in

House of the Dragon Dizisinden Ejderha Görselleri: Yeni Game of Thrones Yapımı Yolda

House of the Dragon dizisinden ilk konsept çalışmalar yayınlandı. Yeni Game of Thrones yapımının ejderhaları ortaya çıktı. Targaryen Hanedanı’na odaklanacak dizinin çekimleri yakında başlayacak.

House of Dragon - Yeni Game of Thrones HBO
- Reklam -
- Reklam -

HBO’nun Game of Thrones evreninde geçecek olan yeni yan dizisi House of the Dragon için ilk konsept görsel çalışmaları yayınlandı. Targaryen Hanedanı’na odaklanacak yapımdan yayınlanan görseller, herkesin merak ettiği ejderhalara odaklanıyor.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden ekranlara taşınan 8 sezonluk Taht Oyunları dizisi geçen yıl final yaptı. Seri, arkasında milyonlarca hayran ve tepki toplayan bir final bıraktı. Ancak yine de televizyon kültürünün son yıllarını şekillendirmeyi başaracak çapta da birbaşarı getirdi. Hal böyle olunca HBO da aynı evrende geçen başka yapımlar için düğmeye bastı.

İlk etapta 5 yan dizi siparişiyle yola çıkan kanal, sonunda Targaryenlere odaklanan House of the Dragon adlı yapımda karar kıldı.

- Reklam -

George R.R. Martin ile Ryan Condal (Rampage, Colony Hercules) tarafından geliştirilecek dizi, Targaryen Hanedanı’nın 300 yıllık geçmişini konu alacak. Yapım, George R.R. Martin’in dilimize de kazandırılan Ateş ve Kan (Fire and Blood) adlı kitaba dayanıyor. Bu eser, ana diziden öncesinde geçecek ve Targaryen hükümdarlarını anlatacak. Maceranın ise Aegon I Targaryen’den başlaması bekleniyor.

House of the Dragon Dizisinden Konsept Görseller Paylaşıldı: Ejderha ile Tanışın

Prodüksiyonuna önümüzdeki aylarda başlanması planlanan yapımın konsept çalışmaları, dün akşamki büyük ses getiren HBO açıklamalarından sonra paylaşıldı. Buna göre Warner Bros., gelecek yıl vizyona girmesi beklenen The Matrix 4, Dune, The Suicide Squad ve Wonder Woman 1984 filmlerini sinemalara soktuğu gün, HBO Max’te de yayınlanacağını duyurdu. Bu kararın sinema salonları üzerindeki etkisi nasıl olur bilinmez. Ancak Warner Media’nın böyle bir günde yeni Game of Thrones yan dizisinin de tanıtımını yapması, bir çeşit gövde gösterisi olarak yorumlandı.

House of Dragon - Yeni Game of Thrones HBO

- Reklam -

Toplamda 10 bölümden oluşacak House of the Dragon dizisinin 1. sezonu 2022 yılında HBO ve HBO Max ekranlarına gelmesi planlanıyor.

Diziden gelen son haber ise Viserys Targaryen’i Paddy Considine’in canlandıracağı olmuştu. Considine’i The Outsider, Peaky Blinders, Hot Fuzz ve The World End yapımlarından hatırlıyoruz.

Peki siz yeni Taht Oyunları dizisinden umutlu musunuz? HBO, yeni Game of Thrones’unu bulabilecek mi dersiniz? Yorum ve teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Ign

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

J.R.R. Tolkien Evi Müze

J.R.R. Tolkien Evi Kültür Merkezine Dönüşsün Kampanyasına Yüzüklerin Efendisi Oyuncularından Destek

Şef - Andy Weir

Şef – Andy Weir | Çeviri Öykü