in

House of the Dragon’dan İlk Yorumlar: “Targaryen Hanedanı’nın Altın Çağı, Game of Thrones Entrikalarıyla Yarışıyor”

House of the Dragon yorumları paylaşılmaya başlandı. HBO’nun Game of Thrones evreninde geçen yeni dizisi için eleştirmenlerden ilk incelemeler ağırlıklı olarak olumlu görünüyor.

House of the Dragon yorumları
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon yorumları internetteki yerini almaya başladı. Game of Thrones’un öncül dizisi için eleştirmenlerin paylaştığı ilk inceleme yazıları, genel olarak olumlu kritikler içeriyor.

Merakla beklenen House of the Dragon dizisi için ilk yorumlar gelmeye başladı. Dünya çapında ses getiren Game of Thrones dizisinde yaşananların öncesini konu alan yapım 21 Ağustos’ta seyircisine merhaba diyecek. Her pazar yeni bir bölümünün yayınlanacağı açıklanan dizinin ilk sezonu toplamda 10 bölümden oluşacak. Game of Thrones’un 200 yıl öncesinde geçen olan yapım, Ejderhaların Dansı olarak da bilinen ve Westeros’ta hüküm süren Targaryen Hanedanı üyeleri arasındaki iç savaşa odaklanacak.

George R.R Martin’in Fire & Blood (Ateş ve Kan) kitabından uyarlanan eser, Daenerys Targaryen’in doğumundan yaklaşık iki yüzyıl önce Viserys I Targaryen’in kızı Rhaena Targaryen’i veliaht tayin etmesiyle Viserys ve tahtta hak iddia eden kardeşi Prens Daemon Targaryen arasında patlak veren çatışmayı anlatıyor.

- Reklam -

yeni game of thrones dizisi nasıl

House of the Dragon, Westeros’un tamamını kapsayan bir hikâyeden çok, uzun yıllar veraset mücadeleleri ve gergin ilişkiler nedeniyle çatışmaya düşen belirli bir ailenin öyküsüne odaklanıyor.

Dizinin yayınlanmasına bir gün kala 1. sezonun ilk 6 bölümünü izleyen basın üyelerinin yapım hakkındaki incelemeleri genel itibariyle olumlu. HBO, ilk bakışta eleştirmenlerin onayını almış görünüyor.

İşte Bazı Dikkat Çeken House of the Dragon Yorumları

“Game of Thrones’un Entrikalarıyla Yarışıyor”

Lucy Mangan, The Guardian

“İlk bir saatin sonunda her şey sahne almaya başlıyor. Sayısız siyasi ve aile içi fırtınalı durumun yanı sıra eski ittifaklar bozulup yenileri kuruluyor ve ihanet yalnızca bir mızrak boyu kadar uzak. Game of Thrones’un çok boyutlu siyasi entrikalarla dolu havasını yakalayan dizi, sıkı fantazi hayranlarını memnun ederken kendisini reytinglerde yukarı taşıyacak kitlelere de hitap etmeyi başarıyor.”

“Zekice Yazılmış ve İyi Yönetilmiş”

Stephen Kelly, BBC

“Game of Thrones’un ilk sezonunu geride bırakan bir bütçeyle, zekice yazılmış ve iyi yönetilmiş, nitelikli bir yapım. İlk andan itibaren son derece gösterişli ejderha sekansları var, örneğin üçüncü bölüm muazzam bir kutlama avı sahnesi içeriyor. Taht Oyunları’nın başlarında da küçük bir karakter grubundan oluşan buna benzer bir av sahnesi bulunuyordu.”

House of the Dragon yorumları inceleme

Game of Thrones’a Yakın Bir Deneyim

Daniel Fienberg, THR

“Yapımcı Miguel Sapochnik’in büyük katkılarıyla dizi Game of Thrones’a yakın bir deneyim sunması planlanmış gibi görünüyor. Jim Clay’in katmanlı ve zengin prodüksiyon tasarımları kitaplardan bildiğimiz mekanları çok iyi yansıtıyor ancak ilk seridekinin aksine House of the Dragon dizisinde krallığın tek bir bölgesine odaklanıldığı için sınırlı bir deneyim sunuyor. Jany Temime’in dizi için tasarladığı kostümler büyüleyici. Ramin Djawadi’nin müziği destansı bir havada ve her ne kadar ejderha binicilerinin sahnelerinde efektler ne kadar kötüyse ejderhalar da bir o kadar iyi efektlere sahipler.”

- Reklam -

“Targaryenleri Altın Çağlarında İzlemek Heyecan Verici”

Therese Lacson, Collider

“Siyaset ve sürekli değişen entrika dinamikleri izleyiciyi bağımlı kılmak için oldukça yeterli. Örneğin ben kendimi daha fazla bölüme aç ve karakterlerin kaderlerinin nasıl şekilleneceğini merak ederken buldum. Targaryenleri Daenerys’in gözünden yalnızca folklorik bir hanedan olarak görmüş olsak da kendilerini altın çağlarındayken izleyecek olmak heyecan verici. Bu kesinlikle daha fazlasını istememe yetecek kadar iyi ve sevgi dolu bir iş. Ejderhalar, oyuncuların gücü ve olay örügüsündeki ters köşeler arasında, sırada ne olduğunu sabırsızlıkla bekliyorum.”

House of the Dragon yorumları game of thrones

“Sıkıcı ve Tek Düze”

Alan Sepinwall, Rolling Stone

“Dizi az çoktur teorisi için, ne yazık ki, kötü bir örnek teşkil ediyor. Tyrion veya Arya Stark kadar zengin bir karakter etrafında inşa edilmiş daha akıcı bir yapım harika olabilirdi. House of the Dragon ise maalesef daha büyük olaylar arasında yer alsa seyircinin dikkatini çekmeyi başaracak karakter ve mücadelelerle dolu. Tek başlarınayken neredeyse sıkıcı ve tekdüze olan bu olay ve karakterler, House of the Dragon’ın yeni birleşmiş Warner Bros. Discovery’nin marka genişlemesi için ürettiği bir projeden başka bir şey olmadığını kanıtlıyor.”

George R.R. Martin, House of the Dragon Dizisinden Memnun

Öte yandan serinin yaratıcısı George R.R. Martin de geçen günlerde dizinin ilk sezonunu kaba kurgu aşamasında izlediğini ve gördüklerinden kesinlikle memnun kaldığını kaydetmişti.

“Muhteşem oyuncu kadrosu ve ekibi harika işler çıkarmış. Karanlık, güçlü, içgüdüsel, rahatsız edici, çarpıcı, bazıları gerçekten şaşırtıcı oyuncular tarafından hayata geçirilen karmaşık ve çok insani karakterlerle dolu.”

Dizinin oyuncu kadrosunda Emma D’Arcy, Matt Smith, Paddy Considine, Rhys Ifans, Olivia Cooke, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel ve Sonoya Mizuno gibi isimler yer alıyor.

YouTube video

House of the Dragon dizisi için sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

M. Yusuf Kaba

2002 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatıma devam ediyorum. İlgi alanlarım arasında kitaplar, animasyon yapımları ve oyunlar yer alıyor. Aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

orta çağ tedavi yöntemleri el yazması

Salamura Edilmiş Baykuştan Salyangozla Doldurulan Yavru Köpeğe… Orta Çağ’ın İlginç Tedavi Yöntemleri Dijitale Aktarıldı

Türk Mitolojisi Atlası - Bartu Bölükbaşı

Bartu Bölükbaşı’nın Kısa Sürede Tükenen “Türk Mitolojisi Atlası” Kitabı Yeni Baskısı ile Raflarda