in

N.K. Jemisin’in Miras Üçlemesi Dizi Oluyor

N.K. Jemisin imzalı Inheritance Trilogy dizi olmaya hazırlanıyor. Ödüllü bilimkurgu ve fantazi yazarının Miras Üçlemesi serisi için çalışmalar başladı.

Inheritance Dizi N.K. Jemisin
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu ve fantazi edebiyatının son yıllarda en çok konuşulan yazarlarından olan N.K. Jemisin’in Miras Üçlemesi (Inheritance Trilogy) dizi olmaya hazırlanıyor.

N.K. Jemisin, fantastik ve bilimkurgu edebiyatının son on yılda adını duyuran en önemli yazarlarından bir tanesi. Bu alanda Hugo ve Nebula gibi prestijli ödüller de dahil olmak üzere birçok ödüle aday olmuş ve kazanmış bir isim. Yazarın Miras Üçlemesi serisinin ilk iki kitabı, Yüz Bin Krallık ve Parçalanmış Krallıklar adıyla Dex Yayınları tarafından dilimize 2010 yılında çevrildi. Ancak serinin son kitabı hiçbir zaman gelmedi.

İşte yazarına 2011 Locus ve 2010 Romantic Times ödüllerini; Hugo ve Nebula adaylıklarını kazandıran serinin dizi olacağı duyuruldu.

- Reklam -

Will ve Jada Pinkett Smith’in başında olduğu Westbrook Stüdyoları, Deadline’ın “destansı, canlı aksiyon bir fantazi dizisi” olarak belirttiği uyarlamayı yapıyor. Ayrıca Searchlight Television da dizinin gelişimi için stüdyoya yardımcı olacak.

Inheritance Dizisi Henüz Erken Geliştirilme Aşamasında

n.k. jemisin miras üçlemesi

Westbrook Stüdyoları’nın Televizyon Başkanı Terence Carter yaptığı açıklamada yazarı överek şunları kaydetti:
“N.K. Jemisin zamanımızın en yaratıcı ve üretken fantastik romancılarından biri. Destansı hikâye anlatımı ve sert, güçlü karakter çalışması, tek renkli bir fırçayla çok sık boyanmış bir türde gerçekten öne çıkan karmaşık, çok kültürlü dünyalar yaratıyor.”
Şu an için Miras Üçlemesi’nin ne zaman yayında olacağına dair herhangi bir ayrıntı yok. Stüdyo şu anda kitapları senaryolaştıracak yazarları, yönetmeni ve oyuncu kadrosunu arıyor. Ancak Jemisin’in kitabından uyarlanacağı söylenen ilk dizi projesi bu değil.

Yazarın daha önce Hugo En İyi Roman Ödülü’ne layık görülen The Fifth Season (Beşinci Mevsim) adlı romanı da TNT kanalı tarafından dizi olarak uyarlanacaktı. Ancak bu haberin üzerinden yıllar geçmesine rağmen herhangi bir gelişme kaydedilemedi.

- Reklam -

N.K. Jemisin son olarak yeni açıklanan 2020 Nebula Ödülleri’nde The City We Became adlı kitabıyla En İyi Roman dalında adaylık kazanmıştı.

Peki ya sizler Jemisin’in Miras Üçlemesi’ni okumuş muydunuz? Dizi olması sizleri de mutlu etti mi? Kitap serisi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for smartestidiot smartestidiot dedi ki:

    Bunu duyan Dex Yayınları, son kitabı çevirmek için kolları sıvar ve her bir kitabı 80 TL etiket fiyatıyla satışa sunar. :sweat_smile:

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Umarım 3. kitap çevrilir ama pek sanmıyorum. Dizi Netflix’de olsa kesin ilk kitap tekrar basılır ve 3. kitap çevrilir derdim ama Netflix dışındaki platformlarda çıkarsa umudum yok.

  3. Avatar for smartestidiot smartestidiot dedi ki:

    Aslında espri yapmaya çalıştım, Dex’ten çıkan kitaplar Netflix’e uyarlanacak olsa bile Dex kılını kıpırdatmaz. :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher 2. Sezon Philippa Eilhart Cassie Clare

The Witcher Dizisinde Philippa Eilhart Karakterini Canlandıracak İsim Belli Oldu

İsimsiz Dağların Tanrısı - M. Bahadırhan Dinçaslan

İsimsiz Dağların Tanrısı: Bir Şiir Kitabının Kısa Öyküsü | Yazarının Kaleminden