in

His Dark Materials 3. Sezon ile Final Yapacak

His Dark Materials 3. sezon onayını aldı. BBC One ve HBO ortak yapımı fantazi dizisi bu sezon ile final yapacak.

His Dark Materials 3. Sezon Final
- Reklam -
- Reklam -

BBC One ve HBO ortak yapımı His Dark Materials 3. sezon onayını aldı. Dram ve fantazi türlerindeki dizi, bu sezon ile birlikte final yapmaya hazırlanıyor.

Birleşik Krallık doğumlu Philip Pullman’ın meşhur fantazi romanları Karanlık Cevher üçlemesinden televizyona uyarlanan yapımda 3. sezon onayı geldi. Bununla birlikte, dizinin önümüzdeki sezon final yapacağı da açıklanmış oldu.

Daha önce 2007 yılında Chris Weitz’in yönettiği ve kadrosunda Nicole Kidman, Daniel Craig, Eva Green ve Sam Elliot gibi isimlerin yer aldığı The Golden Compass (Altın Pusula) filmine kaynaklık eden eser; şimdi televizyona geliyor. 8 bölümden oluşan ilk sezonu 2019’da yayınlanan dizinin 2. sezon bölümleri geçen kasım yayınlanmaya başlamış ve 20 Aralık 2020’de de final yapmıştı. His Dark Materials fazla bekletmeden 3. sezon onayını almayı bildi.

- Reklam -

His Dark Materials 3. Sezon Kitap Serisinin Son Kitabına Odaklanacak

İlk sezonda Altın Pusula, ikinci sezonda Keskin Bıçak kitaplarını işleyen dizi, final sezonunda da serinin son kitabı olan Kehribar Dürbün’e odaklanacak.

Kadrosunda Dafne Keen (Lyra Silvertongue), Amir Wilson (Will Parry), Kit Connor (Pantalaimon), Ruth Wilson (Mrs. Coulter), Ariyon Bakare (Carlo Boreal) ve Will Keen (Father MacPhail) gibi isimleri barındıran Karanlık Cevher dizisi, yine 8 bölümden oluşması beklenen final sezonu için onayı kaptı.

His Dark Materials 3. Sezon Final

Dizinin final sezonu çekimlerine ne zaman başlayacağı ya da yeni bölümlerin ne zaman yayınlanacağı gibi konular henüz aydınlatılmadı. Kitapların yazarı Philip Pullman’ın da senarist koltuğuna oturduğu yapımın uyarlaması ise Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyunu ile birlikte adını duyuran, aynı zamanda National Treasure, Wonder, Enola Holmes ve Aeronauts filmlerinin yazarı Jack Thorne tarafından gerçekleştirildi.

- Reklam -

Meşhur fantastik roman serisinden uyarlanan His Dark Materials dizisi, Lyra Silvertongue adlı karakterin cinler ve cadı klanları ile dolu paralel bir evrende geçen macerasını konu alıyor.

Serinin kitapları dilimize İthaki Yayınları tarafından kazandırılıyor.

His Dark Materials 3. Sezon Final

Peki siz 2. sezon bölümlerini izleme fırsatı buldunuz mu? Yeni sezon ile final yapılacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ilydious ilydious dedi ki:

    Zaten üç sezon olacağı belliydi ama yine de kahroluyorum…

  2. Avatar for Anita Anita dedi ki:

    Belki birkaç sezon daha devam eder diye umut ediyordum.

  3. Avatar for Mehtap_Guler Mehtap_Guler dedi ki:

    2.sezon ile 2. kitap arasında farklılıklar var. Ki dizinin senaristi ile serinin yazarı aynı kişi, Philip Pullman.

    Sezon finalinde Lyra kitapta ayrı dizide ayrı yerlere kaçırılıyor mesela. Sadece bu kadarını yazabilirim.

    Onun dışında replikler çoğunlukla aynı
    Kitaptaki işlenişi daha çok sevdim. Dizide hem Lyra hem de Will karakterlerine can veren oyuncular çok iyi. 3. sezon bir 10 aydan evvel gelmez diye düşünüyorum.

    Kitap serisini herkesin özellikle Yüzüklerin Efendisi serisini sevenlerin okumasını tavsiye ediyorum. Benzerlikler buldum çünkü.

  4. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Spoiler etiketi kullanarak mesajınızı düzenlemenizi rica ederinm.

  5. Avatar for ilydious ilydious dedi ki:

    İlk sezon ilk kitapla tıpatıp aynıydı resmen. Uzun zamandır bu kadar sadık bir uyarlama izlememiştim.
    Ä°kinci sezona henüz başlamadım ama umarım çok sapmamışlardır. Saptığı yerleri de Pullman uygun görmüştür belki. :slightly_smiling_face:
    Üçüncü sezonun sonunu farklı yaparlarsa da hayır demem açıkçası. Biraz üzmüştü beni. :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

kemal sunal ailesi

Kemal Sunal Ailesi, Digitürk’ten 100 Bin Lira Tazminat Ödemesi Alacak

Dune HBO Max

Dune, Sadece Sinemalara Gelebilir: WB’nin HBO Max Kararı Zora Düştü