in

Kadın Düşmanlığı “House of the Dragon”ın Ana Temalarından Birisi Olacak

House of the Dragon dizisinin yıldızları Milly Acock ve Emily Carey, yapımın ataerkil sisteme ve kadın düşmanlığına odaklanacağını söylüyor.

house of the dragon kadın düşmanlığı tema
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon dizisi güncel problemleri ele alacak. Serinin yıldız oyuncuları Milly Alcock ve Emily Carey verdikleri röportajda canlandırdıkları Prenses Rhaenyra Targaryen ve Leydi Alicent Hightower karakterleriyle ataerkil düzeni ve kadınlara yönelik şiddeti gözler önüne serdiklerini söylüyor.

George R.R. Martin’in 2018 yılı çıkışlı Fire & Blood eserinden ilham alan House of the Dragon yapımı için geri sayım sürüyor. Geçen günlerde dünya galası düzenlenen ve yazar Martin’in Covid-19 testi pozitif çıktığı için katılmadığı, Taht Oyunları hayranları tarafından merakla bekleniyor.

Game of Thrones’ta yaşananların 200 yıl öncesini konu alacağı söylenen yapım sadece kadrosundaki isimlerle değil aynı zamanda değineceği sosyal konularla da dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor.

- Reklam -

San Diego Comic-Con bünyesinde serinin yazarı Martin, kadın karakterlere yeterince yer vermediği gerekçesiyle eleştirilmiş, ünlü yazar bunun üzerine ilhamını tarihten aldığını aktarmıştı.

House of the Dragon dizisi ise iki temel kadın karakteri ile Westeros’ta süregelen ataerkil düzenin nasıl yıkıldığını gösterecek.

Leydi Alicent Hightower karakterini canlandıran Emily Carey verdiği röportajda konuya dair şunları söylüyor:

“Bu dizi ile ilgili en çok sevdiğim şey, kadın nefretini ve dünyadaki kadınları nasıl etkilediğini gözler önüne sermesi. Bununla birlikte Alicent ya da Rhaenyra ya da Rhaenys fark etmeksizin bu dünyadan nasıl etkilendiğini ortaya çıkarıyor. Yine de bu konuyu çıkarsanız bile karakterlerin gelişimleri ve arkları çok iyi anlatılmış. Karakterler sadece kadın nefretini simgelesin diye ekranda değiller, gerçekten yaşayan insanlar.”

House of the Dragon Dizisi Ataerkil Sistemin İçindeki İki Kadın Karaktere Odaklanacak

Rhaenyra Targaryen karakterinin gençliğini oynayan Milly Alcock ise diziye dair şu açıklamayı yaptı:

- Reklam -

“Dizinin temel olarak işlediği şey, ataerkil sistem içinde tanışan iki kadının olayları nasıl farklı şekillerde ele aldığı. Mevcut durumlarından dolayı, oldukları kişilerden dolayı ve ayrıcalıklarından dolayı olaylara değişik cevaplar veriyorlar.”

house of the dragon kadın düşmanlığı teması

House of the Dragon gösteriminde serinin spin-off yapımının Game of Thrones gibi cinsel şiddeti ekranlara yansıtmayacağı açıklanmıştı. Bunun yerine serinin politik gerilimleri ataerkil sistem üzerinden eleştireceği ve buna göre işleyeceği söyleniyor. Yine de yapımda yer alan ünlü oyuncu Matt Smith dizideki seks sahnelerinin sayıca fazla olmasından şikâyet etmişti.

House of the Dragon serisi Rhaenyra karakterinin Demir Taht üzerindeki hakkını ararken Alicent’ın oğlu Prens Aegon’ı tahta geçirmek için verdiği mücadeleleri konu alacak. Dizi 21 Ağustos 2022 tarihinden itibaren HBO kanalında yayınlanmaya başlayacak.

Siz House of the Dragon’ın işleyeceği konular hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Güncel problemleri ele alan başka diziler çekseniz olmaz mı?

  2. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Bir şey deyim mi? En beklediğim şeydi. Yahu düşündüm düşündüm bir Asoiaf eserinde ne olmalı diye dedim “Ataerkil düzene ve kadın düşmanlığına savaş açmış güçlü lezbiyen kadınlar olsun.” Artık tamamım yahu.
    En başta bilinçlendim; ana baba bacı kardeş demeden milletin birbirine kaydığı, cesetlerinde tepindiği, kanlarında yüzdüğü bir dünyadaki tek eksiğin kadın düşmanlığına karşı dik duracak karakterlerin eksikliği olduğunun farkına vardım.

    Teşekkürler Martin, teşekkürler HBO, teşekkürler feminist sjw bireyler.

    Acaba niye son zamanlarda güzel olan şeylerin içine s**maya başladılar?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Marvel Yunan Tanrıları Temalı Yeni Proje Taika Waititi

Marvel’dan Yunan Tanrıları Temalı Yeni Bir Proje Geliyor

Berserk anime dizisi The Golden Age Arc –Memorial Edition

Berserk’ün Film Üçlemesi, “Memorial Edition” Adıyla Anime Dizisi Oluyor