in

HBO Patronu, Harry Potter Dizisi Işığında Rowling Eleştirilerini Yanıtladı: “Önceliğimiz Ekrana Yansıyanlar”

HBO CEO’su Casey Bloys, Max tarafından geliştirilen yeni Harry Potter dizisi hakkında konuşurken J.K. Rowling tartışmalarına da değindi.

HBO Patronu, J.K. Rowling Eleştirilerini Yanıtladı - Harry Potter
- Reklam -
- Reklam -

HBO kanalının CEO’su Casey Bloys, yeni Harry Potter dizisi hakkında konuştu. Bloys, trans bireyler hakkındaki yorumlarıyla gündeme gelen J.K. Rowling’e dair tartışmaları “sosyal medya gündemi” olarak yorumladı.

Yakın zamanda yapılan bir etkinlikte, Warner Bros. Discovery şirketinin basın ve yatırımcılara sunduğu bir sunumda, HBO Max ve Discovery+ platformlarının birleştirilerek MAX adı altında devam edeceği duyuruldu. Bu sunumda en önemli ve dikkat çekici anlardan biri, yeni bir Harry Potter dizisinin geleceği açıklamasıydı.

Basın toplantısının ardından yapılan bir soru-cevap oturumunda yöneticiler J.K. Rowling’in dizideki rolünün ne kadar baskın olacağı konusunda gelen soruları cevapladı. Rowling, yakın geçmişte trans bireyler hakkında tepki çeken görüşlerini paylaştığı için tartışmalı bir figür hâline gelmiş ve Fantastik Canavarlar 3: Dumbledore’un Sırları filmindeki rolü minimum düzeyine indirilmişti.

- Reklam -

HBO Patronu, Harry Potter Dizisi Işığında Rowling Eleştirilerini Yanıtladı: "Önceliğimiz Ekrana Yansıyanlar"

HBO ve Max Content’in CEO’su Casey Bloys’a, Rowling’in görüşlerinin diziye etkisine ilişkin bir soru sorulduğunda bu konunun ayrıntılarına girmekten kaçındı. Burasının bir mahkeme olmadığını belirten Bloys, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu konu çok karmaşık ve incelikli, bizim gireceğimiz bir konu değil.

Önceliğimiz ekranda neler olduğu. Açıkçası ‘Harry Potter’ hikâyesinin inanılmaz derecede olumlayıcı, pozitif, sevgi dolu ve kendini kabul etme hakkında olduğunu düşünüyoruz. Önceliğimiz, ekrana yansıyan şeydir.”

HBO CEO’su Harry Potter Dizisinin Emin Ellerde Olduğunu Vurguladı

Yeni Harry Potter Dizisi HBO

HBO’nun başındaki isim ayrıca Rowling’in de işin içinde olacağı, dizide baş yapımcı olarak yer alacağını dile getirdi ve onun görüşlerinin kendilerine faydalı olacağını belirtti:

“Dizi konusu yeni bir şey ve bu konuda oldukça heyecanlıyız. Fakat unutmayın, biz 20 yıldır ‘Harry Potter’ serüveni içerisindeyiz. Bu bizim için yeni bir karar değil ve ‘Potter’ işinde olmaktan çok memnunuz.”

- Reklam -

Büyücülük Dünyası’nda geçen ve orijinal kitaplara dayanan bir dizi iddiaları yıllardır söylenti olarak dolansa da ilk olarak bu ayın başlarında Bloomberg’in kaynakları ile daha da kesinlik kazanmış ve nihayet 12 Nisan tarihinde duyurulmuştu.

J.K. Rowling’ten Yeni Harry Potter Dizisi Hakkında İlk Açıklama

J.K. Rowling

Rowling de yapılan duyuru sonrası paylaşılan bir basın açıklamasında, ‘sadık bir uyarlama’ olacağı yönündeki heyecanını şu sözlerle dile getirdi:

“MAX’in kitaplarımın bütünlüğünü korumaya olan bağlılığı benim için önemli. Sadece uzun soluklu bir televizyon dizisinin sağlayabileceği derinlik ve detaya olanak tanıyacak bu yeni uyarlamanın bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum.”

HBO CEO’sunun son açıklamaları konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Güven verici duruyor mu? Yorumlarınızı ve ileride neler olabileceğine dair teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Tüm içeriklerimizden haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Harry Potter hayranı değilim (filmlerin hiçbirisini izlemedim, fi tarihinde ilk kitabı bitirip gerisini bırakmıştım) ama J.K. Rowling danışmanlığında adapte edilmesi sevindirici bir gelişme. Kendi kafalarına bıraksalardı Hindistan doğumlu ama İngiltere’ye iltica etmiş iki anneli Ermeni cüce travesti Harry Potter görürdük her halukarda. 10 yıllık bir yol haritaları olduğunu bilmek de önemli, Rings of Power’ın durumu ortada biliyorsunuz, Amazon Prime bile 200+ milyon dolar harcamasına rağmen projeyi emanet ettiği herifler 2. sezonda ne yapmaları gerektiğinin farkında bile değil gibi görünüyordu. HBO farkını ortaya koysun, gerisi önemli değil derdim normalde ama sıkıntı Rowling’in henüz örgüt içi hesaplaşmaya uğramadan önce stage play’de yaptığı gibi “ya ben Hermione’ın etnik olmadığını söylemedim ki” minvalinde de burada bu tarz bir troll yapabilecek tıynette biri, yurtdışındaki Harry Potter hayran kitlesinin de artık eserin yaratıcısı J.K. Rowling’in üstünü çizmek için her tür troll’lüğü mubah sayacak bir kitle olması.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    HBO’nun işi gücü bırakıp Netflix ve Amazon kadar siyahi, asyalı, kızıldereli, lgbt karakter olsun kafasına gireceğini sanmıyorum.

    Bunu House of Dragon’da da gördük, Yüzüklerin Efendisi ile aynı takvime denk gelmeleri güzel bir karşılaştırma imkanı sağladı.

  3. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Allah affetsin güldüm ya :smiley:

  4. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    İşin içine Disney+ girmese iyi olurdu. Adamlar el attığı işleri kurutma ustası. Güç Yüzükleri denen dizinin ilk bölümünü atlaya hoplaya seyrettim ve Orta Dünya’dan soğumamak için diğerlerine bakmadım bile. Dünyada Hollywood denen pespayeliğin rezil kepaze etmediği kitap neredeyse kalmadı. Apple TV’nin yaptığı Vakıf, Amazon’un Zaman Çarkı ve Disney’in Güç Yüzükleri. Herhalde zavallı yazarların hepsi mezarlarında ters dönmüştür. Umarım “kitapların ruhlarına uygun” diyen Rowling’in paraları suyunu çekip te sallamak zorunda kalmamıştır ve Akuma_Blade’e sonsuz katılıyorum.
    Şöyle diyeyim: Tamamen kuşkudayım.

  5. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Güç Yüzükleri de Amazon yapımı. Amazon iki seriyi birden batırmayı başardı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Filippo, Ben ve Kiraz Ağacı - Paola Peretti

Paola Peretti İmzalı Devam Kitabı “Filippo, Ben ve Kiraz Ağacı” Türkçede

İblis Burger - Carlton Mellick III | Haftanın Kitabı #265

İblis Burger – Carlton Mellick III | Haftanın Kitabı #265