in

Jason Momoa, Drogo’nun Ölümü Hakkında Konuştu

Game of Thrones’un sevilen karakterlerinden Khal Drogo’yu canlandıran Jason Momoa, dizideki rolü ve karakterinin ölümü hakkında konuştu.

Jason Momoa
- Reklam -
- Reklam -

Geçen mayıs ayında sekizinci sezonu ile final yapmış olan Game of Thrones, dizinin büyük yıldızlarından biri olan Jason Momoa’ya ilk sezonda veda etmişti. Oyuncu, role veda ederken hissettiği şoku ve bırakmakta çektiği güçlükleri anlattı.

HBO dizisi Game of Thrones’un özellikle ilk sezonu dizideki şaşırtıcı ölümler ile ön plana çıkmıştı. Ned Stark’ın (Sean Bean) idamını sindirmeye çalışan seyirci, bir de Khal Drogo (Jason Momoa) karakterinin ölümünü ve bedeninin odunlar üzerinde yakılışını izlemek durumunda kaldı. Karakterin ölümünün ardından Jason Momoa, role veda etme sürecini ve Khal Drogo’nun ölümünün onu nasıl şaşırttığını anlattı.

Momoa, Karakterinin Öldüğüne İnanmakta Güçlük Çektiğini Açıkladı

Momoa, HBO’nun sevilen dizisininden olay örgüsü nedeniyle erken ayrılmak zorunda kalmıştı. Khal Drogo’nun kaderi, dizinin uyarlandığı George R.R. Martin’in kitaplarında (A Song of Fire and Ice serisi) da zaten belliydi. Bu yüzden Momoa kısa bir süre sonra diziden ayrılacağını da önceden öğrenme şansına erişmişti.

- Reklam -

Khal Drogo’nun çok iyi tasvir edilmiş bir karakter olduğunu söyleyen Momoa, kitapları bu yüzden okumaya başladığını, karakterin öldüğünü okuyunca çok şaşırdığını belirtiyor. Bu nedenle karakteri daha uzun süre canlandıramayacağını öğrenince ilk başta üzüldüğünü ifade ediyor. İlk kitabı okumasının 4 gün sürdüğünü ve Drogo öldüğünde gerçekten şaşırdığını dile getiriyor. Kitabı bitirdiğinde Barnes & Noble (ünlü bir kitapçı) dükkânına giderek hemen ikinci cildi aldığını ve orada bir şekilde geri dönüp dönemediğine baktığını da sözlerine ekliyor.

- Reklam -

Öte yandan Momoa, şaşkınlığını atlattıktan sonra olayı makul bir şekilde değerlendirmeyi de ihmal etmiyor.

Drogo’nun ölümünün Khaleesi’nin önünü açtığını, Demir Taht’a giden yolunu ejderhalarıyla beraber kolaylaştırdığını da itiraf ediyor. Ayrıca, Drogo’nun hikâyesinin kitapta olduğu gibi dizide de bu şekilde sona ermesinden dolayı mutlu olduğunu, yaşamaya devam ettiği takdirde uyumsuz olmuş olacağını da sözlerine ekliyor.

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sunay Akın

Sunay Akın, Cumhuriyet’in İlk Aydınlarını Anlattı

Amin Maalouf Uygarlıkların Batışı

Amin Maalouf’un Uygarlıkların Batışı Kitabı Çıktı