in

House of the Dragon’ın Yeni Bölümünde Kritik Oyuncu Değişiklikleri Yaşanacak

House of the Dragon 6. bölüm dizide bazı kritik roller için yeni isimleri izleyicilerle buluşturacak. Rhaenyra Targaryen ve Alicent Hightower karakterleri yeni aktrislere emanet ediliyor.

house of the dragon 6 bölüm yeni oyuncu
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon 6. bölüm ile yeni Game of Thrones dizisinde önemli değişiklik yapılacak. Yapımda kilit rol oynayan bazı oyuncular, karakterlerini daha yaşlı hâlleri için yeni isimlere devredecek.

2019’da final yapan Game of Thrones sonrası hayranların gözü yeni bir Taht Oyunları yapımındaydı. HBO da bu beklentinin farkında olduğunu gösterircesine birçok spin-off projesi üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Meyvesini veren ilk yapım ise ana diziden 200 yıl önce geçen ve Targaryen Hanedanlığı’nın taht kavgalarını işleyen House of the Dragon oldu.

Yapım, 21 Ağustos’ta ses getiren bir başlangıç yapan ilk bölümünden itibaren çeşitli zaman atlamalarıyla kronolojik olarak hızlı bir tempoda ilerliyor. Yayınlanan ilk 5 bölümde, Rhaenyra Targaryen ve Alicent Hightower karakterleri ergenlik çağlarından genç yetişkinlik çağlarına geçiş yaptı. Ancak bir sonraki zaman atlamasında, yılların geçişini yalnızca olaylar ve makyajla değil; aynı zamanda oyuncu değişiklikleriyle de işleyecekler.

- Reklam -

house of the dragon yeni bölüm

House of the Dragon 6. Bölüm Rhaenyra Targaryen ve Alicent Hightower’ı Canlandıran İsimleri Yenileyecek

İlk 5 bölümde genç Rhaenyra Targaryen’i Upright ve Furlough ile tanınan Milly Alcock canlandırmıştı. Genç Alicent Hightower karakteri ise Wonder Woman ve Get Even ile bilinen Emily Carey’ye emanet edilmişti.

25 Eylül 2022 tarihinde yayınlanacak House of the Dragon 6. bölüm, bu iki kritik rol için yeni isimleri sahneye davet edecek.

Dizinin kurgusal zamanında yeni bir atlama yaşanacak ve Rhaenyra Targaryen rolü Emma D’Arcy’ye (Truth Seekers Hanna) devredilecek. Kraliçe Alicent Hightower’ı ise Olivia Cooke (Me, Earl, Girl ve Ready Player One) canlandıracak.

house of the dragon 6 bölüm yeni oyuncu değişiklikleri

Milly Alcock ve Emily Carey, The New York Times’a verdikleri bir demeçte karakterlerine sonrasında neler olacağı hakkında hiçbir fikirleri olmadığını açıklamıştı. Bu haftaki bölümden sonrasını anlatan senaryoları okumalarına izin verilmedi ve rollerini devralacak meslektaşlarıyla tanışma şansları olmadı.

- Reklam -

Velaryon Cephesinde de Değişiklikler Yaşanıyor

Bahsi geçen bu iki rol dışında daha önce Matthew Carver tarafından canlandırılan Laenor Velaryon rolü Theo Nate’e; Nova Foueillis-Mosé tarafından canlandırılan Laena Velaryon ise Savannah Steyn’a devredildi.

Bu değişikliklerin birçoğu, daha önce yayınlanan fragmanlarda ve dizinin geniş bir zaman çizgisini anlatacağı bilgisi nedeniyle biliniyordu. Dolayısıyla karakterlerin yeni oyunculara devredilmesi hayranlar için herhangi bir sürpriz olmayacak.

Laena Velaryon house of the dragon

Dizi, 2. sezon onayını ağustos ayında aldı ve yeni sezon hazırlıkları başladı.

Siz House of the Dragon 6. bölüm ile yaşanacak bu değişiklik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Metro, AV Club

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karanlığın Şahidesi - Mehmet Berk Yaltırık | Yazarının Kaleminden

Karanlığın Şahidesi – Mehmet Berk Yaltırık | “Elimden Tutup Çektiği Sıkıntıları Anlatan Bir Hayaletin Peşine Takıldım”

squid game leonardo dicaprio

Squid Game’in Yönetmeni, Gelecek Sezonlarda Leonardo DiCaprio Gibi Hollywood Yıldızlarıyla Çalışmak İstiyor