in ,

Yeni Game of Thrones Dizisi “House of the Dragon”dan İlk Kısa Fragman Yayınlandı

House of the Dragon kısa fragmanı yayında. Game of Thrones evreninde geçecek yeni HBO dizisinden ilk tanıtım görücüye çıktı.

House of the Dragon kısa tanıtım fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon fragmanı paylaşıldı. Game of Thrones serisiyle aynı dünyayı paylaşan yeni HBO dizisinden ilk tanıtım videosu geldi. Yapım Targaryen Hanedanı’nın geçmişini konu alıyor.

George R.R. Martin’in epik fantazi destanı Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) kitaplarından uyarlanan Game of Thrones, 2011-2019 yılları arasında televizyon dünyasında büyük yankı getirmişti. Dizi yalnızca kendi hayran kitlesini oluşturmamış aynı zamanda farklı fantastik eserlerin de ekrana taşınma süreçlerine yeni boyutlar kazandırmıştı. Her kanal “kendi Game of Thrones’unu” yaratmak için çalışmalara başlamış; The Witcher ve The Wheel of Time gibi eserler diziye uyarlanmıştı.

HBO ise Taht Oyunları’nın tahtını yine bir Taht Oyunları yapımıyla elinde tutmak istiyor. Ana seriden 200 yıl öncesini konu alan House of the Dragon, Targaryen Hanedanı’nın çöküş sürecine odaklanacak.

- Reklam -

Dizinin yaratıcılığını ise Ryan J. Condal (Colony, Rampage), George R.R. Martin ile birlikte üstleniyor. Orijinal seride birçok önemli bölümü yönetmiş olan Miguel Sapochnik de, House of the Dragon yapımında üç bölümün başına geçecek.

Yavaş yavaş çıkış tarihi, ilk bakış ve ana konu gibi detayların belli olmaya başladığı yapımdan bugün de kısa tanıtım fragmanı yayınlandı.

House of the Dragon Fragmanı | İZLE

YouTube video

1 dakika 44 saniyelik tanıtım filmi, izleyiciyi yeniden ejderhaların diyarına davet ediyor. Diziden ilk görüntüler, ton olarak öncül yapımına bir hayli yakın görünüyor. Demir Taht, Targaryenler, ejderha yumurtası, entrikalar ise tanıtımdan ilk dikkat çeken görüntüler arasında.

Dizide Prenses Rhaenyra Targaryen rolünde Emma D’Arcy ve Prens Daemon Targaryen rolünde Matt Smith yer alıyor. Kral Viserys karakterini Paddy Considine, Alicent Hightower karakterini Olivia Cooke, Otto Hightower karakterini Rhys Ifans, Mysaria karakterini Sonoya Mizuno, Sör Criston Cole karakterini Fabien Frankel ve Prenses Rhaenys Velaryon karakterini ise Eve Best canlandırıyor.

- Reklam -

Yapımın ilk sezonu toplamda 10 bölüm sürecek. Eser, ana dizide olduğu gibi yine George R.R. Martin’in bir çalışmasına, Ateş ve Kan (Fire & Blood) kitabına dayanacak. Martin, daha önce yaptığı açıklamada dizinin izlediği kısmına kelimenin tam anlamıyla bayıldığını kaydetmişti.

House of the Dragon dizisi 21 Ağustos 2022 tarihinde HBO ve HBO Max üzerinden izleyicilerin karşısına çıkmaya başlayacak.

Siz ilk fragmanı nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    GOT gibi her telden macera sunacak mı acaba diye merak ediyorum. Kitabı okuyanlar bir nebze de olsa bu soruma yanıt verirse sevinirim.

  2. Avatar for abkaen2 abkaen2 dedi ki:

    GoT’dan daha az farklı macerası bulunuyor. Yani demek istediğim çeşitlilik daha az bu seride daha belirgin bir konu var. Ana konu Targaryen’lerin entrikaları ancak bu sizi hayal kırıklığına uğratmasın konu itibariyle GoT’dan daha epik bir hikaye bizi bekliyor.

  3. Avatar for Re_lar_Kvothe Re_lar_Kvothe dedi ki:

    Bu dizi kötü olursa tek sebebinin senaristler olacağı ne kadar açık. Tümden rezil Amazon garabetine kıyasla; “işte HBO kalitesi!” dedirtiyor insana fragman.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Benedict Cumberbatch oyunculuğa ara veriyor

Benedict Cumberbatch, “Doctor Strange 2” Sonrası Oyunculuğa Ara Vereceğini Açıkladı

Isaac Bashevis Singer Toplu Öyküleri

Nobel Ödüllü Yazar Isaac Bashevis Singer’ın Toplu Öyküleri Yeniden Yayımlanıyor