in ,

Beklenen Açıklama Geldi: HBO Max’in Türkiye’ye Ne Zaman Geleceği Belli Oldu

HBO Max Türkiye çıkış tarihi belli oldu. Warner Bros. ve DC gibi firmaların içeriklerine sahip olan yayın servisi sonunda ülkemize geliyor.

HBO Max Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

HBO Max Türkiye sonunda hizmete başlıyor. Dijital yayın servisinin ülkemize geleceği çıkış tarihi belli oldu. Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network ve Max Originals içeriklerinin tamamına yakını artık tek bir platform ile kullanıcıların hizmetinde olacak.

WarnerMedia çatısı altında kurulan HBO Max, Netflix, Amazon Prime Video ve Disney+ gibi rakiplerine karşı ilk yayınına 27 Mayıs 2020 tarihinde başladı. Özellikle Warner Bros. gibi köklü ve dev bir stüdyonun, bununla birlikte çizgi roman denince akla gelen iki firmadan biri olan DC’nin gücünü de elinde bulunduran yayın servisi sürprizleri ile de kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Örneğin hayranların yıllardır istediği Zack Snyder’s Justice League HBO Max sayesinde gerçeğe dönüşmüş ve 4 saatlik uzun bir versiyonuyla Mart 2021’de yayınlanmıştı. Yanı sıra sit-com denildiğinde akla gelen ilk diziler arasında yer alan Friends de, Reunion adlı özel bir bölümle HBO Max’e gelmişti. Son olarak geçen temmuz ayında Türkçe içerikleri bünyesine katmak için düğmeye bastığı belirtilen yayın servisinin Avrupa hazırlıkları devam etse de ne yazık ki Türkiye ile ilgili bir gelişmesi yoktu. Neyse ki bu bilinmezlik artık sona erdi.

- Reklam -

HBO Max Türkiye Açış Tarihi 2022 Olarak Açıklandı

hbo max türkiye içerikleri

WarnerMedia, yayın hizmetinin 26 Ekim 2021’de İsveç, Danimarka, Norveç, Finlandiya, İspanya’da yayın hizmetine başlayacak. 2022 içerisinde de Türkiye, Hollanda, Yunanistan, İzlanda, Estonya, Letonya ve Litvanya gibi ülkelerde yayına girecek. Şimdilik yalnızca 2022 olarak belirtilen tarihte herhangi bir gün veya ay ibaresi yok. Ancak buna rağmen, yılın ilk çeyreğinde söz konusu ülkelerde aktif hale geleceği tahmin ediliyor.

Bu yıl için çıkan tüm Warner Bros. filmleri aynı gün HBO Max’te yayınlanıyor. Ancak 2022 itibarıyla filmler öncelikle sadece sinemalarda olacak ve ardından 45 gün sonra HBO Max’te yer bulacak.

- Reklam -

Avrupa’da yer alan ülkeler için yayın fiyatları açıklanmış olsa da ne yazık ki ülkemiz için henüz resmi bir fiyat bilgisi paylaşılmadı. Ancak akış platformunun tıpkı Amazon ve Netflix gibi Türkiye’nin para birimi odaklı bir fiyatlandırma yapacağı tahmin ediliyor. Söz konusu ülkelerde yer alan para birimleri Euro cinsinde olduğundan, ne yazık ki en uygun fiyatlısı bile ülkemiz adına pahalı kalıyor.

Haziran 2021 itibarıyla dünya genelinde 67.5 milyon abonesi bulunan HBO Max’in Türkiye’ye gelecek olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yayın servisine abone olmayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alper Tunga'nın Mezarı Hakkında Bilinen Tüm Gerçekler

Alp Er Tunga’nın Mezarı Gerçekten Bulundu mu? İşte Bütün Süreç ve Son Detaylar

dave eggers amazon the every

Dave Eggers Amazon’a Karşı Mücadelesine Devam Ediyor: Ünlü Yazar, Yeni Kitabına Kısıtlama Getirdi