in

House of the Dragon, Korsan İzlenme Rakamlarında Yüzüklerin Efendisi Dizisine Fark Attı

House of the Dragon dizisi, korsan sitelerden indirme rakamlarında dönemin diğer hiti The Rings of Power’ı ciddi şekilde geride bıraktı.

2022'de Korsan Yollarla En Çok İndirilen Diziler Belli Oldu House of the Dragon
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon, korsan sitelerden indirilme istatistikleri açısından The Rings of Power dizisine fark attı.

Eskisi kadar yaygın olmasa da, korsan indirmeler dünya çapında önemli bir internet trafiğini yönlendirmeye devam ediyor. Şu an için tahmin edileceği üzere en popüler iki dizi konumunda bulunan yapımlar, böyle bir talepleri olmasa da bu alanda da yarışıyor gibi duruyorlar. Her iki dizi de, diğer yapımlara oranla çok daha fazla korsan indirmeye sahip olsa da, biri açık ara farkla önde gidiyor.

House of the Dragon ve The Lord of the Rings: The Rings of Power, modern fantazyanın en güncel iki örneği konumunda büyük bir güç merkezi oluşturuyorlar. Her iki dizi de, daha önce yaptığımız haberlerde de görüleceği üzere, yasal yayın platformlarında kayda değer miktarda izleyici topladı. Ancak korsan sitelerde yer alan kullanıcılar HBO’nun ejderhalarla dolu prodüksiyonuna daha çok ilgi duyuyorlar gibi gözüküyor.

- Reklam -

house of the dragon korsan izlenme rakamları

I Know ve Torrent Freak rakamlarına göre yeni Game of Thrones dizisi bölüm başına ortalama 29 milyon izleyiciye ulaşıyor. Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi ile ilgili pek fazla veri yok. Ancak Prime Video’da yayınlanan dizi için Amazon, ilk iki bölüm sonrası galanın yaklaşık 25 milyon hayran tarafından izlendiğini belirtmişti. BitTorrent indirmelerinde ikisinin nasıl gösterildiğini derecelendirmeye çalışan TorrentFreak, birkaç hafta boyunca (7-21 Eylül) P2P ağındaki büyük bir aktarım örneğine bakmak için I Know ile ortaklık kurdu.

House of the Dragon, Korsan İzlenme Rakamlarında Yüzüklerin Efendisi Dizisine Fark Attı

Sunulan rakamlara göre HotD, korsan yolları kullanan kişilerin beğenisini büyük bir farkla kazanıyor: Verilen zaman dilimi içerisinde, Game of Thrones öncülünün yoğun günlerde tahmini 1.4 milyondan fazla indirmesi yapıldığı görülüyor. Böylece dizi bölümleri iki hafta içerisinde toplam 9 milyonluk bir indirilme sayısına ulaştı.

House of the Dragon ile karşılaştırıldığında The Rings of Power’ın BitTorrent kullanıcılarını pek heyecanlandırmadığı görülüyor. Amazon’un milyar dolarlık dizisi, yeni bir bölüm yayınlandıktan kısa bir süre sonra HotD’yi küçük bir farkla geçiyor ve yoğun günlerinde 500 binlik bir indirme oranına ulaşıyor. Bu da iki hafta içinde toplamda 5 milyonluk bir indirme rakamına eriştiğini gösteriyor.

- Reklam -

The Rings of Power 2. sezon çekimleri

Ülkemizde de henüz yasal yollardan izlenme şansı bulunmayan Game of Thrones spin-off’unun en çok indirildiği ülke, şu anda Ukrayna ile savaşta olan Rusya gözüküyor. Rusya’yı Brezilya, ABD, Hindistan, Birleşik Krallık, Güney Afrika, Çin, Filipinler, Avustralya ve Fransa takip ediyor.

HotD’nin Güç Yüzükleri’ne göre daha çok ilgi çekmesini sizler neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Torrent Freak

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

çatalhöyük kazıları sıra dışı yapı

Dünyanın En Eski Yerleşim Yerlerinden Çatalhöyük’te 8.200 Yıllık Sıra Dışı Bir Yapı Bulundu

Tüm Zamanların En İyi 100 TV Şovu

İşte Rolling Stone’a Göre Tüm Zamanların En İyi 100 TV Şovu