in

HBO Max Türkiye Genel Müdürü Belli Oldu: Dijital Yayın Servisi Ülkemize Geliyor

HBO Max Türkiye Genel Müdürü belli oldu. 2022 yılı içinde ülkemizde erişime açılması beklenen dijital servisin başına Barış Zavaroğlu getirildi.

HBO Max Türkiye
- Reklam -

HBO Max Türkiye Genel Müdürü Barış Zavaroğlu oldu. WarnerMedia’nın dijital yayın servisi 2022 yılı içerisinde Türkiye’deki yayın hayatına başlayacak.

Netflix’in öncülük ettiği dijital yayın servisleri her geçen gün büyüyerek ilerlemeye devam ediyorlar. Hem kendi bünyelerinde çıkan orijinal işlere harcanan rakamlar gittikçe büyüyor hem de sinema ve dizi sektörünün devasa isimleriyle çalışıyorlar. Rekabetin en önemli ayaklarından biri de farklı ülkelerde hizmet vermeye başlamalarını kapsıyor. Çünkü ne kadar fazla ülkeye erişimleri olursa, abone sayıları da o orantıda artabilir anlamına geliyor. Şu anda bu konuda lider olan isim yine Netflix olarak gözüküyor.

Ülkemizde de Netflix ile birlikte Amazon Prime Video servisi resmi olarak yer alıyor. BluTV, Gain, Puhu TV gibi yerel yayıncılar dışında beklenen birçok firma var. Bunların başında Disney+ ve HBO Max geliyor. Disney Plus bu yılın başında RTÜK’ten 10 yıllık bir lisans almıştı. Ortaya çıkan yeni bir habere göre Ağustos 2022 itibarıyla resmen yayınlarına başlamış olacak. HBO Max’in de henüz ne zaman erişime açılacağı bilinmese de 2022 içerisinde olacağı tahmin ediliyor. Şimdi ise şirket tarafından somut bir adım atıldı.

- Reklam -

HBO Max Türkiye Genel Müdürü Barış Zavaroğlu Oldu

Barış Zavaroğlu HBO Max Türkiye

Variety’nin yaptığı habere göre dijital yayın servisinin Türkiye Genel Müdürü olarak Barış Zavaroğlu atandı. Kendisi daha önce Turkcell bünyesinde yer alan TV+ hizmetinin Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Ayrıca ondan önce FOX Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı da yaptı. Yaptığı görevler arasında Disney şirketi de vardı. Kendisi Disney’in Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde farklı pozisyonlarda yöneticilik görevi üstlenmişti.

Yeni göreviyle ilgili açıklamalarda bulunan Zavaroğlu, şunları söyledi:

- Reklam -

“HBO Max, gezegendeki hiçbir şeye benzemeyen, derin ve çeşitli bir içerik kütüphanesiyle dünya çapında yayılırken önemli bir ivme kazanıyor.”

Barış Zavaroğlu, görevde bulunduğu süre boyunca HBO Max Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Christina Sulebakk’a bağlı çalışacak. Sulebakk da Zavaroğlu ile çalışacak olmaktan dolayı oldukça heyecanlı gözüküyor.

“Stratejik olarak önemli bir pazarda lansman yapmaya ve büyümeye hazırlanırken, Barış’ın bize katılması çok iyi oldu. Avrupa’daki aşamalı yayılımımızın bir parçası olarak ülkede hızla yerleşmeye ve inşa etmeye çalışırken, uzmanlığı ve liderliği paha biçilmez olacak.”

HBO Max Türkiye konusunda neler düşünüyorsunuz? Yayın servisinin hizmeti sizce nasıl gözüküyor? Geldiği takdirde abonesi olur musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

perili ev kitap çnerileri

Kurgu Diyarlarda Cehennem Deneyimi Yaşatan 5 Perili Ev

konser etkinlikleri köpek koronavirus tedbiri

Virüsün ‘Kokusunu’ Alıyorlar: Amerika’da Konserler için Yeni COVID-19 Tedbiri