in

Kurtlar Vadisi’nin ‘İplikçi Nedim’i İsmail İncekara Yaşamını Yitirdi

İsmail İncekara hayata veda etti. Kurtlar Vadisi, Barda ve Kocan Kadar Konuş gibi yapımlarla tanınan aktör 72 yaşında aramızdan ayrıldı.

İsmail İncekara Yaşamını Yitirdi
- Reklam -
- Reklam -

İsmail İncekara yaşamını yitirdi. Kurtlar Vadisi dizisindeki İplikçi Nedim rolü ile akıllarda yer edinen, sayısız film ve dizide oynayan aktör, 72 yaşında hayatını kaybetti.

Kurtlar Vadisi, Kocan Kadar Konuş, Deli Yürek ve Hayat Bağları dahil olmak üzere birçok dizi, film ve tiyatro yapımında yer alan oyuncunun ölüm haberini aktör Zafer Algöz, Twitter hesabı üzerinden şu sözleri ile duyurdu.

“Kıymetli ağabeyim İsmail İncekara vefat etmiş. Güne böyle bir haberle başlamak içimize ateş düşürdü. Başımız sağ olsun dostlar.”

- Reklam -

1950 yılında Bursa’da doğan sanatçı, Sakarya ve Kanlıca’da geçirdiği çocukluğun ardından Kabataş Lisesi’nde yatılı bir şekilde okudu. Ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nde başladığı yüksek öğrenimini Ankara Devlet Konservatuvarı’nda tamamladı.

Oyunculuk kariyerine  Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçı kadrosunda görev alarak başlayan İncekara, ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu kurulunca oraya tayin oldu.

İsmail İncekara Vefat Haberi

İsmail İncekara, 2000-2001 sezonunda gösterimde olan Özel Hayatlar adlı tiyatro oyunu ile, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu dalında  Afife Tiyatro Ödülü’nü kazandı. Sanatçı, tiyatroda aktörlüğün yanı sıra sinema ve televizyon dizilerinde de oynadı ve seslendirme çalışmaları da yaptı.

- Reklam -

İsmail İncekara Kanlıca Mezarlığı’nda Toprağa Verilecek

Dizi kariyerine 1986 yılında Duvardaki Kan ve Kırık Hayatlar ile başlayan İncekara, Melek Apartmanı, Eylül, Aynı Çatı Altında ve AliyeAliye gibi yapımlarda rol alarak devam etti. Ancak kendisi en çok Kurtlar Vadisi’ndeki İplikçi Nedim rolüye tanınıyordu.

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, Barda, Zincirbozan, Kirpi ve Kocan Kadar Konuş gibi filmlerde rol alan sanatçı asıl olarak yer aldığı onlarca tiyatro oyunuyla tanınıyordu. Kendisi son olarak 2012 yılında Cef Tiyarto’nun Hamlet adlı oyununda yer alsa da, ondan öncesinde de Karanlıkta Komedi, Üç Kuruşluk Opera, Yedi Kocalı Hürmüz, İstanbul Efendisi, Kösem Sultan, Kül edisi, Tohum ve Toprak, Küçük Prens, Truva Savaşı Olmayacak, Otopark Cinayetleri, Bir Şehnaz Iyun, Küçük Burjuvalar, Oyunlarla Yaşayanlar, Sahibinin Sesi, Kızılderililer, İki Efendinin Uşağı, Gardiyan, Toprağı Bol Olsun, Kunduz Kürk, Şen Kadınlar, Julius Caesar ve Kedi Oyunu da dahil olmak üzere onlarca tiyaro oyununda yer aldı.

İsmail İncekara Ölüm

İncekara için yarın saat 11.00’de, Üsküdar Tekel Sahne’de tören düzenlenecek. Sanatçının naaşı Kanlıca Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İsmail İncekara’nın yer aldığı hangi yapımları izlediniz? Sanatçıyla ilgili duygu ve düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

doktor watson dizisi sherlock

Sherlock’un Yardımcısı Doktor Watson Kendi Dizisiyle İzleyicilerin Karşısına Çıkıyor

Yaratma Yeniden Yaratma - Northrop Frye

Edebiyat Teorisine Yaptığı Katkılarla Tanınan Northrop Frye’ın “Yaratma Yeniden Yaratma” Kitabı Türkçede