in

Disney ve Lucasfilm’den Yeni Bir “Indiana Jones” Dizisi Geliyor

Indiana Jones dizisi geliyor. Harrison Ford’un ikonik role veda etmesiyle macera Disney+’ta farklı bir formata taşınacak.

Indiana Jones dizisi disney
- Reklam -
- Reklam -

Indiana Jones dizisi için hazırlıklar başladı. Disney Plus, ünlü karaktere odaklanan yeni bir yapıma imza atacak.

Sinema dünyasının Dr. Henry Walton “Indiana” Jones, Jr. karakteriyle tanışması 1981 yılındaki Raiders of the Lost Ark (Kutsal Hazine Avcıları) filmiyle oldu. George Lucas tarafından yaratılan bu marka, zaman içerisinde Lucasfilm’in en önemli IP’lerinden birisi oldu.

Lucasfilm’in 2012’de The Walt Disney Company bünyesine geçmesiyle, Indiana Jones markası da Disney çatısı altına alındı. O tarihten beri hayranlar, Harrison Ford’un son defa Jones’u canlandıracağı beşinci filmi bekliyor.

- Reklam -

Indiana Jones dizi

Sinematik evrenleri dizilerle destekleme konusunda önemli bir tecrübeye sahip olan Disney ise, şimdi kendi dijital yayın platformu için yeni bir diziye hazırlanmaya başladı.

Yeni Indiana Jones Dizisi Henüz Ön Geliştirme Sürecinde

Bugüne dek toplam 1.3 milyar dolarlık gişe hasılatı elde eden Jones markası, şimdi yeni bir eşikten geçmek üzere.

Harrison Ford’un beşinci filmle birlikte karaktere veda etmesinin ardından, markanın geleceğinin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

Disney ve Lucasfilm, çözümü şimdilik Jones’un yeni maceralarına odaklanacak yeni bir Disney+ dizisinde bulmuş durumda.

- Reklam -

Indiana Jones dizisi disney lucasfilm

Lucasfilm 1992’de The Young Indiana Jones Chronicles (Genç Indiana Jones’un Günlükleri) adlı bir başka Indiana Jones dizisine imza atmıştı. ABC kanalında yayınlanan ve toplamda 2 sezon süren bu dizinin ardından 4 de televizyon filmi geliştirilmişti. İkonik rol Sean Patrick Flanery tarafından canlandırılırken dizinin konuk oyuncuları arasında Haluk Bilginer de yer almıştı. Harrison Ford da diziye konuk olan aktörlerden birisi olmuştu. George Hall ise diziyi anlatan yaşlı Jones olarak izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Yeni dizinin hangi dönemde geçeceği, nasıl bir hikâyeyi takip edeceği ve hangi oyuncuları konuk edeceği ise şu an için bilinmiyor.

Serinin James Mangold imzasını taşıyacak 5. filmi 30 Haziran 2023 tarihinde vizyona girecek. Bu tarihe dek yeni diziye dair de detayların gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Sizin Indiana Jones dizisi için beklentileriniz ve başrol tahminleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Onun dizisi, bunun dizisi, şunun da dizisi… Gına geldi. Düzgün yapabilseler keşke ama olmuyor işte. :slight_smile:

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Var olan filmleri diziye aktarmak yerine, niçin ‘özgün ve ilgi çekici’ başka konulara sahip dizi yapmazlar ki. Bu film böyle sevilmiş, sündürüp sündürüp cılkını çıkarmaya gerek var mı ?

  3. Avatar for Kvot Kvot dedi ki:

    Hollywood iyice işin cılkını çıkardı bence.Kaç senedir yeni ve özgün filmler ile diziler ya çıkmıyor yada çok az çıkıyor.Ne oldu Hollywood’da akıllı insan mı kalmadı anlamadım?

  4. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    ‘Akıllı insan kalmaması’ ndan ziyade, şimdi anlamlandırmaya başladığım bir şeyi fark ettim: Ünlü bazı yönetmenlerin süper kahraman çizgi romanlarının sinemaya zarar verdiğini iddia etmeleri sanırım bu yüzden olabilir, yani yapımcı şirketleri - senaristleri - yönetmenleri ‘hazır olan bir konuyu sadece sinema diline dökmek’ kolaycılığına ittiğini kast etmek istiyor olabilirler :thinking: Bu filmin dizi sektörüne uyarlanmasında da aynı mantık var gibi geldi bana; yapımcı şirketler izleyicilerin bu alana fazlaca eğildiğini görünce ‘orijinal konulu senaryo’ üreten senaristleri bir kenara bırakmış gibi hissettim, bu süper kahraman film furyası ve sevilmiş eski filmleri diziye dönüştürme furyası bitince bakalım neyle çıkacak karşımıza Hollywood ve tv dünyası :face_with_monocle:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gears of War filmi animasyon dizisi netflix

Netflix’ten Bir Oyun Uyarlaması Daha: Gears of War Filmi ve Animasyon Dizisi Yolda

monster 2 sezon onayı netflix

Monster: The Jeffrey Dahmer Story’nin Ardından Netflix 2 Yeni Sezon Siparişi Verdi: “Her Sezon Farklı Seri Katil”