in

House of the Dragon Başrolleri Açıklandı: Yeni Taht Oyunları Dizisinden İlk Oyuncular

House of the Dragon başrolleri açıklandı. Game of Thrones öncesini anlatacak dizide Matt Smith, Olivia Cooke ve Emma D’Arcy yer alacak.

house of the dragon matt smith
- Reklam -
- Reklam -

HBO’nun Game of Thrones evreninde geçecek yeni dizisi House of the Dragon; Matt Smith, Olivia Cooke ve Emma D’Arcy’yi resmen kadrosuna kattı.

Game of Thrones’un çok tartışmalı finalinden birkaç ay sonra, Ekim 2019’da duyurulan prequel yapım ana dizinin 300 yıl öncesinde geçecek. Targaryen Hanedanı’nın çöküşünden önceki günleri izleyeceğimiz dizinin başındaysa Miguel Sapochnik ve Ryan Condal var.

Dedikodular uzun süredir devam etse de, diziyle ilgili ilk resmi haber bu yılın ekim ayında gelmişti. En çok 2004 yapımı Dead Man’s Shoes filmiyle tanınan Paddy Considine‘nın, Kral Viserys Targaryen rolüne getirildiğini öğrenmiştik.

- Reklam -

Viserys, merhameti ve nazikliğiyle tanınan bir Kral ve çöküş yıllarının başkarakterlerinden. Viserys’in kardeşi Daemon Targaryen’i oynayacak bir aktör arandığı da biliniyordu. Daemon, başkarakteri olduğu The Rogue Prince kısa romanında çabuk öfkelenen ve şiddetten zevk alan bir doğada resmedilmişti. Şimdi yapılan duyuruyla, Daemon Targaryen’i 11. Doktor Matt Smith’in canlandıracağı kesinleşti.

House of the Dragon karakterler

House of the Dragon ile Westeros Tarihi Anlatılacak

Duyurulan diğer rollerdeyse, Ready Player One’dan Olivia Cooke ve Truth Seekers ile tanınan Emma D’Arcy var. Üç karakterle ilgili resmi tanıtım yazıları şöyle:

Olivia Cooke: Alicent Hightower. Kral Eli Otto Hightower’in kızı. Yedi Krallık’ın en güzel kadını. Kızıl Kule’de büyüdü. Kral ve çevresine yakın. Güzelliğiyle birlikte üstün bir politik zekaya sahip.

Emma D’Arcy: Prenses Rhaenyra Targaryen: Kral’ın ilk doğan evladı. Saf Valyria kanı taşıyor ve bir ejderha sürücüsü. Pek çoklarına göre Rhaenyra, bir Targaryen’in ihtiyacı olan her şeye sahip olarak doğdu… Fakat bir erkek olarak doğmadı.

Matt Smith: Prens Daemon Targaryen. Kral Viserys’in genç kardeşi ve Taht’ın varisi. Daemon eşsiz bir savaşçı ve ejder kanı taşıyan bir ejder sürücüsü. Fakat, ne zaman bir Targaryen doğsa Tanrı’ların yazı-tura oynadığı söylenir…”

- Reklam -

Karakterlerin detaylarına bakarsak yeni dizinin genel konusu belli olmuş gibi duruyor. Hikâyenin Viserys’in babası Kral Jaehaerys Targaryen’in ölümünden sonra Westeros’u yönetme çabalarına odaklanacağını biliyoruz. Game of Thrones’tan öğrendiğimiz bir şeyse, iyi ve merhametli bir adam olmanın başarılı bir Kral olmaya yetmeyeceği.

house of the dragon dizisi game of thrones

George R. R. Martin’in kısa romanı The Princess and the Queen’de Targaryen iç savaşı işlenmişti ve yukarıdaki karakterlerin hepsi bu iç savaşta önemli roller oynuyordu. İç savaşın hemen öncesinde geçecek bu hikâyenin nereye gideceği az çok belli.

House of the Dragon, 2022’de ekranlara gelecek.

Oyuncu seçimlerini nasıl buldunuz? Buz ve Ateşin Şarkısı evrenine dönmek için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Dizi direkt Jaehaerys’in çocukları döneminden mi başlayacak?

    Fatih döneminden başlayacak zannediyordum :confused: Kızıl Kale’nin inşaası, Kral Şehri’nin imarı, Ejderha Çukuru’nun inşaası, Alysanne’nin Sur’a ejderhası ile gitmesi, Harrenhal’ın yakılması, Dorne Savaşları gibi nice “epik” olayı göremeyeceğiz :confused:

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Oyuncu seçimlerini en azından dış görünüş açısından beğenmiyorum.

  3. Avatar for ESO ESO dedi ki:

    Matt Smith’i görünce sevinmedim. Umarım yanılırım.

  4. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Winds of Winter çıkmadan bu dizi çıkar 3 sezon yapıp biter.

  5. Avatar for ulu.taborlin.kvothe ulu.taborlin.kvothe dedi ki:

    Sadece savaş görürüz o zaman. Sonucu kesin olan savaşlar sonuçta kocaman ejderhalar var. Siyah ve yeşillerin dönemi aynı Game of Thrones gibi olacak ve daha çok bütçeyle daha çok savaş göreceğiz. Çok doğru bir karar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

Kurtlarla Koşan Kadınlar - Clarissa Pinkola Estés | Haftanın Kitabı #157

Kurtlarla Koşan Kadınlar – Clarissa Pinkola Estés | Haftanın Kitabı #157

Immortals Fenyx Rising inceleme

Immortals Fenyx Rising İncelemesi: Yunan Mitolojisine Muzip Bir Bakış