in

Netflix Dizisi Heartstopper İki Devam Sezonu için Onay Aldı

Heartstopper 2. Sezon ve 3. Sezon onayını beraber aldı. Netflix’in Alice Oseman imzalı çizgi roman serisinden uyarladığı yapım yoluna devam ediyor.

Heartstopper 2 sezon 3 sezon onay
- Reklam -
- Reklam -

Heartstopper 2. Sezon ve 3. Sezon onayı birlikte geldi. Netflix’in iddialı projelerinden Alice Oseman uyarlaması yapım, en az iki sezon daha devam edecek.

Türkiye’de Yabancı Yayınları tarafından yayımlanan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından muzır bulunduğu için satışı kısıtlanan Heartstopper (Kalp Çarpıntısı), dünya çapında ses getirmeye devam ediyor. Netflix tarafından ekrana da taşınan yapımın ilk sezonu 22 Nisan 2022 tarihinde izleyicilerle buluşmuştu.

Netflix Türkiye’nin de sosyal medya hesaplarında karartma uygulamaktan çekinmediği yapım, globalde iki sezon onayını beraber almış durumda.

- Reklam -

Netflix, Heartstopper 2. Sezon ve 3. Sezon için Siparişi Verdi

Netflix özellikle son dönemlerdeki abone kaybı nedeniyle birçok politikasını gözden geçiriyor. Pek çok yapımın devamını iptal eden platform, kemer sıkma politikasına geçmiş durumda. Bu nedenle kanal dizilere çoklu sezon onayı vermekten çoğunlukla kaçınıyor.

Romantik komedi türündeki Heartstopper ise iki sezon onayını birlikte alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başladı. Dizinin kadrosunda yer alan ve Elle Argent’ı canlandıran Yasmin Finney’nin geçen günlerde Doctor Who kadrosuna katılması da ses getirmişti.

Kendi çizgi romanını kendisi uyarlayan Alice Oseman imzalı yapım Birleşik Krallık’ta geliştirildi. Dizi yayına girdiği andan bugüne Netflix’in haftalık küresel En İyi 10 İngilizce dizisi sıralamasında üç hafta boyunca yer almayı bildi.

Heartstopper 2 sezon 3 sezon onay netflix

Mütevazı bir bütçeye sahip olan yapım, 54 ülkede Netflix’in En Çok İzlenen 10 Yapımı listelerinde de kendisine yer buldu.

Oseman, serinin devam sezonları için yazar olarak geri dönecek. İlk sezonun yönetmenliğini ise Doctor Who, Torchwood ve Y Llyfrgell ile tanınan Euros Lyn üstlenmişti.

- Reklam -

Yetişkinliğe geçiş temalı yapım, okul arkadaşı Charlie ve Nick’in beklenmedik dostluklarının arkadaşlıktan fazlası olabileceğine şahitlik ettikleri bir serüveni konu alıyor.

Toplamda 8 bölümden oluşan ilk sezonun bölüm süreleri ise 30’ar dakika.

Dizinin oyuncu kadrosunda Joe Locke ve Kit Connor ile birlikte Yasmin Finney, William Gao, Cormac Hyde-Corrin, Tobie Donovan, Rhea Norwood ve Sebastian Croft gibi isimler yer alıyor.

Heartstopper 2. sezon bölümlerinin 2023 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Heartstopper hakkında sizin yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Boneca Boneca dedi ki:

    Bu zamana kadar gördüğüm en başarılı uyarlama dizi. Eser sahibinin sürecin her anında işe dahil edilmesinin ne kadar güzel sonuçlar doğurduğunu kanıtlar nitelikteydi diyebilirim çünkü Alice Oseman sürecin her aşamasında vardı. Bence oyuncu seçimleri daha iyi olamazdı. Neredeyse tüm oyuncuların ilk projesi olmasına rağmen oyunculukları başarılıydı. Çizgi romandakine benzer görünüşteki kişileri seçmişler ve ciddi ciddi milyonlarca kişi arasından yapılmış bu seçimler. Her bir sahne çizgi romanın sıcak atmosferini yansıtıyordu gerçekten bayıldım ve 2 kez seyrettim.

    Haberi okuyana kadar fark etmemiştim çünkü Netflix’in ilgimi çeken birkaç hesabını birden takip ediyorum. ( netflixes, netflixlat, netflixuk, netflixnordic, netflixgeeked ve most gibi) Bu hesaplar neredeyse her gün Heartstopper ile ilgili gönderi paylaştılar ve paylaşmaya devam ediyorlar. Sanırım ‘Uyarlama eser ceza aldı, paylaşmayayım ceza alırım’ korkusu yaşıyor bizim ülkenin Netflix hesabı.
    Çok tuhaf diyeceğim de demeye dilim varmıyor, buna gelene kadar ne tuhaflıklara maruz kalıyor kuir bireyler. En küçük bir serzenişte bulununca (mesela yaşam hakkını savunmak gibi?) sjw sjw diyorlar, hele ona hiç gelemiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eva Green, Johnny Depp destek

Eva Green’den Johnny Depp’e Destek: “Davadan Yüz Akıyla Çıkacağından Eminim”

Sibirya'dan Balkanlara Şamanlar ve Cadılar

İlhamını Carlo Ginzburg ve Evliya Çelebi’den Alan İki Ciltlik Bir Derleme: “Sibirya’dan Balkanlara Şamanlar ve Cadılar”