in

Hellraiser, HBO Ellerinde Dizi Oluyor!

Hellraiser şimdi de HBO dizisi olma yolunda. Clive Barker’ın kült korku romanı, sinema macerasını farklı bir boyutta televizyona taşıyacak.

hellraiser dizi hbo
- Reklam -
- Reklam -

Clive Barker imzalı kült korku eseri Hellraiser, şimdi de HBO kanalı için dizi olarak hazırlanıyor. Ünlü korku klasiği yapımın dizi uyarlamasına ait pilot bölümü, Halloween filmiyle tanınan David Gordon Green yönetecek.

Geçen haftalarda duyurulan bir haberle birlikte, Barker’ın 1987 yılında sinemaya uyarlayıp yönettiği Hellraiser’ın bir kez daha -sıfırlanarak- beyaz perdeye uyarlanacağı haberini almıştık. Üzerinden çok geçmeden, toplamda 10 filmlik bir seri haline gelen Hellraiser’ın şimdi de dizi olarak seyircilerin karşısına açıklandı.

hellraiser puzzle

- Reklam -

Orijinal yapımda Cenobite adlı şeytani varlıkların bir puzzle kutusuyla dünyaya gelmelerini anlatan yapım kısa süre içerisinde kült korku klasikleri arasında yerini almıştı. Yıllar içinde seriye birçok devam yapımı gelse de özellikle 2018 yılında çıkan Hellraiser: Judgement adlı film, birçok olumsuz eleştiriye maruz kalmıştı. Şimdi de hem yeni bir film, hem de HBO kanalında yayınlanacak bir dizi bizleri bekliyor.

Dizinin senarist koltuğunda Battlestar Galactica, Daredevil ve Heroes gibi yapımlarla tanınan Mark Verheiden ile X-Men United ve Godzilla: King of the Monsters yapımlarıyla tanınan Michael Dougherty oturuyor. Farah Films’den Dan Farah, Vertigo Entertainment’tan Roy Lee, Lawrence Kuppin ve David Salzman ve Panacea Entertainment’tan Eric Gardner dizinin yapımcı isimleri arasında yer alıyorlar. Andrew Farah ve Adam Salzman aynı zamanda ortak yapımcı olarak görev yapacaklar.

Hellraiser Konusu Ne Olacak?

Son olarak 2018 yılında çıkan Halloween adlı korku gerilim filmini yöneten David Gordon Green’in pilot bölümle birlikte birkaç bölüm daha yönetmesi bekleniyor. Dizinin konusu ise şu an tam olarak bilinmemekle birlikte, Hellraiser film serisinin yeniden çevrimi olmayacağı net bir şekilde açıklandı. Yeni dizi uyarlamasının iyi kurgulanmış Hellraiser evreninde geçen, daha ziyade mitolojinin derinliklerine ve köklerine inileceği varsayılıyor.

hellraiser hbo

- Reklam -

Dizinin ne zaman yayında olacağına dair şimdilik herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi nedeniyle yapımda ilerleme kaydedilmesi için bir süre daha bekleneceği tahmin ediliyor.

Son olarak dizi ile halihazırda açıklanan film projesinin herhangi bir şekilde bağlantıları bulunmadığını belirtelim.

HBO için açıklanan dizi projesi konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce filmlerden daha iyi bir iş ortaya çıkabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Cehennemlik Yürek Kitap İncelemesi: Clive Barker’ın Hiç Susmayan Çanları

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Durin Durin dedi ki:

    Demek ki HBO,bol bol çıplak figueran görücez.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Dizi olmasın bence. Bazı eserler filme iyi gider. Film olsun daha iyi. :slight_smile:

  3. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Hellbound Heart’ın birkaç sezonluk dizi çıkaracak kadar uzun bir içeriği yok. Haliyle sallayıp sallayıp uyarlama yaptık diyecekler. Clive Barker’ın Great and Secret Show’undan çok daha iyi bir dizi senaryosu çıkardı hemde aynı şeylerin ısıtılıp ısıtılıp önümüze koyulmasındansa farklı bir yapım görürdük.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Discworrld Diskdünya Dizi

Discworld Aslına Sadık Bir Uyarlamaya Kavuşuyor!

Karantina Kısa Film Öneri Listesi

Karantina Zamanı Farklı Filmler İsteyenlere: 7 Yerli Kısa Film Önerisi