Max, Chuck Lorre ve Bill Prady tarafından yapılan dizinin 12 sezonu için ayrıcalıklı haklara sahip olacak. Bununla birlikte HBO Max önümüzdeki baharda açıldığında The Big Bang Theory’nin 279 bölümü platform üzerinden izlenebilir olacak.

Anlaşma ayrıca WarnerMedia’nın sahip olduğu TBS için Big Bang Theory’nin kablo tv haklarını da içeriyor. Big Bang 2011 yılında yeniden yayınlanmaya başladığından beri TBS en çok izlenen 5 kanal arasında yer alıyor. Dizi, 2010 yılında ilk kez satıldığında rekorlar kırmış, TBS ve Amerika’nın her yanındaki televizyon kanallarından teklif alarak lisans ücretini 600 milyon dolarlara kadar çıkarmıştı.

HBO Max’ın The Big Bang Theory’nin haklarını kaç paraya satın aldığıysa hâlâ bir sır konusu. Ancak bu rakamın en azından 9 haneli olduğu tahmin ediliyor. Çünkü yapım zaten oldukça popüler ve büyük bir dizi. Ayrıca hiç şüphe yok ki bu anlaşmanın şartları Lorre, Prady ve Big Bang’den kâr alacak tüm tarafların temsilcileri tarafından oldukça dikkatli bir şekilde incelenmiş olmalı.

- Reklam -

The Big Bang Theory Yeni Yuvasına Doğru

The Big Bang Theory gibi sıra dışı bir yapımda yer almaktan sonsuza kadar mutlu olacağını belirten dizinin yazarı Lorre 12 sezondur insanları güldüren bir iş yaptıklarını ve bunu sevgiyle anılacak bir şey olarak gördüklerini belirtiyor. Şu anda TBBT HBO Max’in açılışına katılacağı ve hem serinin şu anki hayranları hem de gelecek hayranları için izlenebilir olacağından dolayı çok heyecanlı olduklarını da belirtiyor.

WarnerMedia ayrıca çok sevilen sit-comlardan biri olan Friends dizisinin haklarını da almıştı. Dizi gelecek yıl Netflix’ten HBO Max’e geçecek.

WarnerMedia Entertainment şirketinin başkanı Bob Greenblatt ise Big Bang anlaşmasını “zekice bir hareket” olarak yorumladı.

- Reklam -

Gelecek yıl yeni gelen platformlarla birlikte sıkı bir rekabet yılı olacak gibi. Siz ne dersiniz?

Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz!


* HBO Max Modern Bir Yunan Mitolojisi Dizisi Hazırlıyor

* Google’dan Friends Hayranlarına 25. Yıl Sürprizi

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batman gunu ust

Batman Günü İçin WarnerBros’un Planları Var

Drone

İlaç Teslimatı İlk Defa Drone’la Yapıldı