in

His Dark Materials’ın 3. Sezon Çekimleri Başladı ve Yeni Oyuncular Duyuruldu

His Dark Materials’ın 3. ve final sezonunun çekimleri başladı. HBO ve BBC One’ın ortaklaşa hazırladıkları dizide yer alacak yeni oyuncular da duyuruldu.

His Dark Materials 3. Sezon Final
- Reklam -
- Reklam -

His Dark Materials 3. ve final sezonu ile ekranlara gelmeye hazırlanıyor. HBO ve BBC One ortaklığında hazırlanan yapımın çekimlerinin başlandığı duyuruldu. Haber, dizi yıldızları Dafne Keen ve Amir Wilson’ın ilk çekim gününün klaketini tutarken çektirdikleri bir fotoğraf ile doğrulandı. Serinin final sezonu, Philip Pullman’ın Karanlık Cevher üçlemesinin son kitabı olan Kehribar Dürbün’e dayanacak.

Philip Pullman’ın ünlü fantastik serisi Karanlık Cevher’den uyarlanan yapımın ilk sezonu 2019 yılında yayınlanmıştı ve 8 bölümden oluşuyordu. Geçen yılın sonlarına doğru gelen 2. sezonu da yine aynı bölüm sayısına sahipti ve hayranlarca sevildi. Pek tabii izlenmelerdeki oran ile hızlıca 3. sezon onayı aldı. Ancak onay sonrası, 3. sezonun final olacağına dair bir duyuru da yapıldı.

Nihayet prodüksiyon da başladı. Çekimler Galler’deki Wolf Studios ile Galler ve İngiltere’deki lokasyonlarda aşamalı olarak gerçekleştirilecek. 3. sezon, Keskin Bıçak’ın sahibi Will ve kehanette bulunulan çocuk Lyra’nın birbirlerini bulmak ve korumak için birden fazla dünyada seyahat etmesini konu alacak. Dafne Keen ve Amir Wilson dışında oyuncu kadrosunda Bayan Coulter rolünde Ruth Wilson, Mary Malone rolünde Simone Kirby, Father President McPhail rolünde Will Keen, Ruta Skadi rolünde Jade Anouka, Serafina Pekkala rolünde Ruta Gedmintas ve Lord Asriel rolünde James McAvoy bulunuyor. Yeni sezonla birlikte oyuncu kadrosuna yeni bazı isimler de katılıyor.

- Reklam -

His Dark Materials 3. Sezon ile Dizi Final Yapacak

His Dark Materials 3. Sezon Oyuncu

Dizinin final sezonunda Komutan Ogunwe rolünde Adewale Akinnuoye-Agbaje (Lost), Peder Gomez rolünde Jamie Ward (Tyrant) ve asi melekler Balthamos, Baruch ve Xaphania rollerinde ise Kobna Holdbrook-Smith (Zack Snyder’s Justice League), Simon Harrison (Everest) ve Chipo Chung (Into the Badlands) bulunuyor. 3. sezon yönetmenleri arasında Amit Gupta, Charles Martin ve Weronika Tofilska yer alıyor.

- Reklam -

Şu an için yeni sezonun ne zaman başlayacağı bilinmiyor. Ancak 2022’nin ikinci yarısında geleceği tahmin ediliyor. Ayrıca serinin finali de, önceki iki sezonda olduğu gibi 8 bölümden oluşacak.

His Dark Materials dizisinin 2. sezonunu nasıl bulmuştunuz? Peki 3. sezondan neler bekliyorsunuz? Teorilerinizi ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ilydious ilydious dedi ki:

    İkinci sezon 7 bölümden oluşuyor yalnız. Hatta bunu ikinci kitabın serinin en kısası olmasına bağlamıştım ben. O yüzden üçüncü kitabın kalınlığına bakarak 3. sezonun en az 9-10 bölüm olmasını bekliyordum. :cry:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Loki nasıl tasarlandı?

Loki, Stan Lee Tarafından İlk Olarak Nasıl Tasarlandı?

Sadece Müzik: Haruki Murakami

Haruki Murakami’den Müzik Üzerine Bir Sohbet: “Sadece Müzik” Kitabı Çıktı