in ,

House of the Dragon Fragmanı: HBO’nun Beklenen Dizisine İlk Bakış

House of the Dragon fragmanı yayınlandı. Game of Thrones öncesini anlatacak dizinin yeni görüntüleri, Matt Smith’li Prens Daemon Targaryen’a ilk bakış atmamızı sağlıyor.

House of the Dragon George R.R. Martin
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon fragmanı paylaşıldı. Game of Thrones dizisinin öncesini anlatacak ve Targaryen Hanesi’nin maceralarına odaklanacak olan yapım HBO ve HBO Max’te yayınlanacak.

George R.R. Martin’in 2018 yılında yayımlanan Ateş ve Kan (Fire & Blood) adlı romanına dayanan House of the Dragon için ilk adım Ekim 2019’da atıldı ve ilk sezonu HBO tarafından sipariş edildi. Toplamda 10 bölümden oluşacak olan dizinin ilk sezonu 2022 yılı içerisinde yayınlanmaya başlayacak.

George RR Martin ve Ryan J. Condal’ın ortak yaratıcısı olduğu dizi, Game of Thrones’ta yaşananların 200 yıl öncesinde geçecek ve hâlâ Demir Taht’ta oturan Targaryen ailesine odaklanacak. Şu an için konusu kesin olarak açıklanmasa da, dizinin Westeros üzerindeki uzun saltanatlarının sonunun başlangıcı olarak kabul edilen ve “Ejderhaların Dansı” olarak bilinen bir Targaryen iç savaşını betimleyeceği ifade ediliyor.

- Reklam -

House of the Dragon’un geçen mayıs ayında yayınlanan ilk görselleri, bir dizi heyecan verici yeni karakteri tanıttı. George RR Martin ise daha sonrasında dizinin ilk sezonunun 17 ejderha içereceğini ve her birinin kendine ait kişilikleri olacağını açıkladı. Şimdi ise merakla bekleyen hayranları daha heyecanlandıracak ilk fragman yayınlandı.

HBO Max’in YouTube kanalı aracılığıyla yayınladığı yeni fragman, Prens Daemon rolündeki Matt Smith de dahil olmak üzere bir dizi kilit oyuncuya bir bakış sunuyor. Daemon’un güçlü bir savaşçı ve başarılı bir ejderha binicisi olduğu söyleniyor. Bu nedenle beklenen savaşta kesinlikle önemli bir rol oynayacaktır. Smith fragmanda çok sert görünüyor ve muhtemelen seslendirmesi ile izleyiciye Targaryen hanedanını koruyan şeyin rüyalar değil ejderhalar olduğunu hatırlatıyor.

Hemen aşağıdan yayınlanan ilk fragmanı izleyebilirsiniz.

- Reklam -

House of the Dragon Fragmanı | İZLE

YouTube video

Yaklaşık 1 dakikalık fragmanın bir başka yerinde Emma D’Arcy’yi, Kral’ın ilk doğan kızı Prenses Rhaenyra Targaryen olarak görüyoruz. Ayrıca muhtemelen bir Valyria çeliği kılıcı tutan Constantine’nin bir görüntüsü de dikkat çekiyor. Game of Thrones’ta izleyicilerinin görmeye alışık olduğundan çok farklı bir taht odası da hayranları karşılıyor. Ejderha ateşiyle uzun zaman önce eriyen kılıçlardan yapılmış Demir Taht’ın yanı sıra, merdivenlere gelişigüzel yapışan ve kesinlikle uğursuz bir güç gösterisiyle yelpazelenen birkaç bıçak daha var.

Şimdilik teaser tadında olan bu fragmanda hayranların belki de en çok merak ettiği ejderhalar henüz gözükmüş değil. Ancak bundan sonra daha fazlasının geleceği söylenebilir. Şimdilik bir süre daha beklememiz gerekecek.

House of the Dragon’un yayınlanan ilk fragmanını sizler nasıl buldunuz? Game of Thrones dünyasında geçen yeni diziden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for abkaen2 abkaen2 dedi ki:

    HBO işini biliyor. Bir Zaman Çarkı fragmanında bakın birde buna, kalite kendisini belli ediyor. Bu arada tahtı GoT’a göre daha iyi yapmışlar. Hem hikayeye daha uygun hemde GoT’taki gibi kalıp gibi durmuyor. Cast seçimlerinde aklımda soru işaretleri var ancak diziyi izlemeden oyunculara bir şey demek istemiyorum.

  2. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    GoT’un son sezondan sonra bir daha HBO’dan bir Buz ve Ateşin Şarkısı uyarlaması izlemek mi? Naa babo ok.

    Biz Oz’un, Sopranos’un, Behzat Ç’nin(bu HBO değil ama olsundu) eski bölümlerden devam ok.

    Edit: Her nasılsa konuyu yeni sanıp açtım 7 aylıkmış nasıl becerdim bilmiyorum. :rofl:

  3. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Başlık kurbanı olmuşsunuz. :joy:

  4. Avatar for Re_lar_Kvothe Re_lar_Kvothe dedi ki:

    Geçen ben hortlattım yanlışlıkla ondan olabilir. :slight_smile:

  5. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Ben izlerim. Son sezonun saçmalama sebebi uyarlanacağı kitabın olmamasıydı. Bu dizininse tamamında ne olacağı belli. Batıracaklarını sanmıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

kafkas mitolojisi fatih yürür

Kafkas Mitolojisi – Fatih Yürür | “Nart Ateşinin Alevlendiği O An”

Filipo'nun Kitabı - Pedro Alonso O'choro

Filipo’nun Kitabı: La Casa de Papel Oyuncusundan Yeni Roman