in ,

Sosyeteyi Dolandırıp “Başarı” Hikâyesini Netflix’e Sattı

New York sosyetesini dolandıran Anna Sorokin, hikâyesini Netflix’e satmayı başardı. Inventing Anna bu yılın sonunda ekranlara geliyor.

Inventing Anna Netflix Dolandırıcılık Sahte Varis
- Reklam -
- Reklam -

Çeşitli dolandırıcılık hikâyelerinin televizyona ve sinemaya uyarlanması alışıldık bir durum. Bunlardan en tazesi de geçen günlerde ABD’de gerçekleşti. “Sahte Varis” olarak tanımlanan Anna Sorokin, New York sosyetesini dolandırdı. Şimdilerde mahkum olan Sorokin, hikâyesini Netflix’e satmayı da başardı. Inventing Anna adını taşıyacak dizi bu yılın sonunda yayınlanacak.

İngiliz kanalı BBC’deki Newsnight programına açıklamalarda bulunan Sorokin, suçunu kabul ederken “uyarlama” meselesinin kendiliğinden geliştiğini de açıkladı.

Anna Sorokin, bu olay için kendisine Anne Delvey adını seçmişti. Zengin bir varis olduğunu söyleyerek New York sosyetesine dahil olan Sorokin, lüks oteller ve bankaları 200 bin dolar dolandırmaktan suçlu bulundu. Hikâyesini ise Netflix satın aldı.

- Reklam -

Ses Getiren Dolandırıcılık Olayı “Inventing Anna” Adı ile Netflix Dizisine Uyarlanıyor

Yaşanan olay Inventing Anna adı altında diziye uyarlanacak Mini dizi formatında geliştirilecek yapımda Sorokin’i Julia Garner (Ozark, The Asistant, Martha Marcy May Marlene) canlandıracak.

Bu Netflix uyarlaması için kanalın Sorokin’e 320 bin dolar verdiği ifade ediliyor. Ayrıca bir kitap anlaşmasının da yolda olduğu belirtiliyor.

31 yaşındaki Sorokin, “Suçun maddi geri dönüşü oldu mu?” sorusuna, “Bir anlamda oldu,” yanıtını veriyor. Hikâyesinin satın alınması konusunda ise, “Ben Netflix’e hikayemi almaları için başvurmadım, bu kendi kendine oldu,” ifadesini kullanıyor.

Sorokin, işlediği suçlara dair kendisini, “Kontrolümden çıktı, planlı bir çalışma içinde değildim,” cümlesi ile savunuyor.

Inventing Anna Netflix Dolandırıcılık Sahte Varis

New York yasaları, Anna Sorokin’in suçla elde ettiği bu ünden kar etmesini engelliyor. Yetkililer Sorokin’in hesaplarını dondurmuş durumda ve dolandırıcılık mağdurlarının başvuru yapmasını bekliyor. Şu ana kadar bankalara 170 bin dolar kadar geri ödeme yapıldı.

Anna Sorokin, Daha Önce Bir Dergide Stajyer Olarak Çalışıyordu

New York sosyetesine kendisini 60 milyon dolarlık bir mirasın varisi olarak tanıtan ve Anna Delvey ismini kullanan Sorokin, bu suça adım atmadan kısa süre önce bir dergide stajyer olarak çalışıyordu.

Sorokin özel bir jet kiraladı, sosyetenin en gözde partilerine katıldı, çantasını taşıyanlara ve Uber sürücüsüne 100 dolarlık bahşişler verdi. Bunları Instagram’da yayınlayarak yarattığı kimliği, insanları kandırmak için kullandı.

Hatta City National Bank’tan sahte yurtdışı varlıklarını teminat göstererek 100 bin dolar kredi çekmeyi başardı ve bu borcunu geri ödemedi.

- Reklam -

Sorokin, sansasyon yaratan dava sürecinde, savcıların medya tarafından sunulan kimliğinin oluşmasında büyük rolü olduğunu savundu:

“Savcılar benim motivasyonlarımı tamamen farklı gösterdiler. New York’ta gezinerek, varis taklidi yaptığımı savundular. Gerçekte yaşananlar sadece benimle, mali kurumlar arasındaydı. Onların işi değildi. Beni, sosyete özentisi bir parti kızı olarak tanıttılar ki amacım hiçbir zaman bu olmadı.”

Sorokin, şampanya içilen öğle yemeklerinin ve lüks tatillerin keyfini sürdü. Mahkeme belgelerine göre kendisini, Alman bir varis olarak tanıtarak, sanat vakfı kurmak için 20 milyon dolar tutarında fon elde etmeye çalıştı.

Sorokin’in avukatı Todd Spodek, duruşma sırasında Sorokin’in “aradığı noktaya ulaşana kadar çabalama” motivasyonu ile hareket ettiğini ve New York’taki hayatın “cazibe ve parıltısına kapıldığını” savundu.

“Ben Her Zaman Bu Kişiydim”

Sorokin, ne zaman Anne Delvey’e dönüşmeye başladığına ilişkin soruya, “Ben her zaman Anna Delvey’dim,” yanıtını verdi.

“Bazıları beni manipülatif biri olarak gösterse de öyle olduğumu sanmıyorum. Ben hiçbir zaman çok nazik biri olmadım. Nezaketle bir şeyleri halleden biri olmadım. Ben sadece insanlara ne istediğimi söyledim ve onlar da verdiler. Ya da vermediler ve yoluma devam ettim.”

31 yaşındaki Sorokin, cezaevinden tahliye edilmesinden sonra kitabını yazacağını da belirtiyor.

Inventing Anna julia garner
Julia Garner

Inventing Anna dizisi toplamda 11 bölümden oluşacak ve 2021 yılının sonlarında izleyiciyle buluşacak. Yapımın yaratıcı koltuğunda Grey’s Anatomy ve Scandal’dan tanıdığımız Shonda Rhimes oturuyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Julia Garner’a Anna Chlumsky, Laverne Cox ve Alexis Floyd gibi isimler eşlik ediyor.

Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kendinde Değil Gibisin - Aylin Sökmen

Kendinde Değil Gibisin – Aylin Sökmen | Haftanın Kitabı #167

Bir Hudut Oyunu - Kenan Hulusi Koray

Türk Edebiyatında Korkunun Öncü Yazarlarından Kenan Hulusi Koray’dan Seçme Öyküler: Bir Hudut Oyunu