in

House of the Dragon’ın 2. Sezon Çekimlerinin Ne Zaman Başlayacağı Açıklandı

House of the Dragon 2. sezon çekim tarihleri belli oldu. HBO’nun Game of Thrones spin-off’u için çalışmalar yakında başlıyor.

House of the Dragon 2. Sezon Çekim Tarihleri Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon 2. sezon çekim tarihleri açıklandı. Game of Thrones spin-off’u yeni bir sezonla HBO’ya dönmeye hazırlanıyor.

George R.R. Martin’in Ateş ve Kan adlı romanından uyarlanan dizi, Taht Oyunları olaylarından yaklaşık 200 yıl önce geçen ve esas olarak Targaryen Hanedanı’nın düşüşüne odaklanan ve Ejderhaların Dansı olarak bilinen ikonik olayla sonuçlanan macerayı anlatıyor.

Martin’in de ekipte yer aldığı ve artık tek sorumlu Ryan Condal ile birlikte geliştirilen House of the Dragon, Ağustos 2022’de başladıktan sonra HBO’da büyük bir hit olduğunu kanıtladı ve 10 milyondan fazla izleyiciyle HBO’nun ve HBO Max’in en çok izlenen dizi prömiyeri rekorunu kırdı. Aynı zamanda Game of Thrones’un dizi finalinden bu yana en yüksek final izleyicisini toplayarak ve The Lord of the Rings: The Rings of Power’ı da her alanda geçerek 2022’nin en çok korsan yolla indirilen dizisi oldu.

- Reklam -

Sadece iyi bir izlenme oranıyla kalmayan, aynı zamanda 2023 Golden Globe Ödülleri’nde En İyi Dizi ödülünü de kazanan yapım, dizinin ilk bölümünün yayınlanmasının ardından hızlıca 2. sezon onayı almıştı. Şimdi de Film & Television Industry Alliance Yapım Listesi’nde ortaya çıkan bilgilere göre House of the Dragon 2. sezon çekimleri çok yakında başlayacak. Popüler Game of Thrones öncülü dizisi, 6 Mart 2023’te hem Birleşik Krallık’ta hem de İspanya’da çekime geri dönecek. Listede ayrıca House of the Dragon 2. sezonda Game of Thrones ile tanınan Alan Taylor’ın yeni sezonun en az bir bölümünü yönetmesi için geri döneceği de belirtiliyor.

House of the Dragon 2. Sezon Çekim Tarihleri Belli Oldu

Yeni sezonla ilgili senaryo ayrıntıları gizli tutuluyor. Bu nedenle House of the Dragon 2. sezonun neler getireceği hakkında şimdiye dek çok az ayrıntı paylaşıldı. Ancak oyuncular ve yaratıcılar biraz fikir verdi. Yapımın başındaki isim Ryan Condal, dizinin birden fazla sezon boyunca devam edeceğini ve Eski Valyria’yı terk eden Targaryen’lerden ejderhalarının kontrolünü kaybederken gücü yeniden kazanmalarına kadar her şeyi keşfedeceğini söyledi. Genç yıldız Milly Alcock, potansiyel dönüşü hakkında resmi bir şey duymamış olsa da, hem genç Rhaenyra hem de Alicent’in 2. sezon da da bir şekilde yer alabileceğini ima etti. Buna rağmen Condal yeni sezonda ilk sezonda yaşanan zaman atlamalarının hiçbirinin olmayacağını doğruladı.

House of the Dragon 2. Sezonda Neler Olacak?

Yazar Sara Hess, yetişkin bir Rhaenyra ile Matt Smith’in canlandırdığı Daemon arasındaki ilişkinin daha fazla araştırılması da dahil olmak üzere, House of the Dragon 2. sezonda olacaklar hakkında bazı heyecan verici bilgiler verdi. Jacerys, Lucerys ve Joffrey’nin evliliklerinin soyunu düzelteceğine inanarak gelecekte Demir Taht’a sahip çıkmalarına yol açacak olan Game of Thrones’un genel zaman çizelgesi sayesinde ensest birlikteliğiyle ilgili spekülasyonlar döndü. Hess ayrıca, Aemond’un Lucerys’i öldürmesinin ardından Targaryen ve Hightower ailelerinin “oğuldan oğula” suikast girişiminde bulunduğu, kitaplardan ikonik “Blood and Cheese” hikâyesinin 2. sezon için uyarlanacağını doğruladı. Söylenenlere göre bu sahneler hayranları hayal kırıklığına uğratmayacak ve hatta potansiyel olarak Game of Thrones’un “Kızıl Düğün”üne rakip olacak.

- Reklam -

House of the Dragon 2. Sezon Çekim Tarihleri Belli Oldu

Tüm bu bilgilere rağmen hayranlar yeni sezon için en az bir yıl daha beklemek durumundalar. Dizinin yeni sezonunun 2024’ün ilk çeyreğinde başlayacağı tahmin ediliyor.

Sizlerin ikinci sezondan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bad Boys 4 Filmi Hazırlıkları Başladı

Will Smith ve Martin Lawrence’tan “Bad Boys 4” Duyurusu: Çılgın İkili Geri Dönüyor

Batgirl Filmi İptali Hakkında Yeni DC Başkanı Konuştu

90 Milyon Dolar Harcanıp Vizyon Görmeyen “Batgirl” Hakkında Yeni DC Başkanı Konuştu: “İzledim, İptal Edilmesi Doğru Karardı”