in

House of the Dragon Dizisi HBO’nun En İyi Açılışını Yaptı: HBO Max’te Anlık Çöküşler Yaşandı

House of the Dragon, HBO kanalının en iyi açılış yapan dizisi oldu. Game of Thrones evreninde geçen yeni yapım 10 milyon evde izlenirken HBO Max’te de anlık çökmeler meydana geldi.

house of the dragon hbo açılış izlenme oranları
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon HBO kanalının en iyi açılış yapan dizisi oldu. George R.R. Martin’in Ateş ve Kan adlı kitabından uyarlanan Game of Thrones spin-off yapımı, çıkış yaptığı ilk günde yaklaşık 10 milyon hanede izlendi.

HBO’daki açılış rekorunun yanı sıra HBO Max üzerinde tek günde en çok izleyici toplayan yapım olmasıyla da dikkatleri üzerine çekti. Dizi ayrıca dijital yayın servisinin anlık olarak çökmesine de neden oldu.

Game of Thrones evreni yeni hikâyelerle ekranlardaki yerini bir kez daha almaya başladı. İlk duyurulduğu tarihten bu yana merakla beklenen yapım fragmanlar ve yıldız isimlerden oluşan kadrosu ile beklentileri yükseltmişti. Targaryen Hanedanı’nın altın çağını izleyicilerle buluşturan eser eleştirmenlerden de olumlu yorumlar almayı başardı.

- Reklam -

House of the Dragon izlenme sayıları ise izleyicilerin de diziyi ilgiyle karşıladığını gösteriyor. Pazar günü HBO Max üzerinden prömiyerini yapan spin-off dizisi 9.986 milyon izleyiciye ulaştı. Platform tek günde yakaladıkları izleyici sayısının, dizi için beklenen bütün izleyici sayısının %20 ile %40’ını oluşturduğuna dikkat çekiyor.

house of the dragon hbo izlenme

HBO Max, House of the Dragon Dizisinin Getirdiği Yoğun Trafik Nedeniyle Anlık Çökmeler Yaşadı

HBO Max ve HBO içerik yönetmeni Casey Bloys hayranların gösterdiği ilgiye teşekkür etti ve diziye dair şunları söyledi:

“Milyonlarca ‘Game of Thrones’ hayranını bizimle birlikte yeniden Westeros’a götürmek inanılmazdı. Muhteşem yetenekli oyuncular ve çok başarılı yapım ekibi ‘House of the Dragon’ dizisi için canla başla çalıştılar. Biz de ortaya çıkan sonuçtan en az izleyiciler kadar çılgına dönmüş durumdayız.

Bununla birlikte şirketin dijital akış kanadı HBO Max, yüksek trafik nedeniyle çökmeler yaşadı. Warner Bros. Discovery daha sonrasında yaptığı açıklama ile sorunun Fire TV üzerinden yaşanan bir sıkıntıdan dolayı ortaya çıktığını ve düzeltildiğini ifade etti.

- Reklam -

Öte yandan House of the Dragon ilk bölümünün izlenme sayısı 19.3 milyon kişi tarafından izlenen ve aynı anda en çok kişinin izlediği Game of Thrones dizisinin final bölümünün altında. Yine de HBO Max, dizinin kaydettiği bu başarı sonrası daha geniş kitleler tarafından izleneceğini umut ediyor.

House of the Dragon yorumları game of thrones

Dizinin oyuncu kadrosunda Emma D’Arcy, Matt Smith, Paddy Considine, Rhys Ifans, Olivia Cooke, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel ve Sonoya Mizuno gibi isimler yer alıyor.

Yapım şu an için Türkiye’de herhangi bir resmi dağıtıcı tarafından yayınlanmıyor.

Siz House of the Dragon dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Bloomberg

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Webb Uzay Teleskobu jüpiter

James Webb Uzay Teleskobu’ndan Etkileyici Fotoğraf: Jüpiter’in Daha Önce Görülmemiş Bir Görüntüsü Kaydedildi

Aylık Öykü Seçkisi 152. Sayısı Yayında: "Paganizm Öyküleri"

Aylık Öykü Seçkisi’nin 152. Sayısı Yayında: “Paganizm Öyküleri”