in

Streaming Savaşında Yeni Hamle: HBO Max ve Discovery+ Tek Çatı Altında Birleşiyor

HBO Max ve Discovery+ tek çatı altında birleşmeye hazırlanıyor. Yeniden markalaşan Warner Bros. Discovery, dijital servislerini aynı mecrada toplamak için düğmeye bastı.

HBO Max ve Discovery
- Reklam -
- Reklam -

HBO Max ve Discovery+ platformları tek bir dijital yayın platformu olarak hizmet verecek. Warner Bros. Discovery, yeni dijital yayın servisi için şimdiden tarih verdi.

Şu sıralar aldığı kararlarla tartışmaların merkezinde olan Warner Bros. Disovery, HBO Max ve Discovery+ servislerini resmi olarak 2023 yazında birleştireceğini doğrulandı. Netflix, Disney Plus ve Amazon Prime ile dünya çapında en çok kullanıcıya sahip olan HBO Max, 2020 yılının ortalarında yayın hayatına başladı. HBO, WB, DC, Cartoon Network ve Adult Swim dahil olmak üzere WarnerMedia’nın sahip olduğu diğer markaların içeriklerini içeren yayın servisi kısa sürede iyi bir abone sayısına ulaştı. HBO Max ayrıca James Gunn’ın Peacemaker’ı, Taika Waititi’nin Our Flag Means Death ve Ridley Scott’ın Raised by Wolves’u da dahil olmak üzere bir dizi orijinal film ve diziye ev sahipliği yapmaya devam etti.

Discovery+ ise 2021’in başlarında Amerika dahil olmak üzere birçok ülkede yayınlarına başladı. Ülkemize doğrudan giriş yapmayan servis, BluTV ile ortak olarak içeriklerini tanıdık yerli yayın servisi üzerinden sundu. Discovery’nin kendi dijital yayın servisine sahip olması, eski WarnerMedia CEO’su Jason Kilar’ın şirketin akış platformlarını oluşturma çabalarında olumsuz bir sonuç doğrudu. Çünkü Discovery içeriklerinin kanaldan ayrılıp Discovery+’a geçmesi ister istemez tepki doğuracaktı. Neyse ki Warner Bros. ve Discovery’nin birleşmesi ile HBO Max ve Discovery+’ın tek bir çatı altında devam etmesi planlandı. Şimdi de bu planın ne zaman devreye sokulacağı belli oldu.

- Reklam -

HBO Max ve Discovery+ Birleşmesi 2024 Yılında Tamamlanacak

WarnerMedia ve Discovery Birleşmesi

Yakın tarihli bir şirket kazanç duyurusu sırasında Warner Bros. Discovery, HBO Max ve Discovery+’ın ne zaman birleşip tek bir dijital servis olarak devam edeceğini açıkladı. Yeni platformun Amerika Birleşik Devletleri’nde 2023 yazında, Latin Amerika’da 2023 sonbaharında ve uluslararası pazarlarda 2024’te hizmete girmesiyle birlikte kullanıma sunulması planlanıyor. Şirketin finans direktörü Gunnar Wiedenfels, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Warner Bros. Discovery’nin eşsiz derinliği ve içeriği, bizlere herkes için bir şeyler sunma fırsatı veriyor. Abonelere çeşitli eğlence seçenekleri sunmak, erişimimizi ve finansal getirilerimizi en üst düzeye çıkaracak.”

- Reklam -

Her ne kadar birleşme ile ilgili tarih verilmiş olsa da, yeni yayın hizmetinin adının ne olacağı, her iki hizmeti kullanan abonelerinin üyelik entegrasyonunun nasıl sağlanacağı veya fiyat politikası gibi bilgiler açıklanmış değil. Ayrıca Discovery+’ın BluTV ile olan ortaklığının bu yıl sonunda ülkemizde yayın hayatına başlaması beklenen HBO Max Türkiye ile nasıl devam edeceği de merak ediliyor

HBO Max’te yer alan orijinal senaryolu işlerin çoğunun iptal edilmesinin yanı sıra, Max Originals markasını rafa kaldırması ve çalışanlarının birçoğunu işten çıkaracak olmasının yankıları sürüyor.

Yeni birleşme platforma nasıl bir kazanç sağlayabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Wrap

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bakusaiga Bakusaiga dedi ki:

    Disney’de de NatGeo var mantıklı karar, belgesel de izlemek lazım :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gre Fılla höyüğü göbeklitepe cağdas yapı

Diyarbakır’daki Gre Fılla Höyüğü’nde Göbeklitepe ile Çağdaş Yapılar Bulundu

Chainsaw Man yeni fragman anime

Şeytanları Dünyaya Davet Eden “Chainsaw Man” Animesinden Yeni Fragman Paylaşıldı