in ,

HBO Max, Türkiye Orijinal Yapımlarını Durdurdu: Ülkemizde Yayına Gireceği Tarih Hakkında Söylentiler Sürüyor

HBO Max, Türkiye’deki çalışmalarını durdurduğunu resmen doğruladı. Ancak kanalın bu yıl içerisinde ülkemizde de yayına başlayacağı iddia ediliyor.

HBO Max Türkiye Orijinal İçerikleri Başka Bahara Kaldı
- Reklam -
- Reklam -

HBO Max, Türkiye’deki orijinal yapımlarıyla ilgili çalışmalarını resmen durdurdu. Ancak buna rağmen dijital yayın servisinin bu yıl içerisinde ülkemizde yayın hayatına başlayacağı söyleniyor.

Netflix, Amazon Prime Video ve Disney Plus sonrası dünya çapında en çok aboneye sahip yayın servislerinden biri olan HBO Max, özellikle bünyesinde Warner Bros. arşivi, DC Sinematik Evreni yapımları, HBO içerikleri ve sayısız çizgi film ve belgesel yapımıyla adından söz ettiriyor. Servisin, uzun bir süredir birçok ülkeyle birlikte bu yılın son aylarında Türkiye’de de yayın hayatına başlayacağı söyleniyordu. Disney+’ın da 14 Haziran’da resmi olarak ülkemizde hizmet vermeye başlamasıyla birlikte kalan en önemli dijital yayın servisi de böylece aktif hale gelecekti. Ancak, beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Genel müdür ataması da yapılan platformla ilgili kısa süre önce çıkan bir haberde, HBO Max’in Türkiye dahil birkaç ülkede faaliyetlerini durdurduğu iddia edilmişti. Elbette bu haber çoğu kişi tarafından “HBO Max Türkiye’ye giriş yapmayacak” şeklinde algılandı. Fakat yeni çıkan bir haber, olayın tam olarak öyle olmadığını gösteriyor.

- Reklam -

Variety’de yayınlanan habere göre HBO Max, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Orta Avrupa, Hollanda ve Türkiye’de orijinal içerik üretmeyecek. Aynı zamanda bu bölgelerde kütüphanesindeki içeriklerin bir kısmını da lisanslama anlaşmalarını başka yerlere yapmak üzere platformdan kaldıracak.

HBO Max Türkiye, Ekim 2022’de Yayın Hayatına Başlayacak

HBO Max Türkiye

Söz konusu kararla ilgili konuşan Warner Bros. Discovery sözcüsü, şunları söyledi:

“HBO Max ve discovery+’ı, Warner Bros. Discovery adıyla tek bir çatı altında birleştirerek küresel yayın hizmetine devam ederken, mevcut içerik planlamalarımızı da gözden geçiriyoruz. Bu sürecin bir parçası olarak, Kuzey ve Orta Avrupa’da HBO Max için orijinal programlama çalışmalarımızı durdurmanın yanı sıra HBO Max’ten sınırlı miktarda orijinal programlamayı kaldırmaya karar verdik. Ayrıca Hollanda ve Türkiye’de geçen yıl başlamış olduğumuz yeni çalışma faaliyetlerimizi de durdurduk.”

- Reklam -

Variety’deki haberin ardından, kısa bir süre önce Seslendirme Kadroları resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı:

“HBO Max Ekim ayında ülkemize giriş yapacak. Sakin olun.”

Variety’ye konuşan temsilci ve Seslendirme Kadroları’nın açıklamasıyla birlikte HBO Max Türkiye’nin Ekim 2022’de yayın hayatına başlayacağı ancak orijinal yerli yapımlarla gelmeyeceği anlaşılıyor. Böylece, başrollerinde Nejat İşler ve Aslıhan Gürbüz’ün yer alacağı Kör Nokta adlı dizinin de çekimlerinin başlayamadan iptal edildiği kesinleşmiş oldu.

Tüm bu açıklamalara rağmen henüz HBO Max cephesinden Türkiye’ye geleceği konusunda resmi bir açıklama yapılmış değil.

HBO Max’in yerli yapımlara girişmeden Türkiye’de tutma ihtimali sizce nedir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Cameron Avatar 4 ve 5 Filmlerini Yönetmeyebilir

James Cameron, Avatar 4 ve 5 Hakkında Konuştu: “Yönetmenliği Başka Bir İsme Bırakabilirim”

ketebe pasaj dizisi

Ketebe’den Walter Benjamin Göndermeli Yeni Dizi: “Pasaj”