in

Game of Thrones’un Öncesini Anlatan “House of the Dragon”da Çekimler Sona Erdi: GRR Martin, Diziye Bayılmış

House of the Dragon dizisi için çekimler sona erdi. Game of Thrones’un öncesini konu alacak yapımın bir kısmını izlediğini aktaran George RR Martin, yapımı sevdiğini aktardı.

George R.R. Martin House of the Dragon Dizisi Çekimleri Sona Erdi
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon dizisi için prodüksiyon aşaması tamamlandı. Game of Thrones evrenini genişletmeye hazırlanan yapım HBO üzerinden yayınlanacak. Serinin yaratıcısı George R.R. Martin ise şu ana kadarki görüntülere “bayıldığını” aktarıyor.

Game of Thrones dizisi her ne kadar 2019 yılında oldukça olumsuz eleştiri alan 8. sezonu ile final yapmış olsa da, HBO şu an için bir dizi yeni proje üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu diziler arasında Tales of Dunk and Egg, 9 Voyages, Flea Bottom ve 10,000 Ships gibi farklı yapımlar yer alıyor. Ancak şu an için aralarında en çok konuşulan ve gelişi de yakın olan yapım House of the Dragon olarak biliniyor.

Targaryen Hanedanı’nın tarihini anlatacak olan ve Game of Thrones olaylarının 200 yıl öncesinde geçecek olan maceranın ilk sezonu toplamda 10 bölümden oluşacak. Dizinin başrol oyuncuları arasında Matt Smith, Emma D’Arcy, Milly Alcock, Olivia Cooke, Paddy Constantine ve Sonoya Mizuno gibi isimler yer alıyor.

- Reklam -

House of the Dragon Dizisi Ne Zaman Başlayacak?

House of the Dragon afiş

George R.R. Martin, son olarak geçen yılın bitiminde konuşmuş ve ilk bölümü izlediğini belirterek bazı açıklamalarda bulunmuştu. Ünlü yazar şimdi de, dizinin ilk sezon çekimlerinin resmi olarak tamamlandığını duyurdu. 10 bölümden kesitler halinde kaba kurgular izlediğini ve onlara bayıldığını ifade eden Martin, şunları söyledi:

“Birkaç bölümün kaba kurgusunu izledim ve bayıldım. Elbette daha yapılması gereken çok fazla iş var. Özel efektler, renk düzenlemeleri ve aklınıza gelen tüm post prodüksiyon süreçleri.

- Reklam -

“Ama senaryo, yönetmenlik ve oyunculukların hepsi harika görünüyor. Umarım siz de onları benim kadar beğenirsiniz. Şapkamı Ryan ve Miguel’in ekibi ile muhteşem kadromuz için çıkartıyorum.”

Hayranların merak ettiği bir diğer soruyu da dillendiren George R.R. Martin, “Ejderhaların ne zaman dans edeceği, yani dizinin ne zaman gösterime gireceği” ile ilgili henüz kesin bir tarih olmadığını sözlerine ekledi. Ancak çekimleri henüz tamamlanan yapımın yaz sonundan önce çıkması pek de olası değil gibi gözüküyor.

House of the Dragon dizisinden sizlerin beklentileri neler? Sizce ortaya Martin’in belirttiği düzeyde bir yapım çıkacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Diziyi değil, bazı kesitleri ve kaba kurguları izlemiş sadece. Onları beğenmiş. Önemli olan dizi bittikten sonra ne diyeceği. Umarım hayal kırıklığı olmaz.

  2. Avatar for abkaen2 abkaen2 dedi ki:

    Geliyor gelmekte olan… Son dönemde yapılan fantastik dizilerden (Witcher, zaman çarkı, vakıf vb) çok çok daha iyi olacağından eminim ancak GoT ilk 4 sezon kadar başarılı olur mu bilemem. Hali hazırda izlenebilsin yeter kafadındayken iyi bir dizi olması beni aşırı mutlu eder.

  3. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Şöyle demiş: Ay bu diziye bayıldım doğrusu.
    image

    Başka spin-off lar da gelsin onlara da bayılayım.
    image

    Ona buna bayılacağına keşke seriyi bitirse. Üstelik öyle bir yazsa ki diziyi ters köşe yapsa, HBO’yu rezil kepaze etse ama nerdeee.

  4. Avatar for kivoethe kivoethe dedi ki:

    Dizi bir nevi Ateş ve Kan kitabı uyarlaması mı olacak, bilen var mı acaba? Ona göre dizi çıkmadan kitabı okumak lazım.

    Gerçi kitaba yönelik eleştiriler de pek parlak değil ama…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tutankamon göktaşı hançeri

Firavun Tutankamon’un “Göktaşı Hançeri”nin Gizemli Köken Hikâyesi Ortaya Çıktı

Life is Strange Disco Elysium dizileri

Amazon Düğmeye Bastı: Disco Elysium ve Life is Strange Dizileri Geliyor