in

His Dark Materials Yeni Fragmanı Yayınlandı

Philip Pullman’ın fantastik roman serisi His Dark Materials’tan uyarlanan BBC ve HBO dizisinden yeni fragman yayınlandı.

His Dark Materials
- Reklam -
- Reklam -

Philip Pullman imzalı fantazi roman serisi His Dark Materials (Karanlık Cevher) kaynak alınarak uyarlanan aynı adlı diziden yeni fragman geldi.

BBC ve HBO kanallarının ortak yapımı olarak karşımıza çıkacak His Dark Materials uyarlaması yavaş yavaş ufukta gözüküyor. Bugüne kadar yapımdan pek çok tanıtıcı fragman izlemiştik. Şimdi bunlara 2.5 dakikalık yeni bir halka daha eklendi. Gördüğümüz kadarıyla fantastik kurguya aç kalmış bünyelere ilaç olabilecek tatta bir iş bizi bekliyor.

Dünya çapında 20 milyondan fazla okura ulaşan Philip Pullman’ın meşhur serisi, daha önce 2007 senesine The Golden Compass / Altın Pusula adı ile beyaz perdeye uyarlanmış ancak hayranlar ve eleştirmenler tarafından pek de beğenilmemişti. Haliyle serinin devam filmleri de iptal edilerek proje ortada kalmıştı.

- Reklam -

BBC ve HBO yapımı yeni dizi, bu açıdan da bizleri oldukça heyecanlandırıyor. Yayınlanan yeni fragmanı gelin hep birlikte izleyelim:

YouTube video

His Dark Materials Kasım Ayında Geliyor

En başından beri 2019’un güz mevsimi olarak duyurulan yayın takviminde bir gecikme olmadı. Dizi 3 Kasım tarihi itibarıyla yayınlanmaya başlayacak. Üstelik henüz daha bir bölüm bile gösterilmeden 2. sezon onayı alarak içimizi ferahlattı. Dizi önce BBC ekranlarında, 4 Kasım’da ise HBO’da olacak.

Dizinin senaryosu Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyununun da yazarı olan Jack Thorne’un elinden çıktı. Dizinin yönetmenleri arasında ise Oscar ödüllü Tom Hooper (The King’s Speech) da var.

- Reklam -

Serinin baş kahramanı Lyra Belacqua ise Logan’dan hatırladığımız Dafne Keen tarafından canlandırılıyor.

Serinin Türkçe baskıları dilimize daha önce İthaki Yayınları tarafından kazandırılmıştı. Dizinin yaklaşmasıyla birlikte baskısı tükenen kitaplara yeni baskı yapılacağı da gelen bilgiler arasında.

Kuzey Kutbu, komplolar, cinler… Ekranlarda görmeyi özlediğimiz fantazyayı bizlerle buluşturmaya hazırlanan His Dark Materials için son bir ay!


* Yüzüklerin Efendisi Dizisine Kadın Gandalf Önerildi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Ithaki hakkını helal etsin Kitabı nette cok pahalıya almak istemediğim için ebook olarak başladım. Umarım dizi çıkana kadar hepsini okumus olurum.

  2. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Dizinin 2. bölümü yayınlandı. Hala fikrim değişmedi. Harika olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mars

Mars Derinliklerinden Gelen Tuhaf Sesler Açıklanamıyor

Stephen King

Stephen King’in Yeni Kitabı Duyuruldu