in

Warner Bros. Discovery, HBO Max Markasını “Max” Çatısı Altında Yeniliyor: İşte Tüm Detaylar

HBO Max, Warner Bros. ve Discovery Inc. birleşmesinin ardından dijital yayın platformu kimliğini “Max” markası altında yeniliyor.

Max - HBO Max Yeni Marka WBD
- Reklam -
- Reklam -

HBO Max, yoluna “Max” adıyla devam edecek. Discovery Inc. ve Warner Bros. arasındaki milyarlarca dolarlık birleşme, beraberinde birçok yenilik getirdi. HBO kanalının dijital yayın platformu da artık yeni bir kimliğe sahip.

Warner Bros. Discovery’nin yeni CEO’su David Zaslav’ın akış hizmetinde büyük yenilikler yapmaya hazırlandığı uzun süredir biliniyordu. Birleşmenin ardından HBO Max’in yeni ülkelere açılma programı askıya alınmış, platform Türkiye’deki çalışmalarını durdurarak içeriklerini Discovery Inc.’in yatırımcısı olduğu BluTV üzerinden yayınlama kararı almıştı.

HBO Max, son dönemlerde House of the Dragon ve The Last of Us gibi yapımlarla rekorlar kırarak ciddi bir ivme yakalamıştı. David Zaslav, Burbank’teki Warner Bros Stage 14’da gerçekleştirilen bir basın etkinliğinde 2022’yi “bir araya gelme ve yeniden yapılanma yılı” olarak tanımlarken Warner Bros.’un 100. yılını kutladığını hatırlatarak, “Şimdi hep birlikte Warner Bros. Discovery’yi gelecek yüzyıla taşımaya hazırlanıyoruz,” ifadelerini kullandı.

- Reklam -

David Zaslav, HBO Max ve Discovery+’ı Bir Araya Getiren “Max”ı Tanıttı

Zaslav platform hakkındaki açıklamalarına şöyle devam etti:

“En büyük süper kahramanlardan gerçek hayattaki şampiyonlara; kültür dünyasını şekillendiren dramalardan zevki yeniden tanımlayan eğlence içeriklerine; fantastik alemlerden en gerçek dünyalara kadar, Max rakipsiz bir içerik yelpazesi sunacak. Bu yeni marka, katalogları daha dar olan HBO Max ve Discovery+’tan daha geniş içerik sunumuyla tüketiciye önemli bir değişikliğin sinyalini veriyor. Max herkes için geniş ve kaliteli bir yelpazeye sahip olacak.”

Warner Bros. Discovery Yeni Marka HBO MAX

Discovery, Warner Bros. ile birleştiğinde geçmiş tarihli yüklü bir borcu da üstlenmiş oldu. Yeni yönetim hem içeriği yönetmen hem de iş akışını kolaylaştırmak için kapsamlı değişiklikler yaptı. Bu süreçte post prodüksiyon aşamasındaki yapımlarda dahi fiş çekilirken platformdaki birçok içerik de birbiri ardına iptal edildi.

Warner Bros Discovery Global Streaming & Games Başkanı JB Perrette, etkinlik sırasında Discovery ve Warner içeriğini tek bir hizmette birleştirmenin amacının “akış hizmetleri denizinde” öne çıkmak olduğunu açıkladı.

“Karışıklığın zirve yaptığı bu çağda, tüketiciler için deneyimi basitleştirmeye ve iyileştirmeye çalışıyoruz.”

HBO Max platformu, 23 Mayıs 2023 tarihinden itibaren Max adıyla hizmet vermeye başlayacak.

“Max” Yenilenmesi Warner Bros. Discovery Hisselerini Olumsuz Etkiledi

Öte yandan değişikliğin açıklandığı çarşamba günü, Warner Bros. Discovery hisseleri %5,8 düşerek 14 dolara dek geriledi.

- Reklam -

Şirketin medyadaki rakipleri, aynı hafta içerisinde düşüşler yaşıyor olsa da WBD bu konuda en çok hasar alan firma oldu. Disney %2,5, Paramount Global %3,3 ve Netflix %2 düşüş yaşadı.

Max - WBD

Şirket, yeniden yapılanma sürecinde geçen yılın sonuna doğru hisse değerlerinde 10 dolar eşiğine kadar inmişti. WBD ocak ayında biraz yükselmiş; o tarihten beri de piyasalarda 14-16 dolar aralığında seyretmişti.

Yeni İçerikler Duyuruldu

HBO Max ve Discovery+’ın bir araya geleceği Max markasının duyuru toplantısında, aynı zamanda birçok yeni içeriğe de yer verildi.

Yeni "The Big Bang Theory" Dizisi Geliyor

Harry Potter’ın kitaplarına sadık şekilde uyarlanacak 7 sezonluk yeni dizi uyarlaması, yeni Game of Thrones spin-off’u, The Big Bang Theory spin-off’u, The Conjuring dizisi, True Detective: Night Country fragmanı, The Penguin fragmanı ve The Regime fragmanı duyurulan işlerden bazıları oldu.

Siz bu marka yenileme kararının platformun gidişatını nasıl değiştireceğini düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla TV içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider, Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    Bir an önce Türkiye pazarına girseler keşke. Uygun bir fiyatla tabi ki.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Diğer başlıkta dediğim gibi HBO (Max) fena geliyor sanki. Umarım uygun bir fiyatla en kısa zamanda Türkiye’ye de gelir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nuri Bilge Ceylan Yeni Filmi Cannes Film Festivali

Nuri Bilge Ceylan’ın Yeni Filmi “Kuru Otlar Üstüne” Cannes’da Yarışacak: İşte 76. Cannes Film Festivali Programı

Mia Goth Blade Filmi Kadrosu

Bağımsız Korku Filmlerinin Yıldızı Mia Goth, Marvel’ın Vampir Filmi “Blade” Kadrosunda