in

Netflix’in Ses Getiren Dizisi “Heartstopper”da 2. Sezon Çekimleri Başladı

Heartstopper 2. sezon çekimleri başladı. Alice Oseman’ın Kalp Çarpıntısı serisinden uyarlanan Netflix dizisi, maceralarına kaldığı yerden devam ediyor.

Heartstopper 2. sezon çekimleri
- Reklam -
- Reklam -

Heartstopper 2. sezon çekimleri başladı. Alice Oseman’ın ülkemizde sansüre uğrayan Kalp Çarpıntısı kitap serisinden uyarlanan Netflix dizisi, maceralarına yeni bölümleri ile devam etmeye hazırlanıyor.

İlk sezonu Nisan 2022’de yayınlanan ve çıktığı günden bu yana genellikle olumlu eleştiriler alan Heartstopper, Alice Oseman’ın aynı adlı grafik romanından uyarlandı. Yapım, yanında oturduğu sınıf arkadaşı Nick Nelson’a (Kit Connor) aşık Charlie Spring’in (Joe Locke) ve arkadaşlarının maceralarını anlatıyor. Dizide ayrıca Tao rolüyle William Gao, Elle rolüyle Yasmin Finney, Tara rolüyle Corinna Brown, Darcy rolüyle Kizzy Edgell ve Sarah Nelson rolüyle Olivia Colman gibi isimler yer alıyor.

Dizinin yayın hakları ise 2019’da See-Saw Films tarafından satın alınmış, 2021 yılında da Netflix’te yayınlanacağı duyurulmuştu. 22 Nisan 2022’de 8 bölümü ile Netflix kütüphanesine gelen yapım, kısa sürede iyi bir izleyici kitlesine ulaştı ve hem eleştirmenler hem de izleyicilerden pozitif yorumlar aldı. Az bir bütçeyle çekilmesine rağmen Heartstopper, 54 ülkede Netflix’in En Çok İzlenen 10 Yapımı listesinde yer almayı başardı. Bunun neticesinde beklenen oldu ve dizinin çıkışından tam bir ay sonra dijital yayın devi, 2. ve 3. sezon onaylarını aynı anda verdi.

- Reklam -

Heartstopper 2. sezon çekimleri

Heartstopper 2. Sezon, 2023 İçerisinde Netflix’te Yayınlanacak

Dizide Tara karakterini canlandıran Corinna Brown, sonunda hayranları mutlu edecek haberi verdi 2. sezon çekimlerinin resmi olarak başladığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Oyuncu kadrosunun büyük bir kısmının geri döneceği de belirtildiği için, yeni sezon çekimlerinin başlaması sosyal medyada büyük bir yankı buldu. İzleyiciler yeni sezonda neler olacağını görmek için şimdiden sabırsızlanıyor.

- Reklam -

Dilimize Yabancı Yayınları tarafından Kalp Çarpıntısı olarak çevrilen Heartstopper, geçen yılın ağustos ayında, içinde eşcinsel karakterler barındırdığı gerekçesiyle sansüre uğramış ve bazı dijital kitap satış sitelerinden kaldırılmıştı. Çıkan sansür haberlerinden yaklaşık bir ay sonra da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından muzır yayın ilan edilen kitaplar, açık alanlarda sergilenip satılamayacak şekilde bir düzenlemeye maruz kalmıştı. Kitabın yayıncısı Yabancı Yayınları ve yazarı Alice Oceman da bu yasaklamaya karşı çıkmış ve okurlarına verdikleri destek için teşekkür etmişti.

Heartstopper 2. sezon çekimleri

Heartstopper’ın ilk sezonunu nasıl bulmuştunuz? Devam sezonlarından beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

80. Altın Küre Ödülleri jürisi türkiye

Hollywood’un Prestijli Ödüllerinden Altın Küre’nin Jürisine Türkiye’den İki İsim Dahil Oldu

ukraynalı gökbilimciler ufo

Ukraynalı Gökbilimciler, Kiev Hava Sahasında Çok Sayıda UFO Gözlemlediklerini Bildirdi