in

HBO, Henüz İlk Sezonu Yayınlanmayan “House of the Dragon”un 2. Sezonunu Geliştirmeye Başladı

House of the Dragon 2. sezon şimdiden geliştirme aşamasına geçti. HBO’nun Game of Thrones evrenini genişletme projesi hız kesmiyor.

House of the Dragon 2. sezon hbo
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon 2. sezon çalışmaları şimdiden başlamış durumda. Yeni bölümler henüz resmi onayı almamış olsa da HBO, Game of Thrones spin-off’unun devamını şimdiden geliştirme aşamasına aldı.

Resmi devam sezonları çoğu yapımda ilk sezonun tamamının yayınlanmasından sonra gelir. Ancak Game of Thrones gibi büyük markalar söz konusu olduğunda işler biraz daha hızlı ilerleyebiliyor. Henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen Redanian Intelligence’ın raporları, HBO’nun House of the Dragon 2. sezon geliştirmesine çoktan başladığını ortaya koyuyor.

George R.R. Martin’in epik fantazi destanı Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinden uyarlanan Game of Thrones dizisi 2019 yılında final yaptı. Birçok izleyici ve eleştirmene göre, son sezonu hariç tutarsak Taht Oyunları, dizi tarihinin en büyük olaylarından birisi hâline geldi. Dizinin açığı yoldan The Witcher ve The Wheel of Time (Zaman Çarkı) gibi pek çok fantastik uyarlama ekranlara taşındı.

- Reklam -

HBO ise yola yine Martin’in dünyasından devam etmek istedi. 5 farklı spin-off projesiyle çıktıkları yolda prodüksiyonu tamamlanan ilk iş ise House of the Dragon oldu.

House of the Dragon 2. Sezon Çalışmaları Çoktan Başlamış Durumda

Game of Thrones’ta yaşananlardan 200 yıl öncesini konu alan House of the Dragon dizisi, odağına Targaryen Hanedanı’nın çöküşe giden sürecini alıyor.

Dizinin yaratıcılığı ise Ryan J. Condal (Colony, Rampage) ve George R.R. Martin ikilisine ait. Bununla birlikte Taht Oyunları’nın birçok önemli bölümünü yöneten Miguel Sapochnik de yönetmen kadrosunda yer alıyor.

Dizi, ilhamını George R.R. Martin’in Ateş ve Kan (Fire & Bloodkitabından alıyor. Yapıma dair ilk kısa fragman ise geçen günlerde yayınlandı.

House of the Dragon Dizisi game of thrones

Hayranlar bu yaz çıkacak ilk sezonun yayınlanmasını beklerken HBO 2. sezon için de hız kesmeden hazırlıklarını sürdürüyor.

HBO’nun yapım şefi Casey Bloys, daha önce yaptığı bir açıklamada şöyle konuşmuştu:

- Reklam -

“Genel olarak konuşursak 2. sezonun nasıl görünebileceğine dair konuşacğaımız, senaryoları değerlendirebileceğimiz bir yaklaşımı benimsemeyi seviyorum. Ama bir dizinin nasıl performans gösterdiğini görmeyi de seviyoruz.

“Eğer bir bahse girseydim, House of the Dragon’un 2. sezon onayını alma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylerdim. Yine de biz bazı şeylerin yayınlanmasını ve onlara biraz zaman vermeyi seviyoruz. Bahsedilen çoğu yapımda hazırlığımızı yapacağız ve devam etmek için kendimizi iyi bir konuma getireceğiz.”

Yeni Game of Thrones Dizisi Bu Yaz Yayınlanacak

Dizide Prenses Rhaenyra Targaryen karakterini Emma D’Arcy ve Prens Daemon Targaryen karakterini ise Matt Smith canlandırıyor. Yapımda yer alan diğer isimlerden bazıları şu şekilde: Paddy Considine, Olivia Cooke, Rhys Ifans, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel ve Eve Best.

house of the dragon poster

House of the Dragon dizisi 21 Ağustos 2022 tarihinden itibaren HBO ve HBO Max üzerinden yayına başlayacak. Yapımın ilk sezonu toplamda 10 bölüm sürecek.

Siz yapımcıların iddialı yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022 Eurovision Şarkı Yarışması kazananı ukrayna

2022 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Kazanan Ukrayna Oldu

netflix canlı yayın

Netflix ‘Canlı Yayın’ Özelliğini Getiriyor: Reklamlı Paketin Ardından TV Benzeri Bir Adım Daha