in ,

Emmy Ödüllü Jessica Walter 80 Yaşında Hayatını Kaybetti

Archer ve Arrested Development gibi yapımlarla tanınan Emmy ödüllü oyuncu Jessica Walter, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Jessica Walter ölüm
- Reklam -
- Reklam -

Arrested Development, Archer ve birçok yapımda aldığı rollerle tanınan Jessica Walter, 24 Mart tarihinde New York’taki evinde hayata gözlerini yumdu. Emmy ödüllü oyuncu 80 yaşındaydı.

Walter’ın kızı Brooke Bowman annesinin ölümü sonrası şu paylaşımı yaptı:

“Sevgili annem Jessica’nın vefatını kalbimdeki derin hüzünle onaylıyorum. Altmış yılı aşkın süredir çalışan bir aktris olarak en büyük zevki, hem ekranda hem de ekran dışında hikâye anlatımıyla diğerlerine neşe getirmekti. Mirası işiyle yaşayacak olsa da, birçok kişi tarafından zekâsı, sınıfı ve genel yaşama sevinci ile hatırlanacak.”

- Reklam -

Jessica Walter’ın kariyeri, Clint Eastwood’un ilk yönetmenlik denemesi olan Play Misty for Me’den The Flamingo Kid’e, Emmy adayı Trapper John MD ve Streets of San Francisco’ya kadar birçok önemli yapımı içeriyordu. Arrested Development’daki Lucille Bluth rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Emmy adaylığı ve iki SAG (Screen Actors Guild) adaylığı kazandı.

Oyuncu 1970’lerin ortalarında genç bir San Francisco polis dedektifini konu alan Ironside spin-off’u Amy Prentiss’te başrol oynadı. Bu rolüyle Emmy ödülünü kazandı. Ayrıca FXX’in Archer adlı animasyon serisinde Malory Archer’ı seslendirdi.

Jessica Walter Brodway Sahnesinde Birçok Oyunda Rol Aldı

Jessica Walter

Kariyerine 1960’ların başında başlayan Walter, tiyatro sahnesinden televizyona ve önemli sinema filmlerine kadar birçok yapımda rol aldı. Oyuncu kariyerine ilk olarak Advise and Consent, Rumors, A Severed Head, Nightlife ve Photo Finish gibi birçok Broadway yapımı ile memleketi New York’ta başladı. Bunlarla Gelecek Vaat Eden Yeni Oyuncu dalında Clarence Derwent Ödülü’nü kazandı.

- Reklam -

Ayrıca New York’un Playwright’s Horizons ve Los Angeles Theatre Center sahnelerinde çalıştı. Buralarda Emmy ve Tony ödüllü merhum eşi Ron Leibman ile birlikte oyunlar sergiledi. Bunun dışında birkaç Tony Ödülü alan Anything Goes’un Broadway canlandırmasında rol aldı.

Walter’ın ailesi kendilerine çiçek gönderilmesi yerine Guiding Eyes for the Blind (Görme Engelliler İçin Kılavuz Gözler) derneğine bağışta bulunulmasını istiyor.

Jessica Walter’ın rol aldığı yapımlardan izledikleriniz ve sevdikleriniz hangileriydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Abyss Abyss dedi ki:

    Arrested Development’ın en komik karakterlerinden birini canlandırıyordu. Aklımda hep iyi bir oyuncu olarak kalacak. Nur içinde yatsın…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kartal Köpek Balığı

93 Milyon Yıllık Kartal Köpek Balığı Fosili Bulundu

Ghost of Tsushima film

Ghost of Tsushima Filmi, John Wick Yönetmeniyle Geliyor